123 456 7890

Akatemian molemmat joukkueet aloittavat sarjakautensa tänä viikonloppuna pelattavilla kotiotteluilla. Lauantaina Akatemia aloittaa Kolmosen klo 15.00 FC Jukolaa vastaan ja sunnuntaina U20-joukkue aloittaa SM-sarjan Ilvestä vastaan klo 14.00. Molemmat ottelut pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla ja niihin on vapaa pääsy SJK:n kausikortilla. Ilman kausikorttia pääsylippu Akatemian Kolmosen kotiotteluihin maksaa 5 euroa, ja se maksetaan portilla. U20-joukkueen peleihin on vapaa sisäänpääsy.

SJK:n edustusjoukkue pelaa Veikkausliigaottelun perjantaina klo 20.00 Helsingin IFK:ta vastaan OmaSp Stadionilla, joten tänä viikonloppuna on luvassa jälleen todellinen superviikonloppu, kun kaiki joukkueet voi nähdä perättäisinä päivinä kotikentällä.

Molemmat kaudet alkavat ja me kaikki olemme siitä innoissamme. Pelaajat ovat tehneet erittäin kovasti töitä viimeiset kolme kuukautta ja Suomen Cupin lohkovaihe talvella oli meille kaikille hieno kokemus. Tiedämme että nämä molemmat sarjat tulevat olemaan kovia ja meidän täytyy olla joka viikko parhaimmillamme pärjätäksemme. Mutta uskon että me olemme haasteisiin valmiit, sanoo SJK Akatemian molempien joukkueiden vastuuvalmentajana toimiva Brian Page.

Meidän tavoitteena on tehdä parhaamme jokaisena viikkona ja molemmissa sarjoissa. U20-joukkueen kohdalla haluamme olla mahdollisimman korkealla kauden päätteeksi. Kolmosessa pelaavan joukkueen kanssa meillä on suurempi haaste, sillä me haluamme nousta Kakkoseen ja siten vain voitto kelpaa. Kaikki muut sijat olisi pettymyksiä. Meillä on hyvät joukkueet kasassa molempiin kilpailuihin ja jokainen pelaaja joka on mukana, ansaitsee paikkansa. Tietenkin jos vastaan tulee pelaajia, joiden uskomme vahvistavan velä joukkueitamme, katsomme mielellämme heitä tarkemmin. Mutta tällä hetkellä olen tyytyväinen ryhmiin, Page jatkaa.

Brian Page ja hänen kanssaan joukkueita valmentava Toni Lehtinen, ovat molemmat mukana myös SJK edustusjoukkueen valmennusryhmässä ja tämä tuo omat haasteensa mahdolisten päällekäisyyksien osalta.

Tämä on ollut ja tulee jatkossakin olemaan varsin kiireistä aikaa minulle ja Tonille. Mutta meidän täytyy käyttää aikamme viisaasti. Meillä tulee olemaan viikonloppuja kuten tämä nyt alkava, jolloin meillä on jokaisena päivänä peli eri joukkueen kanssa, mutta se on elämää. Kuitenkin mahdollisuus työskennellä näin hienossa seurassa kuin SJK, pitkät viikonloput ovat vain iloni. Joskus voi tulla myös päällekäisyyksiä joukkueiden otteluissa, jolloin meidän työmme on miettiä mikä on parasta kullekin joukkueelle. Keskusteluyhteys edustusjoukkueen ja Akatemian välillä on erittäin hyvää, joten siitä ei tule ongelmaa pitää huolta, että jokaisen joukkueen perään katsotaan parhaalla mahdollisella tavalla, Page vakuuttaa.

Meillä on monta lahjakasta nuorta tällä hetkellä seurassa ja olen varma että tulevaisuudessa tulemme näkemään heitä entistä enemmän edustusjoukkueen mukana. Ne pelaajat jotka tulevat tuon askeleen tulevaisuudessa otamaan, ovat niitä pelaajia jotka ovat valmiita tekemään töitä ja esiintymään hyvin Akatemian joukkueissa jokaisena viikkona. Minä ja Toni teemme kaikkemme auttaaksemme heitä saavuttamaan potentiaalinsa, lupaa Page.

Lopuksi haluaisin välittää massiiviset kiitokset kaikille niille, jotka auttavat meitä jokaisena päivänä pienimmissäkin asioissa. Olisi erittäin hankala tehdä työtä ilman sellaisia ihmisiä kuin Jorma Tuohisaari (joukkueenjohtaja) ja Kari Hietamäki (huoltaja) He tekevät niin paljon sellaista työtä mitä kukaan ei näe. Heidän lisäkseen on myös paljon muita ihmisiä, jotka ovat meille tärkeitä apulaisia, joten suuret kiitokset myös heille. Ja tämän seuran kannattajille haluan sanoa, että tulkaa ihmeessä katsomaan Akatemian ja U20-joukkueen pelejä. Olen varma että nautitte niistä otteluista ja näette kuinka nuoret SJK pelaajat pelaajavat erinomaista jalkapalloa, heittää Page lopuksi haasteena.

