123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa Oulun Luistinseuran lauantaina 20.7. klo 17.00 OmaSp Stadionilla. SJK Akatemia on pelannut Kakkosessa tällä kaudella 11 ottelua ja voittanut ne kaikki maalierolla 34-4. OLS on sarjassa seitsemäntenä 14 pisteellä. Otteluun on tällä kertaa poikkeuksellisesti vapaa pääsy, koska samaan aikaan OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa on KPV – SJK ottelun Vierasmatsi Live -tapahtuma ja siihen on ilmainen sisäänpääsy.

SJK Akatemian 11 ottelun voittoputki on jo rikkonut seuraennätyksen Palloliiton alaisissa aikuisten sarjoissa. SJK:n edustusjoukkue ylsi tappiottomalla Kakkosen kaudella 2011 yhdeksän ottelun voittoputkeen. Joukkue on tehnyt yhdeksän pisteen eron toisena olevaan KuFu98:aan, ja on muistettava, että joukkueet kohtaavat toisensa vielä kerran runkosarjassa ja vielä sen jälkeen pelattavassa loppusarjassa.

Viime viikolla joukkue piti pienen treenitauon, palaten tälle viikolle harjoituksiin.

Hyvin oli kaikki terävänä mukana heti alkuviikosta ja yhdet harjoitukset ehditään vielä vetää ennen lauantaita. Siinä mielessä pieni tauko tuntui kyllä tehneen hyvää kaikille. Jonkin verran vammojakin oli kasaantunut ja saatiin niitä nyt paranneltua, kun otteluruuhka helpotti. Ollaan niistä nyt toivuttu ja kaikki ovat tuoreena. Hyvä tilanne, sanoo SJK Akatemian johtaja ja vastuuvalmentaja Jani Uotinen.

SJK:n edustusjoukkue kohtaa samaan aikaan pelattavassa ottelussa KPV:n, mikä vaikuttaa hieman kokoonpanovalintoihin. Tämä onkin ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun SJK ja SJK Akatemia pelaavat samaan aikaan sarjaottelun. A-junioreiden ja B-junioreiden sarjat ovat tällä hetkellä tauolla, joten pelaajapulasta ei tarvitse kärsiä.

Kakkosen maalipörssin kärkipaikan jakavat kolme C-lohkon pelaajaa. SJK Akatemian Joonas Lepistö, JBK:n Wil Inalien ja RoPS/2:n Jarkko Luiro ovat tehneet 11 maalia. SJK Akatemian sisäisessä maalipörssissä Lepistön jälkeen tulevat seitsemän maalin Jeremiah Streng ja neljästi osunut Jyri Kiuru. Vierailija OLS:n parhaat maalintekijät ovat kolme maalia tehneet Mikko Ala-Porkkunen ja Arttu Haapala.

SJK:n eri joukkueissa on useita oululaislähtöisiä pelaajia. Heistä tällä hetkellä Akatemian riveissä Kakkosta pelaavat Veeti Mustonen, Sami Sipola ja Kuutti Matila olivat vielä viime kaudella voittamassa SM-pronssia B-nuorten SM-sarjassa OLS:n riveissä.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Oulussa SJK Akatemian 1–0-vierasvoittoon Joonas Lepistön maalilla.

OLS:n kausi alkoi heikosti ja kauden kuudesta ensimmäisestä ottelusta tuli vain kaksi pistettä. Nyt joukkue on kuitenkin ollut hyvässä vireessä voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan neljä. Kenties maukkain niistä oli 2–1-voitto KuFu98:aa vastaan.

OLS on AC Oulun farmiseura, ja joukkueessa onkin nuoria lupauksia. Kenties kovin lupaus on viikko sitten 16 vuotta täyttänyt toppari Miika Koskela, joka on kuulunut joukkueen avaukseen koko kauden ajan. Joukkueen tunnetuin pelaaja lienee kuitenkin ikinuori 38-vuotias Titi Essomba, joka tuli ensimmäisen kerran Suomeen jo vuonna 2006. Vaikka tällä kaudella tilille onkin tullut vasta yksi maali, saa SJK olla taitavan kamerunilaisen kanssa tarkkana.

OLS:n päävalmentaja on 30-vuotias Augustine Jibrin, joka on hänkin vaikuttanut Suomessa jo pitkään. Pelaajana hän on SJK:lle tuttu Kakkosesta ja Ykkösestä FC OPA:n ja OPS:n paidasta. Lisäksi Jibrin on pelannut Veikkausliigassa Vaasan Palloseurassa kaudella 2012. Jibrinille päävalmentajan pesti on uran ensimmäinen.

Kakkosen C-lohkoa, SJK Akatemia – OLS lauantaina 20.7. klo 17:00 OmaSp Stadionilla.