123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex

SJK ei onnistunut maalinteossa ja pisteet jäivät kotijoukkueelle Oulussa. AC Oulu teki ottelun ainokaisen noin tunnin pelin kohdilla, ja vaikka SJK sai aivan ottelun lopussa painetta kotijoukkueen maalille, ei palloa saatu maaliin saakka. Lähimpänä oli Denys Oliinyk, jonka vedon kotijoukkueen maalivahti torjui ottelun loppupuolella. Myös Josepablo Monreal sai pallon maaliin asti kertaalleen, mutta maali hylättiin paitsion vuoksi. SJK:n kolmen Veikkausliiga-ottelun tappioton putki katkesi. Veikkausliiga jää nyt pienelle maajoukkuetauolle, ja seuraava ottelu on lauantaina 18.6. pelattava SJK – FC Inter. Ennen tuota pelataan todennäköisesti Suomen cupin 6.kierroksen ottelu, ja arvonta siihen on ensi viikon tiistaina.

AC Oulu – SJK  1-0 (0-0)
1-0 61 min Onni Suutari

Ensimmäinen tilanne tuli SJK:lle, kun Alfie Bates voitti pallon keskialueella, ja antoi sen laitaan Denys Oliinykille. Oliinyk jatkoi sen heti eteen Daniel Håkansille, joka pääsi vauhtiin. Kotijoukkueen Noah Pallas ehti kuitenkin sen verran häiritsemään, että lopulta pallo karkasi Håkansin jalasta yli päätyviivan. 

19 minuutin jälkeen myös AC Oulu sai hyvän tilanteen, kun Onni Suutari sai pallon vasemmalla laidalla boksiin. Suutari veti kohti etukulmaa kovaa vasurilla, mutta Markus Uusitalo torjui ja Matej Hradecky siivosi pallon vielä kauas keskialueelle. Sama mies oli asialla myös AC Oulun seuraavassa tilanteessa, kun Suutari pääsi nyt oikealta vauhtiin. Hänen matalan keskityksensä ehti kuitenkin Niko Markkula katkaisemaan varmasti. 

Kymmenisen minuuttia ennen taukoa, SJK sai hieman pidemmän hyökkäyksen ja sen päätteeksi Oliinyk sai hyvän keskityksen boksiin takatolpalle, missä olisi ollut Håkans ja Markkula. AC Oulun puolustaja kuitenkin ehti siivoamaan sen kulmaksi. Kulma kuihtui, kun erotuomari näki SJK-pelaajan rikkoneen maalivahti Callum Wardia. 

Vielä ennen taukoa, teki Uusitalo tärkeän torjunnan, kun AC Oulun Niklas Jokelainen laittoi matalan keskityksen etutolpalle, ja sinne ehti kotijoukkueen maalitykki Michael Lopez. Tämän sijoitus pysähtyi kuitenkin Uusitaloon ja taukoluvut pysyivät nollilla. 

Toisen puoliajan alussa SJK sai pallon maaliin, kun ensin Oliinykia rikottiin laidalla. Pablo Andrade keskitti boksiin ja vaihdosta kentälle tullut Josepablo Monreal puski sen sisään. Harmillisesti lippu oli linjassa ylhäällä ja maalia ei hyväksytty. Heti perään AC Oulu sai tilanteen, kun Jokelainen toi pallon ylös. Keskitykseen ehti kuitenkin Matias Vainionpää eteen, ja tuloksena vain kulma. 

AC Oulu meni johtoon tunnin kohdalla, kun Otso Liimatta tuli vasemmalta laidalta vauhdilla ja leikkasi keskelle, jatkaen pitkin boksin reunaa. Syöttö siitä takaviistoon Onni Suutarille, joka veti voimalla takayläkulmaan. Maali oli Suutarin ensimmäinen Veikkausliigassa. Maali oli kuin toisinto Haka-ottelun loppuhetkillä tulleesta tasoituksesta. SJK sai heti maalin jälkeen hyökkäyksen, missä Oliinyk pääsi boksiin pallon kanssa vasemmalta. Hän syötti takaviistoon maalin eteen Jake Dunwoodylle, mutta tältä pallo karkasi ja AC Oulu selvisi säikähdyksellä. 

70. minuutilla SJK sai pelin parhaan tilanteensa, joka lähti Pyry Hannolan erinomaisesta pystysyötöstä Denys Oliinykille boksiin. Oliinyk käänsi pallon oikealle jalalle ja veti kohti takakulmaa, mutta Callum Ward teki huippupelastuksen maalissaan. 

SJK haki ottelun lopussa tasoitusta vimmatusti, ja myös maalivahti Markus Uusitalo nousi mukaan tilanteisiin. Mutta tilanteita ei tullut, ja näin AC Oulu piti pisteet kotonaan. 

As we can see this season the games are quite tight; we felt we play in an even game where our press and ball retention wasn’t at the level we planned and hope for in the 1st half and much improved in the 2nd half where we squeezed them and regain possession much quicker which helped to control the ball better; unfortunately in one of our press moments our back line got caught a bit too deep and made us dropped too easily to concede the goal. After that we kept trying to get it back, had the goal disallowed and another good chance with some good moments but we felt short and couldn’t take anything from the game.

This tight games the small margins are not falling our way and thats why we need to use this period to get back to revisit all our principles to make sure we get as many games where we dominate and control much more to secure wins come our way.

Tämä tulos ja päivä oli pettymys, samoin masentava päätös tälle kiireiselle jaksolle, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ottelun jälkeen.

Kuten olemme nyt huomanneet, tällä kaudella pelit ovat melko tiukkoja. Meistä tuntuu, että peli olisi ollut tasainen, mutta meidän prässitasomme ja pallon hallinta ei ollut sillä tasolla, millä haluaisimme sen olevan. Varsinkaan ensimmäisellä jaksolla. Paransimme toisella jaksolla, ja jopa painostimme heitä, saaden hallinnan paljon nopeammin itsellemme. Se auttoi pallokontrollissa. Harmillisesti, yhdestä meidän prässihetkestämme meidän puolustuslinjamme joutui hieman liian alas ja siten he saivat vähän liikaa tilaa ja helposti maalin Sen jälkeen yritimme palata takaisin otteluun. Meiltä myös hylättiin maali ottelussa ja meillä oli toinen hyvä tilanne, josta olisimme voineet tasoittaa. Myös joitain muita hyviä hetkiä, mutta tänään meistä ei ollut tarpeeksi saadaksemme mitään mukaan pelistä.

Nämä pienten marginaalien pelit eivät ole nyt oikein kääntyneet meille. Siksi meidän tulee käyttää tämä tuleva tauko hyväksemme. Palata perusasioihin ja peruspilareihin pelissämme. Siten voimme saada taas mahdollisimman monessa pelissä hallinta ja kontrolli, jolla taataan voitot meidän hyväksemme, sanoi Gómez lopuksi.

Aika huono ensimmäinen puoliaika meiltä, mutta sitten parannettiin toisella. Aika tasan meni, mutta me emme vaan tehneet. Vaikea voittaa pelejä, kun ei tehdä maaleja, sanoi pettynyt Matej Hradecky Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen. 

SJK: Markus Uusitalo MV, Matias Vainionpää, Ville Tikkanen, Matej Hradecky, Niko Markkula (81’ Kingsley Ofori), Pablo Andrade, Alfie Bates (64’ Pyry Hannola), Nooa Laine (46’ Jake Dunwoody), Denys Oliinyk, Daniel Håkans (64’ Tuomas Kaukua) ja Jonathan Muzinga (46’ Josepablo Monreal).