123 456 7890

Vaikka SJK Akatemia nousi kahdesti takaa tasatilanteeseen, ei se lopulta riittänyt EIF:n vieraana. Ottelu päättyi 4-2 kotijoukkueen voittoon. Samalla varmistui SJK Akatemian putoaminen takaisin Kakkoseen. Kun kolme ottelua on pelaamatta, on piste-ero säilymisviivan yläpuolelle jo kymmenen pistettä. Päivän ilonaiheita oli kuitenkin Jeremiah Strengin kauden yhdeksäs maali, Jyri Kiurun kaksi maalisyöttöä, Oskar Pihlajan debyyttimaali Ykkösessä sekä Veeti Mustosen uran ensimmäinen ottelu miesten Ykkösessä. Pelit jatkuvat ensi tiistaina 20.10. klo 18:30, kun SJK Akatemia kohtaa rästiottelussa FF Jaron OmaSp Stadionilla. Ottelun liput ovat myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa.

4-2 84 min Darren Smith

SJK Akatemian kapteeni Joona Lautamaja loukkasi itseään, kun pelattiin ensimmäistä kymmenminuuttista. SJK Akatemia joutui pelaamaan muutaman minuutin vajaalla, ennen kuin päästiin tekemään vaihto, ja Lautamajan tilalle tuli tänä vuonna 18 vuotta täyttänyt Veeti Mustonen. Mustonen teki samalla debyyttinsä miesten Ykkösessä. Kapteeninnauhan otti kannettavakseen samassa tilanteessa Sami Sipola.

EIF sai ottelun ensimmäisen hyvän tilanteen reilun vartin jälkeen, kun Joona Tapani pääsi puskemaan hyvästä keskityksestä. Keskitys meni kuitenkin muutaman sentin ohitse maalin. Myös SJK Akatemia pääsi kokeilemaan, kun Jyri Kiuru leikkasi laidalta keskelle ja veti boksin rajalta. Veto oli kuitenkin heppoinen ja maalivahti nappasi sen syliinsä. Muutaman minuutin päästä EIF:n maaitykki Darren Smith nosti kohti yläkulmaa, mutta pallo osui vain yläriman yläpuolelle.

Lopulta Darren Smith rikkoi ottelun kuparisen 37. peliminuutilla. Hän sai kovan syötön laidasta maata pitkin aivan etutolpalle, ja hän nosti pallon pienellä kosketuksella ohi tilanteeseen tulleen Mustosen sekä maalivahti Mehdi El Moutacimin. Samalla Smith nousi Ykkösen maalipörssin kärkisijalle. SJK Akatemian Jeremiah Streng sai pallon maaliin vain pari minuuttia tuon jälkeen, mutta maalia ei hyväksytty rikkeen vuoksi. Erotuomari nosti tilanteesta Strengille myös keltaisen. Tauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toisen puoliajan ensimmäinen vaarallinen maalintekopaikka tuli EIF:lle, ja siinä Smith nosti palloa jälleen kohti takakulmaa. Lippu oli kuitenkin pystyssä paitsion vuoksi, eikä pallokaan mennyt lopulta maaliin.

SJK Akatemian ensimmäinen todella hyvä maalipaikka syntyi 58. peliminuutila. Siinä Oskar Pihlaja laittoi hyvän pystysyötön boksiin linjan taakse ja Aatu Kujanpää pääsi nokikkain EIF:n maalivahdin kanssa. Kujanpään yritys meni kuitenkin päin maalivahtia. Irtopalloon oli vielä ehtiä Streng, mutta EIF:n puolustus ehti juuri ja juuri peittämään.

Tunnin pelin jälkeen SJK Akatemia lopulta onnistui. Pihlaja pääsi tekemään uransa ensimmäisen Ykkösen maalinsa, Jyri Kiurun hyvästä syötöstä. EIF kuitenkin kuittasi tasoituksen samantien. Ensin Aybulela Konqobe pääsi vetämään avopaikasta boksin sisältä, mutta Mehdi El Moutacim torjui. Irtopallo tippui harmillisesti Jakob Gottebergille, joka nosti pallon voimalla maalin kattoon. Ja kun peliä jatkettiin, teki SJK Akatemia päivän toisen maalin ja tasoitti pelin 2-2:een. Maalintekijänä oli nyt Jeremiah Streng ja syöttäjänä jälleen Jyri Kiuru, lähes kulmalipun tuntumasta laidalta. Juuri armeijan aloittaneelle Strengille maali jo kauden yhdeksäs.

76. peliminuutilla EIF:n Darren Smith pääsi jälleen maalintekoon, mutta lippu oli laidalla pystyssä ja maalia ei hyväksytty. Vain muutama minuutti tuosta, EIF kuitenkin meni johtoon, kun Juuso Liukkonen pääsi puskemaan maalin edestä Jarkko Heimosen keskityksen sisään.

SJK Akatemian hakiessa rohkeasti tasoitusta, jäi puolustukseen paljon tilaa. EIF käyttikin korkean linjan hyödyksi ja pisti useita pystypalloja nopealle Smithille. 4-2 maali syntyi juuri näin. Syöttö annettiin kaukaa EIF:n omalta puoliskolta ja Smith lähti keskiviivan kohdalta karkuun, viimeistellen kauden 15. maalinsa.

Smith oli tehdä vielä päivän kolmannen maalin ottelun lisäajalla, mutta Mehdi El Moutacim sai hieman kättään väliin ja tuloksena oli vain kulma kotijoukkueelle. Päivän viimeinen maalitilanne oli kunnianhimoinen yritys kotijoukkueen Gentrit Kovaqilta puolesta kentästä, kun El Moutacim oli noussut ulos boksin rajalta. Nosto meni kuitenkin muutaman metrin ohi maalin ja ottelu päättyi 4-2 lukemiin.

SJK Akatemia: Mehdi El Moutacim MV, Kaarlo Rintamäki, Onni Heinonen (72’ Joel Laitinen), Joona Lautamaja (14’ Veeti Mustonen), Valtteri Olsbo, Sami Sipola, Robbie Malolo (57’ Kuutti Matila), Omar Adawi (57’ Oskar Pihlaja), Aatu Kujanpää, Jyri Kiuru ja Jeremiah Streng.