123 456 7890

SJK – HIFK -ottelu lauantaina 6.4. klo 15.00, aloittaa SJK:n Veikkausliiga-kauden OmaSp Stadionilla. Portit ja Carlsberg Sports Bar aukeavat klo 13.00 ja muut palvelut klo 14.00. Ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Lue lisää ottelun järjestelyistä ja palveluista tämän ennakon loppuosasta.

Vieraaksi kauden avaukseen saapuu sarjanousija HIFK, joka on SJK:lle vanha tuttu aiemmilta vuosilta. HIFK tuo mukanaan kannattajajoukkonsa ja kun samaan aikaan SJK:n Kannattajapäädyssä kannustaa Klopit, ei tunnelmaa taatusti tule OmaSp Stadionilta lauantaina puuttumaan. Säätiedotuskin lupaa kaunista säätä ja auringonpaistetta, joten sarja-avauksesta saadaan hieno tapahtuma.

Kuten kaikki tietävät, Suomessa pre-season on pitkä ja uskon, että pelaajat odottavat innolla jo pelien ja tuloksista pelaamisen alkamista. Niin odotan minäkin ja varmasti odottaa meidän kannattajatkin, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Itse peli tulee olemaan varmasti fyysinen ja hieman hermostunut molemmin puolin. Jotkut voivat olla hieman yli-innokkaana ja toivon, että ainakin me pystymme pitämään itsemme keskittyneenä. Meillä on nyt joukkue kunnossa sarja-avaukseen ja olemme säästelleet joitain pelaajia tätä varten. Tietenkin mitä vain voi vielä sattua, sillä tässä on muutama päivä aikaa ja tämä on jalkapalloa, mutta toivomme tietenkin, ettei mitään yllätyksiä enää tulisi, jatkaa Eremenko.

Lähdemme kauteen ottelu kerrallaan, voittamaan jokaista ottelua. Haluamme tuoda ilon takaisin seuraan ja kannattajillemme. Haluamme menestyä. Tavoite on olla kuitenkin ensin runkosarjan jälkeen kuuden parhaan joukossa ja katsoa sen jälkeen minne asti meillä on mahdollisuudet, kertoo Eremenko.

Luottavaisin mielin kauteen lähtee myös SJK:n kokenut keskuspuolustaja José Nadson, joka on mukana myös joukkueen kapteenistossa.

Olemme harjoitelleet todella kovaa, että voittaisimme avausottelun lauantaina. Toivon, että pystymme aloittamaan kauden voitolla ja mielestäni meillä on kaikki ominaisuudet siihen, sanoo SJK:n puolustaja José Nadson.

Meillä on hyvä joukkue ja kaikki mahdollisuudet olla kolmen parhaan joukossa tällä kaudella. En ole nähnyt niin paljoa muita joukkueita, mutta kun katson meidän joukkuetta, niin meillä on täällä hyviä pelaajia ja nimenomaan paljon hyviä nuoria pelaajia. En pane niin paljoa painoa harjoituspelien tuloksille, sillä se on ihan eri asia, kun aletaan pelaamaan tosipelejä. Silloin kaikki antaa itsestään kaiken. Erityisesti kun pelaamme kotona, sanoo Nadson lopuksi.

Lisää Eremenkon ja Nadsonin mietteitä SJK-TV:n videoilla.

Yhdelle pelaajalle kauden alku on samalla paluu tositoimiin pitkän tauon jälkeen.

On todella hauska päästä taas pelaamaan. Päästä pelirytmiin ja pois kuntosalilta, mihin suoraan sanottuna aloin jo kyllästymään. On myös mukava päästä pelaamaan ulos. En ole kuitenkaan ihan vielä täydessä iskussa, mutta päivä kerrallaan paremmin ja paremmin. On joka tapauksessa hienoa olla takaisin, sanoo SJK:n hyökkääjä Billy Ions, joka pelasi viimeisessä harjoitusottelussa kauden ensimmäiset minuutit ja lisää saattaa olla luvassa jo lauantaina.

