123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon edustusjoukkue aloitti uuteen kauteen valmistautumisen maanantaina 11.12. Iso osa pelaajista on jo palannut lomiltaan, mutta aivan kaikki edustusjoukkueen pelaajat eivät vielä olleet paikalla treeneissä Wallsport Areenalla. Stevie Grieven johtamissa harjoituksissa oli mukana runsaasti myös SJK Akatemian pelaajia.

–Tunnelma oli luonnollisesti positiivisella tavalla hieman jännittynyt, kun mukana on paljon uusia ihmisiä. On ymmärrettävää, että pelaajat hakevat omaa paikkaansa samalla kun he vasta tutustuvat muihin ihmisiin joukkueen sisällä. Olen aika helposti lähestyttävä tyyppi, ja haluan että kaikki tuntevat olonsa turvalliseksi, jotta he voivat saada parhaan irti itsestään, sanoo Stevie Grieve.

Viime kaudella SJK Akatemiaa Ykkösessä ansiokkaasti luotsannut Grieve sai joukkueensa tuolloin pelaamaan rohkeaa ja hyökkäävää jalkapalloa. Grievelle on selvää, mitä uuden treenikauden käynnistyttyä tulee tehdä.

–Ensimmäinen asia on saada pelaajat ymmärtämään, että haluamme olla aggressiivisia pallon kanssa. Kun pääsemme tilanteeseen, että jokainen syöttö ja päätös kentällä edistää hyökkäystä, olemme luoneet pohjan, jonka päälle voidaan rakentaa kaikki muu. Haluamme saada pelaajat tuntemaan, että he voivat ottaa riskejä sekä olemaan rohkeita pallon kanssa ja kunnianhimoisia hakiessaan vapaita tiloja kentällä. Treeneissä on mukana elementtejä joilla pyrimme kehittämään pelimalleja sellaisiksi, jotta pelaajat eivät valitse aina turvallisinta vaihtoehtoa, kertoo Stevie Grieve.

SJK:n pelaajisto on ehtinyt lomailla jonkin aikaa, mutta treenien tunnelman perusteella harjoitusten jatkuminen ja uuden kauden alku oli odotettu tapahtuma myös pelaajien keskuudessa.

–Kiva päästä taas treenaamaan, pitkä tauko on jo takana. Uusi kausi ja uudet jutut, hieman uusiakin asioita joihin totutella, sanoo treeneistä tavoitettu Pyry Hannola.

–Ihan tarpeeksi tässä on jo lomailtu. Kiva nähdä joukkuekavereita ja uusiakin pelaajia jotka ovat mukana. Hienoa aloittaa uusi kausi, kertoi Nooa Laine.

Treenijakso jatkuu joulutaukoon asti, jonka jälkeen tositoimiin palataan jälleen tammikuussa. Tammikuussa tiedossa ovat myös ensimmäiset harjoitusottelut, joihin pääsy on taattu SJK-kausikortilla. Kausikortit myy Ticketmaster.