123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho ja Pietarsaaren Jaro tasasivat pisteet Seinäjoen Wallsport Areenalla pelatussa Liigacupin ottelussa. Jaro meni ottelussa ensin johtoon testimies Miles Byassin maalilla, mutta SJK tasoitti Jussi Aallon osuessa varmasti rangaistuspilkulta vähän ennen ensimmäisen puoliajan loppua.
Näin SJK:n historian ensimmäinen Liigacupin ottelu tuotti heti pisteen ja tästä on hyvä jatkaa kohti lauantain VPS ottelua.

SJK – FF Jaro 1-1 (1-1)
0-1 14 min Miles Byass
1-1 40 min Jussi Aalto rp.

Ottelun ensimmäinen varsinainen tapahtuma saatiin jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun SJK sai ensimmäisen kulman. Siitä kuitenkin pallo saatiin vain yli maalin ja peliä jatkettiin melko hermostuneissa merkeissä, pallo tuntuessa vähän polttavan pelaajien jalassa. Jaro pyöritti palloa omalla puolustuslinjalla ja Kerho koitti prässätä palloa ylhäältä.

Tämä olikin pelin käsikirjoitus suuren osan ottelusta, Jaron pelatessa melko passiivisesti ja ehkä hieman epä-Jaromaisesti luottaen vastaiskuihin.

Vastaiskusta nähtiinkin ottelun ensimmäinen maali, kun tuulennopea Jaron testimies Miles Byass pelataan vasemmalla laidalla täyteen vauhtiin ja mies ohittaa Gert Kamsin sekä sijoittaa pallon varmasti taka-alakulmaan. Peli on ehtinyt vanhentua alle vartin.

Maalin jälkeen Jaro vetääntyi kenties entistä enemmän alakertaan ja antoi pallohallinnan suosiolla SJK:lle.

SJK sai siten pyöritettyä hyvin peliä keskialueella ja pääsi useampaankin vetopaikkaan, mutta vedot lähtivät hieman liian kaukaa ja suuntautuivat ohi tai yli maalin.

Viimein 39 minuutilla SJK hyökkäys pääsee murtautumaan alueelle, siitä kulma ja kulmasta Jaron Johan Brunell torjuu maalivahdin alueen rajalla, ilmassa olleen pallon kädellään. Tuomari Tommi Grönman osoitaa pilkkua ja nostaa samalla keltaisen Brunellille. Pilkkua antamaan Jussi Aalto, joka sijoittaa tarkasti oikeaan alakulmaan.

Puoliajalle mentiin 1-1 tasaluvuissa.

Toisen puoliajan alussa Teemu Penninkangas murtautuu hienosti laidalta läpi ja tykittää todella vihaisesti pystytolppaan, siitä pallo pomppaa kuitenkin ulos päätyrajasta. Piirun verran sisäänpäin ja SJK olisi saanut siitä unelma-alun puoliajalle.

Ottelu jatkuu tilanteen jälkeen käsikirjoituksen mukaan melko hidastempoisena, SJK:n koittaessa murtaa Jaron puolustusta tai prässätä irtopalloa, Jaron kierrättäessä alakerrassa mieheltä miehelle.

Reilun tunnin pelin jälkeen, tässäkin ottelussa kovasti keskikentällä raatanut Juho Lähde jää kentän pintaan ja hänet joudutaan taluttamaan ulos kentältä. Samassa ajassa vakuuttavasti keskikentällä ensimmäisessä SJK pelissään pelannut testimies Jesper Brechtel jättää kentän ja kaksikon tilalle sisään Justin Moose ja Johannes Laaksonen.
Pelin jälkeen onneksi tarkempi tutkimus kertoo että Lähde ei ilmeisesti loukkaantunut tilanteessa sen vakavemmin, vaan sai vain pienen tällin polveensa.

Moose ja Laaksonen tuovatkin virtaa SJK keskikentälle ja viimeinen puolituntinen pelataan käytännössä täysin yhtä päätyä, vaikka Jaro pääseekin pariin kertaan iskemään vastaan.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Jaro maalivahti Jesse Öst torjuu Moosen alakulmaan sijoitetun vedon komeasti, esittäen todellisen gamesaverin.

Jaro saa vaparin vaarallisesta paikasta, kun Marco Matrone joutuu kaatamaan karkuun päässeen Miles Byassin. Matrone saa tilanteesta myös varoituksen. Veto suuntautuu kuitenkin kohti Mihkel Aksalua, joka poimii pallon varmasti käsiinsä.

Mennään aivan ottelun viimeisille minuuteille, kun kentälle Jussi Aallon tilalle vaihdettu Toni Lehtinen puskee Laaksosen antaman sivuvaparin harmittavasti yli. Vielä erotuomarin antamalla lisäajalla pääsee Jaro hyökkääjä vastaiskuun, mutta puolustuksen puristuksessa, pääsee Aksalu vastaan ja estää maalintekoaikeet.

Näin SJK:n historian ensimmäinen Liigacup-ottelu päättyy pistejakoon, loppuunmyydyn Wallsport Areenan viheriöllä.

Ottelun jälkeen vieraiden päävalmentaja Alexei Eremenko vaikuttaa selvästi pisteeseen tyytyväisemmältä mutta hän harmitteli joukkueensa poissaoloja.

SJK päävalmentaja Simo Valakari sen sijaan ei ollut täysin tyytyväinen ottelun ensimmäiseen puoliaikaan.

Jaro pystyi pitämään palloa alkupuolella enemmän ja meillä se viimeinen syöttö ei tahtonut löytää kohdilleen. Mutta viimeistään toiselle puoliajalle me paransimme selvästi ja olen siitä tyytyväinen, että pystymme parantamaan peliämme jo pelin sisällä. Ja vaikka Jaro meni ensimmäisellä puoliajalla hienolla yksiösuorituksella johtoon, emme siitä mitenkään häkeltyneet vaan me jatkoimme pelaamista ja saimme sen tasoituksen.

Tänään myös molemmat joukkueet puolusti vahvasti. Ensimmäiseksi Liigacup-peliksi tämä oli kuitenkin ihan hyvä suoritus ja tästä jatketaan sekä parannetaan taas lauantaiksi, päättää Valakari.

Seuraavaksi SJK isännöi historiansa toisessa Liigacup-kamppailussa Vaasan Palloseuraa. SJK – VPS lauantaina 8.2. klo 14.30 Wallsport Areenassa. Ennakkoliput myynnissä Wallsport Areenalla ja jos tämän päivän ottelu oli jo loppuunmyyty, kannattaa olla lauantain pelin suhteen ajoissa liikenteessä, jos sisään halliin mielii. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon!

SJK: Mihkel Aksalu, Zeljko Savic, Matti Lähitie, Timo Tahvanainen, Gert Kams, Jesper Brechtel (65′ Johannes Laaksonen), Marco Matrone, Juho Lähde (65′ Justin Moose), Akseli Pelvas, Teemu Penninkangas ja Jussi Aalto (55′ Toni Lehtinen).Kuvat Mari Hietala, luvaton käyttö kielletty.


Ottelukooste:


Ottelukooste: The Great Play.


Haastattelut: