123 456 7890

SJK Akatemia nousee ensi kaudeksi Kakkoseen. Nousu varmistui 1-3-voitolla Sporting Kristinaa vastaan. Tämä oli Akatemialle 28. perättäinen tappioton ottelu. Kauden päätavoite on nyt saavutettu, mutta kausi on vielä kesken. SJK Akatemia pelaa Regions’ Cupin finaalissa OmaSp Stadionilla lauantaina 23.9. klo 12. Kausi päättyy lauantaina 30.9. kotiotteluun Korsnäs FF:ää vastaan.

Sporting Kristina – SJK Akatemia 1-3 (0-0)
0-1 58min Aatu Kujanpää
1-1 63min Mamadou Konate
1-2 75min Nicolas Kotamäki
1-3 91min Joonas Kuivalainen

SJK Akatemia on pelannut tällä kaudella Kolmosessa 21 ottelua, joista se on voittanut 18 ja pelannut kolme tasan. Maaliero on hurja 91-7. Yhteensä Akatemialle kertyy tälle kaudelle peräti 34 kilpailullista ottelua ja viisi harjoitusottelua. Sen lisäksi moni pelaaja on pelannut myös SJK Akatemian U20-joukkueessa SM-karsinnoissa ja SM-sarjassa. Kuorma on siis ollut melkoinen. Valmentajakaksikko Brian Page – Toni Lehtinen on pitänyt koko kauden ajan huolta siitä, ettei yksittäiset pelaajat kuormitu liikaa.

Kolmosessa joukkue on edennyt lähes voitosta voittoon, ja kaikki on näyttänyt helpolta. Brian Pagen mukaan peli näyttää helpolta, kun kaikki pelaajat uskovat toisiinsa ja yhteiseen tekemiseen. Nuori joukkue ei ole aliarvioinut ainuttakaan joukkuetta, vaan valmistautunut kaikkiin peleihin samalla tavalla.

Regions’ Cupissa joukkue on venynyt upeasti monta kertaa ja noussut tappioasemasta voittoon. Joukkueen pää on kestänyt rangaistuspotkukilpailutkin ja palkinto siitä on lauantaina OmaSp Stadionilla pelattava Regions’ cupin finaali.

Joukkue selvitti tiensä Suomen cupin lohkovaiheeseen voittamalla viime vuoden aikana pelatuilla alkukierroksilla kolme tämän vuoden Kakkosen joukkuetta. Lohkovaiheessa liigassa pelaavat SJK ja VPS sekä Ykkösen FF Jaro olivat liian pahoja vastuksa. Kakkosen porilaisjoukkueet FC Jazz ja Musan Salama olivat Akatemian kanssa samantasoisia. Jazz voitti Porissa yhdellä maalilla, mutta MuSa joutui taipumaan Akatemialle. Tänä syksynä Akatemia ei ole Suomen cupin pelejä pelannnut, sillä otteluruuhka olisi yksinkertaisesti kasvanut liian suureksi.

Maalivahdeista Paavo Valakari on pelannut suurimman osan Kolmosen peleistä ja Luis Fernando Da Silva Regions’ Cupin peleistä. Myös Niilo Peräaho ja Marten Ritson ovat pelanneet muutamia otteluita

Toppariosastolla kapteeni Ville Kukkanen ja Roope Takala ovat pelanneet isoimmat minuutit. On ollut tärkeää, että topparipari on pysynyt kasassa läpi kauden. Puolustustehtäviän lisäksi topparipari on kunnostautunut myös hyökkäyspäässä, ja iskenyt erikoistilanteista myös mukavan määrän maaleja. Joona Ala-Hukkala oli kevään ja alkukesän poissa, mutta pelasi talvella ja syksyllä paljon.

Laitapuolustajista eniten ovat pelanneet Matti Lähde, Nicolas Kotamäki ja Jaakko Vihanta. Myös Arttu Aromaa oli kesään asti auttamassa Akatemia. Myös heiltä on löytynyt tehoja hyökkäyssuuntaankin.

