123 456 7890

SJK otti selvän voiton Vaasan Fennia Areenassa pelatussa Liigacupin ottelussa ja varmisti samalla lohkovoiton, vaikka vielä on vierasottelu FF Jaroa vastaan pelaamatta.
Maalinteon aloitti Jussi Vasara ja häntä säesti kovassa maalivireessä oleva Akseli Pelvas, iskien maalit molemmilla puoliajoilla. Ottelussa ei ollut missään vaiheessa epäselvää kuka peliä vei ja vaikka VPS tulikin kotihallissaan aluksi kovalla tempolla. Piti SJK palloa ja peliä kontrollissa.

Akseli Pelvas iski kahdesti Vaasassa.

VPS – SJK 0-3 (0-2)
0-1 29 min Jussi Vasara
0-2 36 min Akseli Pelvas
0-3 55 min Akseli Pelvas

SJK loi heti ensi minuuteilla paikkoja, kun sekä Akseli Pelvas että Tuco pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta vielä ei vedot napsuneet kohdalleen.

VPS oli pelin alussa vielä vaarallinen ja se pääsi iskemään vastaiskuista pariinkin otteeseen. Yleensä pallot hoiti joko Richie Dorman oikealla laidalla tai Teemu Penningangas vasemmalla, jo ennenkuin niitä saatiin keskittettyä maalille. Kertaalleen kuitenkin VPS:n Jordan Seabrook pääsi keskikentältä karkuun ja yksin läpi kohti SJK maalia. Maalissa Mihkel Aksalu kuitenkin torjui varmasti kulmapotkuksi. VPS saikin tuosta kulmasta toisen vaaratilanteen, kun Steven Morrissey vetäisi kaukaa. Aksalu kuitenkin torjui varmasti ja rauhoitti pelin.

Tämän jälkeen koko ottelussa ei VPS pahemmin päässyt SJK:ta hätyyttelemään ja puolen tunnin pelin jälkeen Jussi Vasara mursi myös ottelun kuparisen. SJK sai tilanteessa ensin kulman, josta saatiin pari kulmaa lisää. Lopulta Tuco nappasi pallon Morrisseylta ja syötti sen keskelle Jussi Vasaralle. Vasara sijoitti pallon kaukaa komeasti oikeaan yläkulmaan ja avasi samalla maalitilinsä SJK paidassa.

Ottelun toinen maali nähtiin viitisen minuuttia myöhemmin, kun Pelvas leikkasi sisään ja sijoitti pallon takatolpan juureen.

Toisella puoliajalla SJK loi tilanteita maltilla ja VPS vetäytyi entistä enemmän kuoreensa. SJK ei päässyt vetopaikoille, mutta lopulta Akseli Pelvas ajoi läpi Penninkakaan antamasta syötöstä. VPS pakki oli iholla kiinni, mutta ei pystynyt estämään kun Pelvas pökkäsi pallon tarkasti kohti takatolppaa ja ohi VPS maalia varjelleen Teemu Pitkäsen. Ottelu päättyi SJK:n selviin voittolukemiin.

SJK:n ylivoimasta huolimatta VPS leirissä löydettiin ottelusta positiivisia asioita.

Vaikka nyt kolme nolla tulikin turpaan, oli tässä itseasiassa paljon hyvääkin. Ensimmäinen puolituntia meillä oli paketti erinomaisen hyvin kasassa. Saatiin SJK pidettyä pois paikoilta ja saatiin omiakin paikkoja. Mutta lopulta me kuitenkin tuhottiin ne hyvät hetket itse ja tästä olisi saanut vielä paremman tuloksen, jos vain ne muutamat black outit olisi pystytty välttämään. Meillä oli vastassa yksi Suomen parhaista joukkueista ja nämä pelaajat jotka meillä oli kentällä, pystyi silti haastamaan. Oltiinhan me kaukana toki SJK:sta, mutta meillä on lähtötilannekin aikalailla erilainen, kommentoi VPS päävalmentaja Olli Huttunen.

Edellisessä ottelussa VPS:ää vastaan SJK oli myös vahvempi, mutta silloin ei maaleja saatu aikaaan kuin yksi. Nyt niitä tuli enemmän.

Isompi kenttä auttoi meitä, saatiin paremmin syöttöjä ja tiloja löydettyä. Tietenkin viime kohtaamisessakin oltaisiin voitu tehdä enemmän maaleja, mutta silloin ei vain uponnut. Siihen olen erittäin tyytyväinen miten me puolustetaan koko joukkueena. Siitä kaikki lähtee ja taas tuli nollapeli omassa päässä. Siihen vielä kolme tehtyä maalia, kommentoi tyytyväinen SJK päävalmentaja Simo Valakari pelin jälkeen.

Kiva päästä tekemään maaleja ja muutenkin hyvä peli meiltä. Alussa meinattiin vähän omaa huolimattomuuttamme päästää Vepsu siinä karkumatkalle, mutta onneksi ei tullut takaiskuja. Sitten Jude (Vasara) laittoikin siihen ylänurkka laukauksen ja sitten otettiin peli haltuun. Oli kyllä aika meidän hallinnassa se loppu sitten, arvioi jo kuusi maalia tänä talvena iskenyt Akseli Pelvas.

Liigacup jatkuu SJK:lla vasta lauantaina 28.2. Pietarsaaressa, missä SJK kohtaa lohkon päätösottellussa isäntäjoukkue Jaron.

Sitä ennen SJK matkustaa ensi viikonloppuna Viroon ja kohtaa Tallinnassa Lilekulan jalkapallohallissa Viron mestari FC Levadian harjoitusottelussa. Tuo ottelu potkaistaan käyntiin lauantaina 21.2. klo 12.00.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Cedric Gogoua, Pavle Milosavljevic, Teemu Penninkangas, Richie Dorman (75› Joona Ala-Hukkala), Mehmet Hetemaj, Johannes Laaksonen (65› Wayne Brown), Jussi Vasara (56› Juho Lähde), Akseli Pelvas, Tuco (56› Jesse Sarjärvi) ja Toni Lehtinen (56› Bahrudin Atajic)

Liigacupin C-lohkon tilanne:

SJK 3 3 0 0 8-0 9
VPS 3 1 0 2 1-4 3
FF Jaro 2 0 0 2 0-5 0

Jäljellä olevat alkulohkon ottelut:
21.2. klo 14.30 VPS – FF Jaro
28.2. klo 15.15 FF Jaro – SJK

SJK on jo varmistanut lohkovoiton ja kohtaa puolivälierissä kotikentällään lohkokakkosen ryhmästä HJK, KTP tai RoPS.