123 456 7890

Koko seuran viimeinen ottelu kaudelle 2019 pelataan OmaSp Stadionilla lauantaina 26.10. klo 14:00. Vastaan tulee RoPS II. SJK tarjoaa kaikille katsojille peliin ilmaisen sisäänpääsyn, SJK Akatemian erinomaisesti menneen kauden kunniaksi. SJK Akatemia on siis jo varmistanut nousun Ykköseen ennen tätä ottelua. Carlsberg Sports Bar palvelee ottelun aikana tuttuun tapaan. Tervetuloa vielä kerran OmaSp Stadionille SJK Akatemian otteluun.

SJK Akatemia on siis jo varmistanut nousun Ykköseen ja se johtaa lohko kymmenellä pisteellä, ennen lauantaina vastaan tulevaa RoPS II:sta. RoPS II voi vielä menettää lohkon kakkospaikan kahden pisteen päässä takana olevalle KuFu98:lle. Kakkossijalla voisi olla merkitystä mahdollisten Ykkösen täydennysmenettelyiden vuoksi, jos joku joukkue joutuu luopumaan paikastaan.

Koko kauden aikana, SJK Akatemia on hävinnyt vain kaksi ottelua, vaikka joukkueen keski-ikä on ollut 20 ikävuoden paikkeilla. Viime viikonloppuna se otti 3-1 voiton Kakkosen nousukarsintasarjan vierasottelussa JBK:lta, vaikka ryhmässä pelasi peräti kahdeksan 2000-luvun puolella syntynyttä. Se on kova saavutus, ja osoittaa, että moni nuori pelaaja on ottanut isoja harppauksia kauden aikana.

Joukkueen toisiksi vanhin pelaaja on ollut 24-vuotias Arttu Aromaa, joka on pelaamisen ohella jatkanut myös juniorivalmennuksessa sekä jatkanut koulutustaan siinä. Aromaalle povataankin hyvää tulevaisuutta valmennushommissa ja torstaina siitä osoituksena, hänet palkittiin SJK:n junioripuolen pelikauden päätöstilaisuudessa JUKAN-maljalla.

Tosi mukava kausi on ollut. Pajulan Villen kanssa olemme vanhempina pelaajina tuoneet semmoista johtajuutta nuoreen joukkueeseen. Ja semmoista tekemisen meininkiä treenikentälle. Tänä vuonna meillä on ollut tosi hyvä pelaajaryhmä ympärillä, joka todella hyvin myös ottaa vastaan sitä ja pystyy tekemään asioita. Eli jos vaikka tulee negatiivista palautetta, niin he ottavat siitä opiksi ja yrittävät tehdä koko ajan kaiken paremmin. Yrittäminen on ollut nimenomaan hyvää tällä kaudella, eikä yksikään pelaaja ole ollut semmoinen vapaamatkustaja. Siitä hyvä kausi on muodostunut, sanoo SJK Akatemian kapteenistoon kuuluva Arttu Aromaa.

On tottakai vaikeaa kokoajan voittaa. Varsinkin siinä kohtaa kun se voittoputki vain piteni ja piteni, niin kaikki muut pelaavat meitä vastaan paljon aktiivisemmin ja kovemmin, koska he halusivat ottaa meiltä ne ensimmäiset pisteet. Mutta toisaalta, se voittamien tuo sitä itseluottamusta ja onnistumiset ruokkii lisää onnistumisia. Silti treeneissä pidettiin se vaatimustaso korkeana ja sitä kautta ollaan viety hommaa seuraavalle tasolle. Pojat ovat oppineet, että niin pitää tehdä ja niin sen pitää mennä. Se on mielestäni yksi niitä onnistumisia tässä kaudessa myös, Aromaa jatkaa.

Seinäjoen naapurissa Jalasjärvellä syntynyt ja Jalaksen riveissä futiksen aloittanut Aromaa, on aloittanut valmennuksen jo nuorena ja suorittaa valmentajan papereita pelaamisensa ohella. Lauantain päätöspelinkin aikana hän on valmennuskoulutuksessa Jyväskylässä. Mutta miehellä on siihen selvästi kova palo ja kyvyt, joista SJK pääsee nauttimaan vielä tulevaisuudessakin.

Nyt mennään näissä valmennushommissa jo viidettä tai kuudetta vuotta. Jalasjärvellä jo aloitin valmentamista ja pikkuhiljaa sitä kautta alettiin yhteistyökuvioihin SJK:n kanssa ja sitten täälläkin oltiin valmiina altamaan vastuuta. Olen tottakai kiitollinen siitä vastuusta mitä on tarjottu, sanoo SJK:ssa jo kaudella 2014 aloittanut Aromaa.

Tänä vuonna olen ollut 2006-syntyneiden vastuuvalmentajana. Eli he ovat 13-vuotiaita. Toivottavasti ensimmäiset sieltä alkaa pian näkymään akatemian touhuissa, heittää Aromaa.

