123 456 7890

Kuva Aleksi Poutanen, Inhimillisiä uutisia, luvaton käyttö kielletty.

SJK:n elektronisen urheilun joukkue SJK eSports, on tehnyt pelaajasopimuksen FIFA-pelaaja Anton ”Anzinho” Korvenahon kanssa. Anzinho on aiemmin edustanut SJK eSportsin akatemiajoukkueena toimivaa Rynnäkköviiksiä. Anzinhon myötä SJK eSportsin jalkapallopelisarja FIFA:n pelaajaryhmä kasvaa kahteen, sillä SJK:lla on jo ennestään mukana Suomen menestynein FIFA-pelaaja Juho Järvelä, joka tunnetaan pelinimellä ”Koppinen”.

Anzinho on 18-vuotias nuori osuja, joka voitti aiemmin SJK:n järjestämän IS Cupin OmaSp Stadionilla. Hän on ollut mukana kansainvälisissä turnauksissa ja osoittanut menestyvänsä peleissä, vaikka onkin tavallaan pelaajana uransa alussa. Tämä on mielestäni juuri oikea pelaajapolku seurata häntä ensin akatemiajoukkueessa, missä hän osoitti olevansa oikealla tavalla edustava ja kaikin tavoin sopiva pelaaja SJK:n edustukseen, kertoo tyytyväinen SJK eSports-joukkueen manageri Pekka Riihimaa.

Anzinho on kotoisin Porvoosta ja hän seuraa jalkapalloa aktiivisesti myös vapaa-aikanaan.

Ihan huikeat fiilikset itselläni. Siitä lähtien kun ensimmäiset futisseurat lähti tähän mukaan noin reilu vuosi sitten, on omana tavoitteena ja unelmana ollut että itsekin pääsisi edustamaan jotain seuraa oman uran aikana. SJK on Suomessa kuitenkin tosi iso seura, joten tämä on itselleni todella iso juttu, kertoo Anton ”Anzinho” Korvenaho omista tunnelmista tuoreeltaan.

SJK eSports pystyy tarjoamaan pelaajilleen taloudellisen mahdollisuuden osallistua huipputurnauksiin, harjoittelemiseen sekä keskittymiseen pelaamiseen ammattimaisesti. Toimintaan kuuluu myös pelaajien fysiikka- ja mentaalivalmennusta sekä leirityksiä, joissa useita tunteja päivittäin harjoittelevien pelaajien oikeanlaisiin harjoitusrutiineihin kiinnitetään huomiota.

Vuosi sitten aloitin pelaamisen kilpailullisesti ja tammikuussa sain kutsun Pohjoismaiden mestaruuskisoihin. Sitä kautta Rynnäkköviikset löysivät minut ja kysyivät haluanko edustaa heitä kisoissa. Sanoin heti että ehdottomasti. Ja tämä on ollut kyllä kaikinpuolin todella hyvä organisaatio, kertoo Anzinho ensi kosketuksestaan SJK eSportsiin.

Suurin muutos on näkyvyyden lisääntyminen tämän kautta. Uusiin turnauksiin pääseminen kansainvälisesti on nyt helpompaa. Varsinkin näiden, joihin kutsutaan jalkapalloseurojen omia pelaajia ja niitä on viimeisen parin vuoden aikana tullut kokoajan lisää. Niihin olisi hieno päästä edustamaan SJK:ta, toteaa Anzinho.

Anzinho on osallistunut jo aiemminkin useisiin turnauksiin, helmenä vierailu Ukrainassa pelattu Kiovan Dynamon järjestämä turnaus. Varsinainen kausi eSports-maailmassa alkaa yleensä näin syksyllä ja Suomen mestaruuskilpailut on tulevana viikonloppuna Turussa. Anzinho lähtee sinne edustamaan SJK:ta. Tampereen LanTrekeissä hän oli viime vuonna mestari ja tänä vuonna toinen.

Olin keväällä siinä luulossa että kausi on jo ohi, eikä enää ole mitään turnauksia. Kaveri kuitenkin vinkkasi tuosta Kiovan Dynamon järjestämästä turnauksesta. Karsin sinne ja pääsin mukaan. Sain itseasiassa vain kaksi päivää ennen turnauksen alkua tietää, että olen selvitynyt mukaan, joten siinä tuli hieman kiire järjestää reissu Ukrainaan. Pääsin kuitenkin lähtemään sinne ja se oli kyllä aika iso turnaus. Mukana oli paljon Euroopan huippuja. Ajaxin pelaajan kanssa olimme siellä aika paljon yhdessä, mutta suurin osa pelaajista oli Ukrainasta ja Venäjältä, kertoo Anzinho turnauskokemuksesta Ukrainassa.

Itse taisin olla lopulta turnauksessa top-12:ssa, joten siinä mielessä en ole tyytyväinen. Alkuun voitin kolme ensimmäistä peliä ja sitten lähti vähän huonommin. Kuitenkin kun se oli loppukaudesta, enkä ollut enää oikein ehtinyt valmistautumaan turnaukseen, niin iso juttu että pääsin karsiutumaan sinne mukaan. Se oli hieno kokemus, Anzinho jatkaa.

Tulevaisuudessa myös yhä useampi jalkapalloseura on varmasti mukana eSports puolella ja SJK haluaa olla mukana kun lajin kansainväliset huiput kohtaavat. SJK:n lisäksi Veikkausliigaseuroista FC Lahdella on oma FIFA-pelaaja.

Muuutamassa maassa on jo FIFA:ssa omat liigansa. Hollannissa on oma liiga, Ruotsiin on tulossa oma liiga ja Ranskassa on oma liiga. Suurseuroista PSG ja Manchester City on mukana, mutta se että laji kasvaisi entisestään, vaatisi että entistä isommat seurat kuten Real Madrid ja Barcelona olisivat tässä mukana omilla joukkueillaan. Valencia on toistaiseksi ainoa espanjalainen seura, joka on mukana. Uskon kuitenkin, että 2-3 vuoden sisällä on realistista että kaikissa maissa on oma liigansa ja mahdollisesti Mestareiden Liiga myös, Anzinho arvioi pelisarjan tulevaisuutta.

Suomessa liigan perustaminen on joukkueista kiinni. Suomessa on kuitenkin kovatasoisia pelaajia sen verran, että saisimme varmasti joka seuralle oman kovatasoisen pelaajan. Arvioisin, että Suomessa on parikymmentä sellaista pelaajaa, jotka pärjäisivät kansaivälisenkin kilpailun tasolla. Mielestäni se on vain ajan kysymys, milloin Suomessakin on oma liigansa ja uskon siihen, että se tulee vielä, päättää Anzinho.

Anzinho lähtee edustamaan SJK:ta Suomen mestaruusturnaukseen Turkuun. Jääkiekkojoukkue TPS:n kotihalli Gatorade Centerissä pelattava, Grail Quest -nimellä kulkeva pelitapahtuma kerää paikalle eri lajien parhaat pelaajat. FIFA:n osalta SM-turnaus alkaa perjantaina puolenpäivän aikaan ja finaali pelataan illalla noin yhdeksän aikaan. Turnauksen pelit striimataan nettiin suorina lähetyksinä ja seuraamalla SJK eSportsin somekanavia, pääset seuraamaan Anzinhon ja SJK:n menestystä siellä. Voit lukea lisää turnauksesta tästä linkistä ja koko Grail Quest -tapahtumasta tästä.

Perjantaina SJK:n Veikkausliigajoukkue pelaa oman vierasottelunsa Helsingin IFK:ta vastaan ja samalla, kun tuota ottelua seurataan suorana OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa, voisi mahdollisen finaalin eSportsin SM-turnauksesta näyttää suorana Veikkausliigapelin jälkeen. Tästä tiedotetaan tarkemmin vielä lähemmin ja paljon riippuu Anzinhon menenestyksestä turnauksessa sekä aikatauluista.

Kuva Aleksi Poutanen, Inhimillisiä uutisia, luvaton käyttö kielletty.