Keskikentän keskellä Ville Tikkanen, Janne Tuohisaari ja Aatu Kujanpää ovat kuuluneet vakioavaukseen koko kauden ajan. Kujanpää on iskenyt maaleja liukuhihnalta ja alustanut myös maaleja. Myös Janne Tuohisaari on todennäköisesti tehnyt yhden kauden ennätystehonsa. Tikkanen ja Tuohisaari ovat tasapainottaneet peliä erinomaisesti keskikentän pohjalla. Edustuksen ja A-junioreiden ottelu- ja pelaajatilanteesta riippuen myös A-junioreiden vakionimet Oskari Aunula ja Juuso Takanen ovat pelanneet Kolmosessa.

Laidoilla ja hyökkäyksessä Dominic McGiveron, Sami Viljanen, Joonas Kuivalainen ja Tommi Haanpää ovat kuuluneet Akatemian ykköskokoonpanoon. Sami Viljasen maalitehtailu on ollut hurjaa ja viimeisen kuukauden aikana on tullut peräti kome hattutemppua. Tilastoja ei ole tarjolla, mutta voisi olettaa, että Kuivalainen on Kujanpään ohella Akatemian syöttöpörssin kärjessä. Hyökkäyksessä myös Miika Asunmaa, Jesse Sundman ja Toni Lehtinen ovat maalanneet.

Muutamat edustusjoukkueen pelaajat ovat kauden aikana hakeneet pelituntumaa Akatemian riveistä. Heihin kuuluvat esimerkiksi viikonlopun RoPS-ottelussa pelanneet Obed Malolo, Joel Mero, Jesse Sarajärvi ja Joonas Sundman.

Tarkempi lista Akatemian pelaajien ottelumääristä ja tilastoista Kolmosen pelien osalta löytyy Palloliiton sivuilta.

SJK Akatemia on hallinnut joitain pelejä ensimmäisestä vihellyksestä viimeiseen, ja välillä ratkaissut pelin heti alussa. Joissain peleissä vastustaja on pystynyt haastamaan pelillisesti noin tunnin verran, mutta sen jälkeen vastustaja on väsähtänyt, ja Akatemia on ottanut pelin haltuun.

Brian Page on valmentanut SJK Akatemiaa nyt kahden kauden ajan. Nousu Kakkoseen on nyt saavutettu. Page antaa kiitosta joukkueelle upeasta kaudesta.

On suuri helpotus ylittää lopulta tämä maaliviiva. Me aloitimme kauden siten, että halusimme nousta kauden päätteeksi ja juuri sen me olemme nyt tehneet. Tämä joukkue ansaitsee kaiken kiitoksen ja kunnian. He ovat tehneet kaiken sen, mitä olemme heiltä vaatineet. Tämä on ollut heiltä mahtava kausi ja edelleen he ovat voittamattomia. Meillä on vielä yksi peli sarjaa jäljellä ja haluamme pysyä voittamattomina kauden loppuun saakka. Se kruunaisi meidän uskomattoman kauden, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

Lauantaina on edessä todellinen superpäivä, kun sekä SJK Akatemia että SJK pelaavat cupin finaalissa. SJK Akatemian Regions’ Cupin finaali Kaarinan Poikia vastaan alkaa OmaSp Stadionilla klo 12.

Meillä on myös lauantaina Regions’ Cupin finaali ja siitä tulee myös mahtava päivä. Tiedän, että siellä tulee olemaan paljon yleisöä ja tiedän sen varmuudella, että siitä tulee todella kova peli, sillä vastustaja on kova. Mutta me voimme kuitenkin luottaa omaan tuttuun kenttään ja kaikkeen siihen mitä meidän ympärillämme siellä on. Me voimme mennä siihen otteluun nauttimaan siitä kaikesta. Olemme jo saavuttaneet kauden tärkeimmän tavoitteemme nousun muodossa, mutta se olisi kuin kuorrutus kakkuun, jos voittaisimme tällä kaudella tuplamestaruuden, päättää Page.

SJK Akatemian U20-joukkueen kausi päättyy sunnuntaina 24.9. vierasotteluun JJK:ta vastaan.