123 456 7890

SJK nousi tappioasemasta Johannes Laaksosen unelmavedolla tasoihin, aivan ottelun viime minuuteilla. Samalla SJK venytti tappiottomien otteluiden putkensa jo yhteentoista. Piste tyydyttää vaikeasta pelistä ja periaatteessa tuo piste riittää tällä hetkellä jopa historialliseen ensimmäiseen SM-mitaliin. Takana neljäntenä oleva IFK Mariehamn ei nimittäin pysty nousemaan enään pisteissä SJK:n ohi, korkeintaan tasapisteisiin ja silloinkin SJK:n merkittävästi parempi maalisuhde kallistaa edun SJK:lle. Pelejä on jäljellä kolme. Tulos tiesi samalla kuitenkin sitä, että HJK varmisti voitollaan kuudennen peräkkäisen Suomen Mestaruutensa ja SJK jää taistelemaan hopeamitalista FC Lahden kanssa. SJK on sarjassa toisena ja FC Lahti on takana kahden pisteen päässä.

FC Honka – SJK 1-1 (0-0)

1-0 86 min Antti Mäkijärvi

1-1 90 min Johannes Laaksonen

Ottelu lähti käyntiin SJK:n useammalla kulmatilanteella, mutta Honka onnistui kestämään alkurynnistyksen ja otti pelin kontrolliinsa. SJK:n pelinrakentelu tukittiin lähes täysin ja välillä pallolliseen mieheen käytiin kahdella tai jopa kolmella pelaajalla. Hongan taktiikka puri ja ensimmäisen vartin jälkeen parhaat tilanteet nähtiin SJK:n maalilla.

Maaliin asti palloa ei saatu kummassakaan päässä ja tauolle mentiin tasatilanteessa.

Toiselle puoliajalle SJK tuli entistä vahvemmin ja Simo Valakarin ohjeet kopissa olivat selvästi purreet, sillä nyt SJK pystyi purkamaan Hongan prässin halliten kenttätapahtumia. Kuparista ei edelleenkään kumpikaan joukkue päässyt rikkomaan ja alkoi näyttää siltä että maaleja ei ottelussa nähdä ollenkaan.

Ottelun viimeisen viisi minuuttisen aikana sitten tapahtuikin enemmän kuin koko pelissä sitä ennen. 85 minuutin kohdalla Honka sai vapaapotkun melko harmittoman näköisessä tilanteessa ja matkaa maaliin noin 20 metriä. Pallon taakse asettui Antti Mäkijärvi, joka pamautti putoavan lehden yli SJK:n muurin ja kohti vasenta alakulmaa. Maalille muutaman pelin tauon jälkeen palannut Mihkel Aksalu oli vedossa hyvin mukana, mutta pallo tippui inhottavasti juuri Viron maajoukkuemaalivahdin edessä. Mutainen maa hidasti pallon pomppua juuri sen verran, että pallo livahti Aksalun näppien ulottumattomista sisään.

SJK ei kuitenkaan koskaan luovuta ja vain kolmisen minuuttia ehdittiin pelata johtomaalin jälkeen, kun Johannes Laaksonen tykitti reilusta 20:stä metristä huikean pommin vasempaan yläkulmaan. SJK oli jälleen kerran noussut tappiolta mukaan otteluun.

SJK sai vielä muutaman kulmatilanteen ottelun yliajalla ja niistä useampikin pelaaja oli onnistua iskemään voittomaalin, mutta tällä kertaa pisteet tasataan.

Upeat maalit molempiin päihin. Tasaista vääntöä ja täytyy sanoa, että Honka on saanut pelinsä paremmalle tasolle. Honka oli vaikea vastus meille tänään. Ensimmäisellä jaksolla me päästiin kyllä niihin väleihin, mutta tänään meidän viimeinen syöttö ei ollut niin hyvä. Varsinkaan ekalla jaksolla. Toisella jaksolla me saimme pelin paremmin kontrolliin, eikä Honka ollut enään niin vaarallinen. Mekään emme kuitenkaan päässeet oikein kunnon maalipaikkoihin, vaikka meillä ehkä olikin pallohallinta. Mutta nämä ovat näitä syksyn pelejä, kun molemmat pelaa isoista asioista. Näistä pitää pystyä nauttimaan ja pystyä pelaamaan. Futiksen hankalin homma onkin, että miten viimeistelet nämä pelit. Mutta me opitaan koko ajan ja pojat näytti jälleen kerran luonnettaan nousemalla tappiolta vielä tasoihin, kertoi Simo Valakari ottelun lehdistötilaisuudessa.

Olimme mielestäni hyvin valmistautuneet tähän peliin. Tiedettiin SJK:n vahvuudet. Tiedettiin se että keskikenttä on se alue mitä emme heille halua antaa. Oikeastaan olen melko tyytyväinen. Hyvä matsi ja hyvät kaksinkamppailut. Huikeat maalit myös. Jos oikeastaan jotain voisi toivoa lisää, niin parituhatta päätä lisää katsomooon, kommentoi ottelua Hongan valmennuksesta Shefki Kuqin toimitsijakiellon aikana vastaava Boris Wistuba.

Johannes Laaksonen palkittiin myös ottelun parhaana pelin jälkeen. Kaksi IL-leijonaa meni SJK:n puolustaja Cedric Gogoualle ja yksi Hongan maalin tehneelle Antti Mäkijärvelle.

SJK kohtaa seuraavaksi Seinäjoen Keskuskentällä Vaasan Palloseuran. Pohjanmaan derby pelataan sunnuntaina 5.10. ja ottelu alkaa klo 14.00. Tervetuloa kannustamaan SJK:ta voittoon!

SJK:Mihkel Aksalu MV, Cedric Gogoua, Pavle Milosavljevic, Zeljko Savic (88′ Gert Kams), Richie Dorman, Johannes Laaksonen, Marco Matrone, Justin Moose, Akseli Pelvas, Juho Lähde (66′ Timo Tahvanainen) ja Toni Lehtinen (69′ Juho Mäkelä)

Ottelun maalit näkee tästä YLE Areenan linkistä.

Johannes Laaksonen oli SJK:n sankari komealla maalillaan.