123 456 7890

Kokenut KPV rankaisi SJK Akatemiaa virheistä. Vaikka SJK Akatemia hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, pääsi KPV tauolle johtoasemassa kahdella viime hetken maalillaan. SJK Akatemian kavennusosuma hylättiin paitsiona toisella puoliajalla, eikä SJK Akatemia noussut enää sen jälkeen kunnolla mukaan otteluun. KPV pääsi kaunistelemaan loppuluvut 3-0:aan ja Ykköscup alkoi SJK Akatemian osalta tappiollisesti. Seuraava mahdollisuus pisteisiin tulee viikon päästä lauantaina Wallsport Areenalla, kun MP saapuu vieraaksi. Yleisötapahtumien rajoitukset ovat myös muuttuneet Etelä-Pohjanmaan alueella, ja tulemme ilmoittamaan tulevien pelien käytännöistä ensi viikolla.

KPV – SJK Akatemia 3-0 (2-0)
1-0 42 min Sampo Rintala
2-0 45+1 min Haris Chantzopoulos
3-0 77 min Haris Chantzopoulos

Aivan pelin alkuminuutteja hallitsi KPV, mutta SJK Akatemia sai pelin pian haltuunsa, ja loi muutamia hyviä tilanteita kotijoukkueen päätyyn. Näistä ei kuitenkaan saatu aikaan kulmapotkuja tai vapaapotkuja vaarallisempaa. Pari kertaa Valtteri Olsbo laittoi vasemmalta laidalta pallon hyvin linjan taakse, mutta ensimmäisessä Samson Ebuka oli paitsiossa, ja toisessa Borry Sabally ei kunnolla ehtinyt palloon.

Sitten muutama minuutti ennen taukoa KPV sai vastahyökkäyksen, kun pallo menetettiin hyökkäyspäässä. Siitä Sampo Rintala pääsi laukomaan alueen ulkopuolelta, kuudentoista kaarelta, vaikka Noa Lehtonen pyrki häntä siinä parhaansa mukaan estämään. Veto ei ollut kova, mutta se oli tarkka, ja upposi aivan taka-alakulmaan tolpan juureen. Ja vain vähän tuon jälkeen, erotuomari antoi vapaapotkun kotijoukkueelle noin 20 metristä, ja siitä kokenut puolustaja Haris Chantzopoulos laittoi pallon komealla vedolla suoraan yläriman alle. Pelattiin jo ensimmäisen jakson lisäaikaa. Siten KPV pääsi hieman yllättäenkin jo 2-0 johdossa tauolle.

Toiselle puoliajalle SJK Akatemia teki kolme vaihtoa. Peli näytti molemmin puolin hieman ensimmäistä puoliaikaa sekavammalta. Parhaat SJK Akatemian tilanteet tuli vaihdosta tulleen Oskar Pihlajan pitkistä kuljetuksista. Noin tunnin paikkeilla tuli ensimmäinen tilanne KPV:lle kulmatilanteen jälkeen, missä KPV:n pelaaja pääsi vetämään vaarallisesti kuudentoista rajalta. Tuomas Pöyhönen kuitenkin venyi hyvään torjuntaan ja piti pelin 2-0:ssa.

SJK Akatemia sai pallon maaliin kulmatilanteen ruuhkasta 69 minuutilla. Ensin erotuomari näytti kädellään hyväksyvän maalin, mutta KPV:n kovan protestoinnin jälkeen, erotuomari keskusteli avustavan kanssa, ja muutti tilanteen paitsioksi, eikä maalia hyväksytty. Vähän tämän jälkeen Sami Sipola kaatui rangaistusalueella, mutta erotuomari ei tilanteessa nähnyt virhettä ja peli jatkui maalipotkulla.

Ja kun SJK Akatemia haki kavennusosumaa, pääsi KPV iskemään nopealla hyökkäyksellä. Tuloksena kulmapotku, joka jo saatiin purettua keskialueelle, mutta pallonriiston jälkeen se tuli takaisin ylösjääneelle puolustaja Haris Chantzopoulosille, ja hän laittoi pallon toistamiseen ohi Pöyhösen. Tilanne 3-0, kun peliä oli pelattu 77 minuuttia.

Kolmannen maalin jälkeen peli oli käytännössä ohi, eilkä SJK Akatemia enää päässyt mukaan viimeisen vartin aikana.

Olen tietysti pettynyt tulokseen, ja erityisesti pettynyt pelaajien vuoksi, jotka tekivät kovasti töitä ottelussa. Ensimmäisellä puoliajalla olimme ehkä hieman hermostuneita ja huolimattomia, kun pelasimme itsemme ulos tilanteesta lopissa. Siten KPV kenties ansaitusti meni 2-0 johtoon. Toiselle jaksolle teimme muutaman muutoksen, jotka hieman auttoivat meitä ja saimme varsinkin puoliajan alussa muutamia hyviä tilanteita. Sitten siinä oli se hylätty maali. Olisimme tarvinneet onnistumisia ja sitä energiaa, mitä olisi jostain niistä tilanteista saanut, harmitteli SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Meidän pitää ottaa opiksemme tästä, ja nousta takaisin nopeasti. Niin ryhmänä ja joukkueena, kuin yksilötasollakin. Siten tulemme paremmiksi.

Sillä työmäärällä mitä joukkue tekee, ja kuinka paljon meillä on joukkueessa laatua, sekä korjaamalla tämän ottelun virheet, olen varma, että voimme mennä eteenpäin kohti seuraavaa ottelua, Page päätti.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Kaarlo Rintamäki (46’ Tuomas Koivisto), Sami Sipola, Noa Lehtonen, Berat Akdogan, Valtteri Olsbo (46’ Deni Silverio), Valentin Gasc, Tuukka Pahkala (80’ Elias Machaal), Oliver Günes (80’ Eero Lamberg), Borry Sabally (46’ Oskar Pihlaja) ja Samson Ebuka.