Page ei suostunut mainitsemaan yhtään nuorta lupaavaa pelaajaa nimeltä, mutta todennäköisesti 18-vuotias Aatu Kujanpää, joka valittiin SJK:n Vuoden nuoreksi pelaajaksi jo kaudella 2015 on yksi tälläinen. Keskikenttäpelaajana Kujanpää kuuluu Akatemian molempien joukkueiden ryhmiiin sekä harjoittelee jo säännöllisesti edustusjoukkueen mukana. Hän kuuluu myös Suomen U19-maajoukkueeseen.

Kolmosessa meidän tavoite on selvä, eli sarjanousu. A-junnuissa uskon että olemme sielläkin kärkipäässä jos pelaamme kuten me parhaimmillaan osaamme. Meillä on kuitenkin vahva joukkue kasassa. Itselläni on henkilökohtaisena tavoitteena, että saisin myös tehtyä Veikkausliigadebyytin tällä kaudella, kuvaa Aatu Kujanpää joka haluaa tulevaisuudessa pelata urallaan myös ulkomailla.

Kujanpään rooli muuttuu jokaisen joukkueen mukana, mutta varsinkin A-nuorten SM-sarjassa hän kuuluu joukkueen johtaviin pelaajiin.

Edustusjoukkueessa minulla ei vielä ole varsinaista roolia, kun en ole siellä vielä päässyt pelaamaankaan. Mutta ajattelen sen niin, että koska treenaan jo edustuksen mukana, on minulla suuri rooli kantaa joukkuetta Akatemian peleissä. Ottaa siellä vastuuta, sanoo Kujanpää lopuksi päättäväisenä.

Tervetuloa kannustamaan SJK:n kaikki kolme joukkuetta kotivoittoihin tänä viikonloppuna OmaSp Stadionille.

Pe klo 20:00 SJK – HIFK
La klo 15:00 Akatemia – FC Jukola
Su klo 14:00 U20 – Ilves

Aatu Kujanpää osallistuu jo edustusjoukkueen harjoituksiin. Kuva Rene Luhtala.

Näin seuraat SJK Akatemiaa

SJK Akatemialla on omat alasivunsa SJK:n nettisivuilla. Lisäksi tärkeimmät uutiset koskien molempia joukkueita, tulee normaalisti SJK:n nettisivujen etusivulle. Löydät Akatemian Kolmosen joukkueen alasivut tästä linkistä ja Akatemian U20-joukkueen alasivut tästä linkistä.

Näiden lisäksi SJK Akatemialla on omat Facebook-sivunsa, jonne päivitetään ennakkoja ja raportteja kauden aikana. Samoin sinne tulee myös kaikki uutiset koskien Akatemiaa. SJK:n nettisivuilta on aina linkit löydettävissä otteluohjelmien kohdalta jokaiseen otteluraporttiin ja omllta alasivuilta on suora linkki SJK Akatemian Facebook-sivuille. Facebook-sivujen lukeminen ei vaadi kirjautumista minnekään, eikä liioin sen tarkempaa osaamista Facebookin suhteen. Facebook-sivuille tulee myös mahdollisia videoita ja kuvia Akatemiasta.

SJK:n Twitter-tili seuraa niin ikään SJK Akatemian tapahtumia, jollei samaan aikaan ole SJK:n edustuksen otteluita tai muita uutisointeja. Samoin Akatemian kuvia päivitetään satunnaisesti SJK:n Instagramiin.

SJK Akatemian otteluohjelman Kolmosessa löydät tästä linkistä.

Akatemia pelaa kaikki kotiottelunsa OmaSp Stadionilla. Kolmosen kausi päättyy lauantaina 30. syyskuuta kotiottelulla Korsnäs FF:ää vastaan. Sarjan voittaja nousee kaudeksi 2018 Kakkoseen. Kaikkiin Akatemian kotiotteluihin pääsee sisään SJK:n kauden 2017 kausikortilla. Liput ovelta otteluihin on 5 euroa.

Akatemia pelaa Kolmosen lisäksi Regions Cupia, jossa seuraava vastustaja
on hyväntekeväisyysjoukkue Apollo. Apollo koostuu muun muassa entisistä
SJK-pelaajista. Ottelu pelataan maanantaina 8.5. klo 19.30 Wallsport
Areenalla. Ottelu on Apollon kotiottelu.

U20-joukkueen otteluohjelman SM-sarjassa löydät tästä linkistä.

U20-joukkue pelaa kotiotteluita OmaSp Stadionin lisäksi kerran Prunttimäessä ja loppukaudesta Seinäjoen Keskuskentällä. SM-sarjassa pelaa SJK:n lisäksi Ilves, TPS, FC Lahti, HIFK, FC Espoo, JJK, FC Inter, KaaPo ja PK-35. SJK:n U20-joukkueen kausi päättyy vierasottelulla JJK:ta vastaan sunnuntaina 24. syyskuuta. U20-joukkueen kotiotteluihin on vapaa sisäänpääsy.