123 456 7890

Punaisen Ristin, Punaisen Ristin Veripalvelun ja SJK:n yhteistyö laajenee Veikkausliigakauden alkaessa.

SJK, Punainen Risti ja SPR Veripalvelu vahvistavat auttamisen ketjua ja uudella yhteistyöllä pelastetaan ihmishenkiä. SJK nostaa jatkossa verenluovutuksen tärkeyden esiin merkittävästi omissa ottelutapahtumissa, tiedotuksessa ja käsiohjelmissa. Punainen Risti ja SPR Veripalvelu ovat näkyvästi esillä kauden avausottelussa SJK – HIFK, lauantaina 6.4. ja mahdollisesti myöhemmin tänä vuonna järjestetään myös verenluovutustilaisuus OmaSp Stadionilla. Yhteistyösopimus on kolmivuotinen.

Tämä uusi yhteistyö ja slogan on hyvä lisä jo entuudestaan hyvään yhteistyöhömme. Me haluamme olla yhteisöllinen toimija. Yhteistyö, välittäminen ja tämä uusi slogan sopii täydellisesti SJK:n arvoihin, sanoo SJK:n Joni Vesalainen

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 verenluovuttajaa, jotta potilaat saavat tarvitsemansa verivalmisteet. Verivalmisteita tarvitaan esimerkiksi leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitoon. Luovuttamalla verta voit pelastaa toisen ihmisen hengen. Yhdestä luovutuksesta saa avun jopa kolme potilasta.

Punaisen Ristin auttaminen perustuu paikallisten vapaaehtoisten toimintaan. Punainen Risti tukee yhteisöllisyyttä ja vähentää yksinäisyyttä. Näemme SJK:n arvojen ja yhteisöllisyyden olevan hyvin lähellä omaa toimintaamme. Yhteistyöllä voimme tukea yhteisöjä ja kierrättää hyvää moninkertaisesti, sanoo Punaisen Ristin Tero Hintsa.

Lisää yhteistyökumppaneiden kommentteja oheisella videolla:

SJK sekä Punainen Risti ovat tehneet jo vuosia hyvää yhteistyötä. Osapuolet ovatkin järjestäneet yhdessä lukuisia tapahtumia ja tempauksia. Esimerkiksi vuoden 2016 valtakunnallisen rasismin vastainen viikon avajaistapahtuma avattiin SJK:n kotipelissä ja Länsi-Suomen alueen vuoden 2018 Nälkäpäivän päätapahtuma järjestettiin niin ikään SJK:n kotipelissä. Myös kauden 2019 Nälkäpäivä -tapahtuma järjestetään SJK:n kotiottelun yhteydessä, jos SJK:lle osuu syksyn kierroksille kotipeli tuolle päivälle. Syksyn ohjelma selviää vasta runkosarjan jälkeen.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset auttavat ensiapua vaativissa tilanteissa ja vastaavat osaltaan katsojien turvallisuudesta OmaSp Stadionilla pelattavissa Veikkausliigaotteluissa sekä useissa muissa stadionin tapahtumissa. Punainen Risti on auttanut katsojia ensiapua vaatineissa tilanteissa ensimmäisestä OmaSp Stadionilla pelatusta SJK:n kotipelistä alkaen. Tämän lisäksi, Punaisen Ristin ensiapukouluttaja oli tänä talvena kouluttamassa ensiapua LähiTapiolan Sankari -koulutuksessa SJK:n pelaajille.


Lisätiedot:

Joni Vesalainen, SJK akatemian kaupallinen johtaja, Seinäjoen Jalkapallokerho
Anu Keisala, Alue-esimies, Veripalvelu Pohjanmaa
Tero Hintsa, Apulaistoiminnanjohtaja, Suomen Punainen Risti, Länsi-Suomen piiri