Onkin itseasiassa hauska, kun olen ollut Toni Lehtisen apuna B-junnuissa tällä kaudella jonkun verran mitä olen pystynyt. Talvella siinä oli näitä 03-syntyneitä, muun muassa Mikael Anttila ja Tuukka Pahkala, jotka olivat silloin treeneissä, ja nyt heistä Tuke sai jo meidän edellisessä pelissä Pietarsaaressa ensimmäiset minuutit Kakkosessa. Ja hän on ollut mukana meidän treeneissä loppukauden mahtavalla asenteella. Se on kiva homma, kertoo Aromaa.

Aromaa ja Ville Pajula ovat olleet joukkueessa tärkeitä johtajia jo siksikin, että joukkueen vastuuvalmentaja on vaihtunut kauden aikana kaksi kertaa. Ensin joukkuetta valmensi Jani Uotinen, sitten Brian Page ja nyt loppukaudesta Thomas Dunne, joka oli sekä Uotisen että Pagen apuvalmentajana alusta alkaen.

Meillä on ollut kapteenistossa selkeä joko siinä, että Ville Pajula tuo semmoista henkistä johtajuutta ja mä pystyn tuomaan pelillisiä asoita tuonne kentälle ja vaatimustasoa itsessään. Ville hoitaa enemmän sitä, että pojat ovat valmiina kun peli alkaa, valottaa Aromaa kapteenien rooleja.

Omat kuviot on ensi kaudelle selkeänä. SJK:n junioripuolelle tarjottiin hyvä jatkosopimus ja pelaapuolellakin on neuvottelut hyvällä tolalla. Mitän ei ole vielä kuitenkaan allekirjoitettu, mutta ehdottomasti mä haluan täällä jatkaa. Tuoda edelleen mahdollisimman hyvän puolen itsestäni tänne ja pyrin kehittämään seuraa omalta osaltani kaikin tavoin, sanoo Aromaa.

Ensi vuodesta Aromaa odottaa haastavaa, mutta uskoo nuoren joukkueen kykyihin pärjätä myös Ykkösessä.

Jos tämä kausi meni voittojen myötä siten, että oli kokoajan se hyvä flow päällä, niin nyt pitää sitten niinä vaikeina hetkinä pystyä olemaan se hyvä pelaaja. Jos joku asia ei mene ihan kondikseen, niin tulevalla kaudella tulee uusi oppi siitä, miten siihen reagoidaan ja mitä sitten tehdään. Nyt oli helppo mennä voitosta voittoon, mutta mitä sitten tehdään, jos tulee se yksi vaikea hetki kentällä tai monta vaikeaa hetkeä? Miten niistä pääsee yli? Se on sitten seuraava haaste, mutta olen ihan varma, että tämä ryhmä mikä meillä on ollut tänä vuonna, jos pystytään sillä jatkamaan, niin se pystyy taatusti tarjomaan hyvän haasteen ylemmälläkin sarjatasolla. Siinä on monia potentiaalisia kavereita, päättää Aromaa.

Ennen Kakkosen nousukarsintasarjan päätöskierrosta, SJK Akatemia on siis piikkipaikalla ja kerännyt kymmenen pistettä enemmän kuin lauantaina vastaan tuleva RoPS II. Jos SJK Akatemia voittaa, alkaa kauden pistesaalis kutosella. Sekin on kova suoritus ja sillä on nyt pisteitä kasassa 24:stä pelatusta pelissä 58. Pistekeskiarvo on siten 2,4 pistettä / peli.

Akatemia on tehnyt 60 maalia ja päästänyt vain 16 koko kaudella. Toisena oleva RoPS II on tehnyt 6 maalia enemmän, mutta se on vastaavasti päästänyt 18 maalia enemmän. RoPS II on kerännyt 48 pistettä koko kaudella. SJK Akatemia ei siis voi enää menettää sarjanousua ja lohkon ylivoimaista voittoa, mutta RoPS II voi menettää vielä kakkossijan kolmantena olevalle KuFu98:lle. KuFu98 on vain kahden pisteen päässä RoPS II:sta.

Kauden jälkeen, joidenkin SJK Akatemian pelaajien ura jatkuu SJK:n edustusjoukkueessa ja vielä ei ole varmaa millainen tulee olemaan joukkueen taustaryhmä. Ainakin joukkueenjohtaja Mika Palomäki on jo ilmoittanut, että hän ei enää jatka oman töidensä ohella Ykkösessä. Varmaa on kuitenkin, että kausi päättyy nyt lauantaina ja SJK Akatemian edustusjoukkue pelaa ensi kaudella Ykköstä!

Lauantaina 26.10. klo 14:00 OmaSp Stadionilla, SJK Akatemia – RoPS II. Otteluun on vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa.