123 456 7890

SJK nousi toisella puoliajalla taistelemaan, kun ensimmäisellä jaksolla IFK Mariehamn oli onnistunut menemään johtoon. Tasoitus syntyi Mehmet Hetemaj’n toimesta, kovan maalinedusruuhkan jälkeen. SJK:lla oli paikkoja jopa voittaa ottelu, mutta viime kauden Suomen mestari IFK kesti loppurynnistyksen. Ottelu oli siten melko kaksijakoinen, kun ensimmäinen jakso oli kova pettymys, toisen ollessa osoitus SJK:n kovasta taistelutahdosta. Ottelu oli jo kolmas viikon sisään, eikä otteluruuhka hellitä yhtään alkavalla viikollakaan, kun ensin keskiviikkona SJK matkustaa HJK:n vieraaksi Helsinkiin. Seinäjoella pelataan jälleen ensi lauantaina 3.6. klo 18:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi FC Inter. Ottelun ennakkoliput ovat jo saatavana SJK:n verkkokaupasta.

SJK – IFK Mariehamn 1-1 (0-1)
0-1 17 min Aleksei Kangaskolkka
1-1 52 min Mehmet Hetemaj

SJK aloitti ottelun hyvin, ja ensimmäinen vetopaikka tuli jo neljännellä minuutilla. Billy Ionsin kuti jäi kuitenkin hieman löysäksi. SJK:lla oli hyvä maalipaikka myös seitsemännellä minuutilla. Pallo pelattiin Billy Ionsille, joka odotti Erfan Zenelin mukaan hyökkäykseen. Zeneli syötti vielä boksin rajalle Facundolle, jonka laukaus karkasi kuitenkin yli maalin.

SJK:n hyvä ote kuitenkin katosi hiljalleen. SJK hallitsi palloa, mutta peli oli IFK Mariehamnin hallussa. Kotijoukkueen pallon liikuttaminen oli SJK:n päävalmentaja Sixten Boströmin mukaan liian hidasta, ja IFK Mariehamnin pakka pysyi liian helposti muodossaan. Vierasjoukkue kyttäsi SJK:n virheitä, joita myös tuli ensimmäisellä puoliajalla liikaa. IFK Mariehamn pääsi moniin vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Palloa saatiin pelattua usein Aleksei Kangaskolkalle, joka voitti kaksinkamppailuja kovalla prosentilla.

Reilun vartin kohdalla SJK:n pallonmenetys kostautui. Philip Sparrdal Mantillan syötti läpiajoon Aleksei Kangaskolkan, jonka vei IFK:n 0-1-johtoon.

Toiselle puoliajalle SJK paransi peliään hurjasti ja asennemuutos tarttui myös kotiyleisöön. Ensimmäinen vetopaikka tuli Erfan Zenelille, mutta IFK-puolustus pystyi blokkaamaan hänen kutinsa. Pian tämän jälkeen Obed Malolo laukoi boksissa, mutta veto lähti pienestä kulmasta ja hankalasta asennosta, eikä Andreas Vaiklalla ollut ongelmia.

SJK:n tasoitus tuli 52. minuutilla. Obed Malolo laittoi keskikentältä pitkän pallon kohti Billy Ionsia. IFK:n puolustus pääsi väliin, mutta Vaikla sähläsi tilanteen kulmapotkuksi. Facundo Guichónin kulmapotku tuli etutolpalle Marc Valesille, jonka puskun jälkeen pallo jäi pyörimään maalille. Lopulta Mehmet Hetemaj survoi pallon IFK-puolustajien kautta maaliin.

Tasoitusmaalin jälkeen molemmilla oli hyviä paikkoja johtomaaliin. Marc Vales pääsi yrittämään kulmapotkun jälkeen maalintekoa pariinkin kertaan, mutta Saarelaisten puolustus oli edessä. Parikymmentä minuuttia ennen loppua IFK:n Brian Span laukoi vaarallisesti, mutta Mihkel Aksalu venyi komeasti eteen, ja pallo meni Aksalun sormenpäiden ja tolpan kautta SJK-puolustukselle, joka sai selvitettyä tilanteen.

SJK oli lähellä siirtyä johtoon kuin varkain vartti ennen loppua. Jarkko Hurme keskitti oikealta laidalta, ja vain tolppa esti SJK:n johtomaalin. Vielä loppuhetkillä Facundo laukoi kovan kudin, joka meni vain niukasti ohi maalin. Jossiteltavaakin jäi, sillä Jesse Sarajärven keskitys näytti osuvan IFK-puolustajan käteen rangaistusalueella.

Suurin juttu oli, että emme pystyneet liikuttamaan palloa riittävän nopeasti ensimmäisellä puoliajalla. IFK on hyvä säilyttämään muotonsa. Toisella puoliajalla pelaamisessamme oli täysin eri vauhti. IFK myös väsyi jonkin verran, ja meillä oli energiaa. Toisen puoliajan suoritukseen olen tyytyväinen. Mielestäni näiden ruuhkaisten viikkojen aikana voisi pelata samoilla palautumisajoilla. Asenne oli toisella puoliajalla hyvä. Päätettiin, että laitetaan toisella puoliajalla kaikki likoon. Tämä toisen puoliajan pelaaminen on sellainen SJK, jonka haluan nähdä. Tunnistin pelaajatkin paljon paremmin. Kolme pelaajaa loukkaantui viime pelissä, piti nopeasti miettiä, miten mennään. Jos pelataan tällaisella sydämellä, uskon, että tästä tulee hyvä. Ensimmäisellä puoliajalla näkyi väsymisen merkkejä, mutta toinen puoliaika näytti jotain ihan muuta. Pohdin vaihtojen mahdollisuutta jo ensimmäisellä puoliajalla. Päätin, että puhutaan tauolla, ja se auttoi, sanoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

Olen tyytyväinen pelaamiseen näin hyvää joukkuetta vastaan. Pelaajat pelasivat suunnitelman mukaisesti. Saimme hyviä vastaiskumahdollisuuksia. Balanssi oli hyvä. Meillä oli paremmat paikat. Maali oli heidän ensimmäinen laukauksensa. Olin tyytyväinen meidän reaktioomme, otimme pallohallinnan. Pidimme SJK:n poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Heillä oli yksi ylärima, joka meinasi mennä maaliin, olimme siinä onnekkaita. Hyvä esitys joukkueelta, sanoi IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Marc Vales, Billy Ions, Tomas Hradecky, Matti Klinga, Jarkko Hurme, Obed Malolo (75′ Jesse Sarajärci) Facundo, Chema Antón, Mehmet Hetemaj ja Erfan Zeneli.

SJK:n seuraava kotiottelu pelataan viikon päästä lauantaina 3.6. klo 18:00, kun Turun FC Inter tulee vieraaksi OmaSp Stadionille. Ottelun liput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Tuota ennen SJK pelaa vierasottelun ensi keskiviikkona, 31.5. klo 18:30, kun se kohtaa Helsingissä HJK:n.