SJK eSports lähtenyt hyvin käyntiin

SJK eSports on Suomen ensimmäinen urheiluseuran alaisuudessa oleva elektronisen urheilun joukkue, joka pelaa pelinsä SJK:n pelipaidoissa ja nimen alla. Joukkue perustettiin tammikuussa 2017. Hieman ennen SJK:ta Helsingin IFK:n jääkiekkopuolen alaisuudessa oli HelsinkiREDS niminen joukkue, mutta heidän toimintansa on kokonaan oman yksikkönsä alaisuudessa. Näiden kahden esimerkkiä on seurannut jo suuri joukko muita ja Veikkausliigassa ainakin FC Lahti on perustanut oman joukkueensa. SJK:n joukkue, sen pelaajien sekä oganisaation esittely löytyy SJK:n nettisivuilta joukkueet -kohdasta ja pääset sinne tästä linkistä. SJK eSportsilla on myös omat Facebook-sivut ja Twitter-tili. Lisäksi on Twitch-kanava, mistä pääset seuraamaan pelaajien otteluita suorina striimeinä sekä YouTube -kanava. SJK eSportsin eri tileillä on jo tuhansia aktiivisia seuraajia.

SJK eSports järjestää myös paljon tapahtumia ja OmaSp Stadionista on muodostumassa SJK:n jalkapallopuolen toiminnan lisäksi myös koti alueen elektroniselle urheilulle. ConnectionLan, IS Cup ja pienemmät tapahtumat, kuten paikallisissa ravintoloissa järjestetyt peli-illat, ovat olleet näkyviä ja suosittuja pelaajien keskuudessa. SJK eSport on mukana järjestämässä IS Cupia jälleen marraskuussa, pelilajinaan NHL-jääkiekkopelisarja ja tällä kertaa paikkana on Helsingin ytimessä, Kampin kauppakeskuksessa 17.-18. marraskuuta.

Tapahtumien ja pelaajien lisäksi SJK eSports pyörittää OmaSp Gaming House -pelitalokonseptia, jossa yhteistyössä Oma Säästöpankin kanssa, SJK eSports tarjoaa ammattipelaajille sekä harrastajille paikkaa harjoitteluun tai ajanviettoon. Pelitalosta löytyy kuusi täysin varusteltua pelipistettä, keittiö, tilat yöpymistä varten sekä suihku ja sauna. Talo tarjoaa hyvät puitteet niin joukkueiden harjoitteluun kuin kaveriporukoiden ajanviettoon. Toiminta on tärkeää erityisesti SJK eSportsin pelaajille. Tila mahdollistaa harjoittelun ennen isoja turnauksia sekä tapahtumia. Takemmat tiedot pelitalosta löydät tästä linkistä.

Maailmalla urheiluseurat ovat lähteneet elektroniseen urheiluun mukaan isoilla panoksilla ja jalkapallomaailmassa ainakin noin 80 pääsarjaseuraa Euroopasta, on jo mukana. Suurimmalla osalla jalkapalloseuroista päälajina on juuri EA-Sportsin kehittämä FIFA-jalkapallopelisarja, mutta mukana on myös muita lajeja, kuten taktinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli CS:GO. Myös SJK:lla oli menestynyt CS:GO -joukkue, mutta se hajosi tänä kesänä osan pelaajista keskittyessä työ- tai opiskelukiireisiin. SJK eSportsin akatemiassa Rynnäkköviiksissä, on useita eri lajeja ja mukana myös CS:GO-joukkue.

Maailmalla turnaukset keräävät miljoonayleisöjä ja pelaajien palkkiot lasketaan miljoonissa. Suomessa urheilukuluttajien tottumuksista tutkimusta tekevä Sponsor Insight, on nostanut E-urheilun jo toisiksi suosituimmaksi urheilulajiksi 18-29 -vuotiaiden keskuudessa. Elektronisesta urheilusta on myös povattu tulevaisuudessa olympialajia. Jalkapallopuolella ainakin Hollannissa pelataan jo perinteisen jalkapallosarjan lisäksi, elektronislla pelikentillä jalkapallon mestaruudesta, samojen joukkueiden väreissä. Myös koko euroopanlaajuista Mestareiden Liigaa on ollut kehitteillä.

SJK eSportsin edustus on tällä hetkellä keskittynyt täysillä FIFA- ja jääkiekkopelisarja NHL -pelisarjoihin, joissa sillä on nyt Suomen kovin edustus, kun jo aiemmin mainitun Koppinen – Anzinho -kaksikon lisäksi NHL-puolella SJK:ta edustaa Suomen menestyneimpiin kuuluva NHL-pelaaja Risto ”Dominointi” Järvi.