123 456 7890

EIF otti voiton OmaSp Stadionilla pelatussa Ykkösen sarja-avauksessa. SJK Akatemian kohtalon hetkeksi muodostui ensimmäisen puoliajan lisäaika, jossa yhden minuutin aikana vierailijat rankaisi kahdesti. Puoliajat erosivat muutenkin toistaan jonkin verran, sillä ensimmäisellä nähtiin molemmilta kontrolloidumpaa peliä, kun toisella peli oli hieman sekavampaa. SJK Akatemian peli sekosi myös hieman ensimmäisellä jaksolla todella ikävään loukkaantumiseen, jossa puolustaja Samba Benga tuli alas sen verran ikävästi, että hänet jouduttiin viemään suoraan ambulanssilla sairaalaan. SJK Akatemia jatkaa Ykkösen pelejä kotikentällä jo ensi launtaina, 4.7. klo 17:00. Silloin OmaSp Stadionille saapuu FC KTP. Liput otteluun Lippu.fi-kanavista.

SJK Akatemia – EIF 0-3 (0-2)
0-1 45+1 min Darren Smith
0-2 45+2 min Ayabulela Konqobe
0-3 66 min Juuso Liukkonen

Ottelu alkoi tasaisena, vaikkakin EIF piti palloa hieman enemmän. Paikkoja ei EIF kuitenkaan saanut, eikä päässyt edes hätyyttelemään SJK Akatemian puolustusta isommin.

Noin vartin pelin jälkeen nähtiin ikävä tapaus, kun normaalissa pallontavoittelutilanteessa SJK Akateamian Samba Benga puski otsansa suoraan EIF-pelaajan takaraivoon. Ja koska molemmat olivat tilanteessa ilmassa, tippui Benga holtittomasti maahan, eikä pystynyt kunnolla ottamaan vastaan jalallaan. Nilkka taittui pahannäköisesti ja mies jouduttiin kuljettamaan paareilla kentältä. Hetkeä myöhemmin Benga vietiin myös ambulanssilla sairaalaan, joten loukkaantuminen on vakava.

Tuon ikävän tapauksen jälkeen, EIF sai entistä enemmän kontrolliin. Ensimmäinen veto nähtiin kuitenkin vasta puolen tunnin pelin jälkeen ja siinä EIF-kapteeni Zacharias Ekström veti vasemmalta puolelta pallon sivuverkkoon, tolpan väärälle puolelle.

Ensimmäinen maali nähtiin vasta ensimmäisen jakson lisäajalla. EIF pelasi hyvän painostuksen jälkeen pallon vasemmalta laidalta keskelle ja sieltä Xhvedet Gela nosti sen komealla tsipillä SJK Akatemian puolustuksen taakse. Pallo tippui täydellisesti Joona Lautamajan selän taakse, minne oli ehtinyt EIF:n uusiseelantilaishyökkääjä Darren Smith. Smith sivalsi pallon suoraan ilmasta aivan etu-alakulmaan.

maali tuli lähes samantien aloituksesta, kun SJK Akatemian oma pelaaja syötti suoraan alaspäin ja keskelle, EIF:n pelaajalle jalkaan. Ayabulele Konqobe sai laittaa siten pallon kuudentoista kaarelta oikeaan alakulmaan, ilman puolustuksen estelyä.

SJK Akatemia oli kuitenkin kaventaa pelin vielä ennen taukoa, kun Jyri Kiuru sisuuntuneena leikkasi laidasta keskelle ja hyvä veto meni vain parikymmentä senttiä yli takakulman.

Toinen puoliaika oli selvästi sekavampaa peliä kuin ensimmäinen, eikä kumpikaan saanut peliä kunnolla hallintaan. SJK Akatemia oli lähellä avausmaalia, kun Kiuru keskitti laidasta maalin eteen, kuudentoista kaarelle, mistä Arttu Aromaa laukoi vain senttejä yli yläkulman.

65 minuutilla EIF oli lisätä johtoaan komealla kaukolaukauksella, mutta SJK Akatemian maalissa Mehdi El Moutacim esitti sitäkin komeamman torjunnan. Pallo meni kuitenkin kulmaksi ja siitä Xhevdet Gela antoi todella vaarallisen kulman aivan maalineteen. Juuso Liukkonen ehti koskemaan päällään palloon juuri sen verran, että El Moutacim ei saanut keskitystä näppeihinsä ja tilanne oli 0-3.

Aivan ottelun lopussa SJK Akatemia sai vielä vapaapotkun kuudentoista rajalta. Pallon takana oli Jeremiah Streng, Robbie Malolo ja Juuso Takanen. Streng haki suoraan takakulmaa, mutta pallo meni muutaman metrin yli. Ottelu päättyi vieraiden voittoon.

Uskon, että tämä toimii nyt herätyksenä, että olemme kovassa sarjassa ja tämä on paljon vaikeampaa kuin viime kaudella. Mutta meidän pitää oppia nopeasti tämän sarjan tavoille. Pitää oppia, että emme voi hyökätä päättömästi, vaan pitää osata kontrolloida peliä ja pitää palloa välillä pidempään. Samalla keskittymistason pitää pysyä kaikissa kriittisissä vaiheissa paremmin. Meillä on siinä vielä tekemistä, sanoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne pelin jälkeen.

Samalla tämä oli mielestäni meille erinomainen oppitunti kokonaisuutena. Yksilöinä me pelasimme hyvin. Moni pelaaja jopa erittäin hyvin. Mutta joukkueena emme olleet hyviä ja välillä vähän eksyimme ratkaisuissamme. Vastustajasta näki, että heillä on kokeneita pelaajia, jotka ovat pelanneet tällä tasolla pitkään. Kenties korkeammallakin. He pitivät hyvin muotonsa ja balanssin hyökätessä sekä puolustaessa, mikä sitten näkyi erona joukkueiden välillä. Meilläkin on hyviä pelaajia, mutta ehkä ei vielä yhtä kokeneita pelaajia, jotka käyttävät tilaisuudet armotta niitä saadessaan.

Tämä on kuitenkin prosessi, me opimme ja uskon täysin, että kun kohtaamme seuraavan kerran, voimme olla vahvempia. Meidän pitää vain oppia sarjan tavoille nopeasti ja ottaa vielä yksi askel ylöspäin. Pelaajien täytyy tottua siihen, että tämä on nyt kova ammattilaissarja, jossa pitää olla aina parhaimmillaan, sanoi Dunne vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Mehdi El Moutacim MV, Joona Lautamaja, Samba Benga (16’ Onni Heinonen), Aapo Kuivila, Valtteri Olsbo, Arttu Aromaa (79’ Juuso Takanen), Arjanit Krasniqi (60’ Robbie Malolo), Aatu Kujanpää (79’ Kuutti Matila), Omar Adawi, Jyri Kiuru (79’ Topias Uusi-Autti) ja Jeremiah Streng.