Meillä ei ollut mikään kovin hyvä harjoituskausi joukkueena ja en oikeastaan osaa etukäteen ennustaa, että olemmeko me tänä vuonna kolmen kärjessä vai alempana, jos ihan rehellisesti sanotaan. Mutta ihan realistisesti voimme lähteä ainakin siitä, että teemme kaikkemme, voitamme ainakin kotipelit ja katsomme mihin rahkeemme riittävät. Jos katsotaan kahta viime kautta, niin odotukset ovat olleet aina kovat. Joko voitamme liigan tai olemme kolmen parhaan joukossa. Mutta mielestäni nyt on hyvä ottaa askel taakse, olla realistisempia ja keskittyä etenemään ottelu kerrallaan, jatkaa Ions.

Tästä tulee kuitenkin erittäin mielenkiintoinen kausi. Itseni pitää ensin päästä pelikuntoon ja jos arvioin tulevaa, niin todennäköisesti tulen pelaamaan tällä kaudella enemmän keskellä kuin laidassa, Ions arvioi.

Ions sai komean vastaanoton kannattajilta viimeisessä harjoitusottelussa, kun hän tuli kentälle.

Se oli todella mukavaa. On hienoa tulla pitkän loukkaantumisen jälkeen takaisin ja saada sellainen vastaanotto. Kannattajat olivat edelleen siellä ja minun tukenani. Se on aina hieno tunne. Toivon kuitenkin, että ihmiset eivät odota heti liikoja, vaan etenen peli ja päivä kerrallaan. Pikkuhiljaa olen paremmassa pelikunnossa, kertoo Ions vielä lopuksi.

SJK – HIFK lauantaina 6.4. klo 15.00 OmaSp Stadionilla. Peli näkyy suorana Ruudun maksullisesta palvelusta ja Veikkauksen vedot peliin kannattaa laittaa sisään tästä linkistä.

Rajusti uudistunut HIFK vieraaksi

HIFK tulee Seinäjoelle uuden päävalmentajansa Tor Thodesenin alaisuudessa ja kovasti uudistuneena, kun jopa 20 uutta pelaajaa on liittynyt joukkueeseen talven aikana. Seura on uuden alun edessä, kun moni kokenut ja pitkään seuraa edustanut pelaaja on lähtenyt ja tilalle on tullut nuoria tai melko tuntemattomia ulkomaalaisvahvistuksia. Muutos koskee myös valmennusta, sillä norjalainen Tor Thodesen aloitti pestissään tänä talvena.

Mukana on kuitenkin myös erittäin kokeneita ja nimekkäitäkin pelaaja. Kenties nimekkäin heistä on hyökkääjä Njazi Kuqi, joka tosin on ollut enemmän tai vähemmän loukkaantuneena talven aikana. Sama homma on vaivannut Seinäjoella syntynyttä ja jalkapallokasvatuksensa TP-Seinäjoen paidassa saanutta Tero Mäntylää ja HJK:sta siirtynyttä Hannu Patrosta. Jos kaikki miehet saadaan yhdessä ja kunnossa kentälle, voi HIFK yllättää kenet tahansa Veikkausliigassa. Jos taas avainmiehet ovat poissa, ei HIFK:n kaudesta tule helppo.

Lähes jokainen mediaennakko povaakin HIFK:ta varmaksi tippujaksi, mutta samalla hengenvedolla moni muistuttaa olemaan aliarvioimatta heitä. Thodesen tunnetaan suoraviivaisesta ja kovalla prässillä taistelevasta lähestymistavasta ja se onkin näkynyt HIFK:n pelissä. Taitoa ei kenties ole paljoa, mutta joukkue puolustaa kovaa ja fyysisesti.

Todellinen seuralegenda, 33-vuotias keskikenttäpelaaja Jukka Halme, jatkaa muutoksista huolimatta edelleen tähtirinnoissa. Halme on kulkenut pitkän tien HIFK:n kanssa. Hän on seuran oma kasvatti ja pelannut HIFK:n lisäksi urallaan ainoastaan toisessa kasvattajaseurassaan, PK-35:ssä. Hän on ollut jopa mukana seuran kannattajaryhmässä ja on itseoikeutettu johtaja ja kapteeni.

