123 456 7890

Jani Honkavaara johdatti SJK:n kauden 2020 ensimmäisiin harjoituksiin Wallsport Areenalla maanantaina ja mukana oli kaikki sopimuspelaajat, lukuunottamatta Jeremiah Strengiä, Ariel Tuco Ngueukamia ja Jose Nadsonia. Jälkimmäinen kaksikko liittyy mukaan vasta tammikuussa.

Harjoituksissa oli mukana myös paljon SJK Akatemian pelaajia sekä vielä sopimuksettomia omia junioreita. Kaikkiaan parisenkymmentä pelaajaa kokoontui Honkavaaran ensi harjoituksiin SJK-käskyttäjänä.

Kivaa oli ja on todella kiva palata treenikentälle. Ennen kaikkea on hyvä saada tuntumaa näihin pelaajiin. Kyllä mä tuossa jo itse etukäteen naureskelinkin, että mulla on pari aika helppoa syksyä tässä ollut alla, kun on tietyllä tavalla samojen jätkien kanssa saanut tehdä töitä. Nyt kaikki on tavallaan minulle uusia pelaajia. Se on ihan virkistävää, sanoo SJK:n uutena päävalmentajana nyt työt aloittanut Jani Honkavaara.

Ja ekoiksi treeneiksi, pojat näytti todella raikkaalta. Oli mukavaa tekemistä. Ja pikkuhiljaa aletaan sitten puhumaan enemmän meidän jalkapallosta, mutta nyt lähinnä vain palattiin harjoituksiin, Honkavaara jatkaa.

Meitä oli itseasiassa mukana 16 kenttäpelaajaa ja me vähän haalittiin mukaan pelaajia, että saadaan vielä tässä vaiheessa pidettyä rasitus pienenä. Ja minulle on todella mukava nähdä näitä nuoria tyyppejä, keitä kaikkia täällä on. Oli oikein mukavat treenit, päättää Honkavaara.

Honkavaraan tapaan Seinäjoella syntynyt ja kasvanut Joonas Sundman, oli myös tyytyväinen harjoituksiin.

Hyvät treenit. Kaikki tuli iloisin mielin uutta kautta kohti. Paljon uusia naamoja täällä. Positiivisin mielin lähti tämä kausi käyntiin, sanoo SJK:n puolustaja Sundman.

Heti tuli kaikkien uusien pelaajien kanssa helposti juttuun. Uskon että rakentuu tosi hyvä joukkuehenki ensi kaudelle.

Oli myös positiivinen yllätys, että pääsimme heti näin isommalla ringillä harjoittelemaan. Ja saimme isommalla kentällä peliä joukkueen kesken. Eli oli todella positiivista, että oli näin paljon jätkiä ekoissa treeneissä, Sundman sanoo vielä lopuksi.

Myös maalivahtiharjoituksissa oli hyvä meininki sekä uusia kasvoja mukana.

Tosi hyvä pieni loma ja nyt taas täällä Wallsportilla. Hyvät ekat treenit, saatiin vähän hikeä pintaan ja kiva olla taas takaisin, sanoo SJK:n maalivahti Jesse Öst.

Oli aika monta uutta naamaa, mutta se on aina kiva tavata uusia ihmisiä. Ja yksi uusi maalivahtikin. Me puhuttiin siinä keskenään ruotsia, niin Luffella onkin siinä aikamoiset opettelemiset, nauraa SJK:n maalivahti Jesse Öst.

Maalivahtivalmentaja Luis ”Luffe” Fernando kuittasi Östin kommentin, että jos Jesse ja uutena aloittanut Mehdi El Moutacim puhuvat keskenään ruotsia, niin hän tietää heidän valittavan hänestä.

Silloin tiukennetaan poikien treeeniä, nauraa maalivahtivalmentaja Luis Fernando, joka itse on alunperin brasilialainen, mutta suomalaistunut vahvasti ja omaa myös Suomen kansalaisuudenkin.

Oikeasti me vedetään kuitenkin aina treenit englanniksi, niin se on ihan sama vaikka meillä täällä nyt muutama suomenruotsalainen onkin, toteaa Öst vielä lopuksi.

SJK:n harjoitukset jatkuvat koko joulukuun ja perjantaina 20. päivä ne päättyvät harjoitusotteluun FF Jaroa vastaan. Ottelu pelataan Wallsport Areenassa ja se alkaa klo 18:30. Kausikortit kaudelle 2020 on myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi -kanavissa ja myyntipisteissä.