SJK ja HIFK ovat kohdanneet toisensa viimeksi kaudella 2017 ja silloin SJK voitti kolmesta kohtaamisesta yhden ja kahdesti pelattiin tasan. Kaikkiaan kohtaamisia on viidellä eri kaudella yhteensä 13 ja SJK voittanut otteluista 8. Kolme kertaa on pelattu tasan ja HIFK on voittanut kahdesti.

SJK otteluun vahvistuneena

SJK kiinnitti vielä ennen sarja-avausta uuden pelaajan, Viron maajoukkuerinkiin kuuluvan laitapuolustaja Trevor Elhin. Näillä näkymin Elhi on käytettävissä heti lauantaina ja mies on ainakin kuntonsa puolesta valmis.

Myös muu joukkue on kuntoutunut sarja-avaukseen erinomaisesti, sillä sivussa on varmuudella enää ainoastaan Jarkko Hurme ja hänkin aloittaa harjoittelun joukkueen kanssa normaalisti lähipäivinä. Kunnossa on siten sekä Billy Ions ja Denys Oliinyk, joiden mukana olo tuo merkittävää pelotetta SJK:n hyökkäykseen. Ions pelasi jo ensimmäiset minuuttinsa viimeisessä harjoitusottelussa viikko sitten.

Elhin lisäksi SJK-paidassa saattaa tehdä Veikkausliiga-debyyttinsä vaasalaiskaksikko Jere Streng ja Daniel Håkans, kokenut brasilialaispuolustaja José Nadson tai Ghanan nuorten maajoukkueen Jude Arthur. Kukaan heistä ei ole vielä aiemmin pelannut Veikkausliigassa.

Lauantain avausottelun jälkeen, SJK matkustaa ensi viikolla vierasotteluun Turkuun, missä se kohtaa Veikkausliigan tappiolla HJK:n vieraana aloittaneen FC Interin. Sen jälkeen pääsiäisen molemmin puolin, SJK pelaa kaksi kotiottelua, kun se kohtaa ensin HJK:n ja sitten Ilveksen. Kaikkiaan SJK pelaa huhtikuussa neljä kotiottelua. Löydät SJK:n otteluohjelman tästä linkistä. Kaikkiin kotiotteluihin on ennakkoliput jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.

Ottelutapahtuman järjestelyt ja palvelut OmaSp Stadionilla lauantaina

SJK – HIFK -veikkausliigaottelu potkaistaan käyntiin OmaSp Stadionilla klo 15.00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Portilta ostetut liput ovat hieman kalliimmat, mutta tänä vuonna myös niissä on paikkanumero. Paikalle tuleville vieraskannattajille on oma lippulinkkinsä heidän omissa kanavissaan. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi.

OmaSp Stadionin portit ja Carlsberg Sports Bar aukeaa lauantaina klo 13:.00. Muut palvelut ja kioskit aukeavat klo 14.00. Katsomot sulkeutuvat ottelun jälkeen, mutta Carlsberg Sports Barissa ovet pysyvät auki vähintään klo 19.00 asti.

Stadionbussit kiertävät jälleen tällä kaudella kaikkiin SJK:n kotiotteluin Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta ennen ja jälkeen ottelun. Stadionbussin toteuttaa Härmän Liikenne Oy ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä. Matkan hinta on 3 euroa suuntaansa. Kauden avausotteluun Härmän Liikenne tarjoaa kaikille SJK:n kausikorttilaisille ilmaiset kyydit korttia näyttämällä.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki aukeaa klo 14.00 Pääkatsomon Itäpäädyn puoleisen katsomorakenteiden alla. Lapsiparkkia hoitaa Fressi ja se sulkeutuu ottelun päättyessä. Lapsiparkissa on pomppulinnat ja paljon muuta mukavaa perheen pienimmille. SJK:n perhekatsomo sijaitsee suoraan Lapsiparkin yläpuolella.

Carlsberg Sports Barissa tunnelmaa nostaa DJ Josio ennen ja jälkeen ottelun. Carlsberg Sports Barissa on myös happy hour klo 13.00 – 14.00 ja pelaajahaastatteluita kuullaan siellä ennen ja jälkeen ottelun. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar palvelee vähintään kaksi tuntia tai niin kauan kuin väkeä riittää. Ottelun jälkeen, ensimmäisen tunnin aikana, voit osallistua siellä myös aidon Veikkausliigan ottelussa käytössä olleen ottelupallon arvontaan. Arvonta suoritetaan kaikkien ostoksia tunnin aikana tehneiden kesken, noin klo 18.00. Jos voittaja ei ole enää paikalla, suoritetaan uusi arvonta. Kannattajapäädyn anniskelualueella, on happy hour tunti ennen ottelun alkua, klo 14:00 – 15:00.

Tässä ottelussa on jaossa ilmaiset liput kausikorttilaisille perjantaina 26.4. klo 18.30 Vaasassa pelattavaan Pohjanmaan derbyyn VPS – SJK. Ilmaiset liput ovat varattuna 500 ensimmäiselle kausikorttilaiselle. Voit noutaa lipun ennen ottelua päärakennuksessa sijaitsevasta SJK Shopista kausikorttia näyttämällä. Vain yksi lippu / kortti, joten kaveri ei voi hakea lippua puolestasi. Mahdollisesti jäljelle jääneet liput jaetaan seuraavan kotiottelun yhteydessä. Voit lukea lisää tästä linkistä.

Ottelun aikana Giganttisinta pelaajaa pääsee äänestämään SJK mobiiliapplikaation kautta, joka on täysin uusittu ja nyt ladattavissa viimeistään perjantaina mobiililaitteeseesi. Kaikkien äänen antaneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa 50 euron lahjakortti Seinäjoen Gigantti -tavarataloon. Gigantti palkitsee kauden päätteeksi myös koko kauden aikana eniten ääniä keränneen pelaajan.

Järjestönä ottelutapahtumassa esittäytyy SJK:n yhteistyökumppani Punainen Risti ja SPR Veripalvelu. SJK julkisti uuden sloganin ja kampanajan, SJK ei luovuta koskaan – Paitsi verta, joka näkyy yhteistyön yhteydessä, SJK:n ottelutapahtumissa ja muissa yhteyksissä. SPR on tässä ottelutapahtumassa jakamassa tietoutta omasta toiminnastaan ja verenluovutuksen tärkeydestä.

Tässä ottelu tapahtumassa on ensimmäistä kertaa käytössä katsomomyynti, eli ruokaa ja juomaa saa suoraan omalle paikalle katsomossa kiertävien myyjien toimesta. Maksutapana toimii MobilePay, jolla voit maksaa myös muissa OmaSp Stadionin kioskeissa ja ravintoloissa.

Katsomoanniskelualueet ovat käytössä kuten viime kaudella ja nyt on tullut lisäksi yksi uusi alue lisää. Katsomoanniskelualueet löytyvät VIP-katsomosta, Pääkatsomosta, Kannattajapäädystä, Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta sekä vieraskannattajien osiosta. Anniskelu löytyy myös Kannattajapäädyn, Eteläkatsomon ja Itäpäädyssä olevan vieraskatsomon takana olevista kioskeista. Kaikki anniskelualueet ovat K18.

Tähän otteluun on tulossa suuri määrä vieraskannattajia ja heidän paikkansa on Itäpäädyssä katsomossa 114. Siellä heille on oma sisäänkäynti, omat kioskipalvelut anniskeluineen ja WC-tiloineen Myös katsomoanniskelu on käytössä. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki, mistä liput voi ostaa ennakkoon. Pieni määrä lippuja on myynnissä myös heidän oman sisäänkäynnin yhteydessä. Vieraskannattajien bussit ajetaan suoraan katsomolohkon 114 taakse.

OmaSp Stadionin VIP-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play- tai AppStore -sovelluskaupoista.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen ja kaikille katsojille tehdään porteilla turvatarkastukset. Voit tutustua Palloliiton sääntöihin tästä linkistä.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista, varsinkin Wallsportin edustalla, sillä tämän ottelun kanssa samaan aikaan on viereissä jäähallissa taitoluistelutapahtuma. Wallsportin edustalla onkin pysäköintiä rajattu ja siellä on pysäköinninvalvojat ohjaamassa taitoluistelutapahtumaan osallistuvat omille paikoilleen. Kaikista alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Parkkialueita löytyy Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Myös Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Keskustaksin tolppa löytyy OmaSp Stadionin pihasta, sisääntulorampin kohdalta ja polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla hiekka-alueella.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!