123 456 7890

SJK U23, SJK U20 ja SJK U17 aloittavat sarjakautensa tulevana viikonloppuna. Ainoana kotipelillä kautensa aloittaa SJK U20, eli A-nuorten SM-sarjaa pelaava joukkue.

SJK U23, eli akatemian edustusjoukkue, aloittaa miesten Kakkosen C-lohkossa vieraspelillä. JS Hercules – SJK Akatemia pelataan lauantaina 27.4. klo 17.00 Oulussa.

SJK U20 aloittaa A-nuorten SM-sarjan Seinäjoella sunnuntaina 28.4. klo 1400 OmaSp Stadionilla TPS:ää vastaan. Peliin on vapaa sisäänpääsy.

Ensimmäisenä pelinsä akatemian joukkueista aloittaa SJK U17, joka matkustaa Ykkösen avausotteluun Joensuuhun ja kohtaa lauantaina 27.4. jo klo 11.15 alkavassa ottelussa JIPPO-junioreiden U17-joukkueen.

Toivottavasti mahdollisimman moni nuori lyö läpi tämän kesän aikana. Se on keskeisin asia tätä meidän juttua. Yksi asia on myös, että Veikkausliigajoukkueen pelaajat, jotka ovat toipumassa loukkaantumisista tai muuten tarvitsevat peliaikaa, saavat sitä tarpeen vaatiessa meidän kanssa. Mutta juuri tämä, että nuoret pelaajat saavat ensimmäisiä kokemuksia, vastuuta sekä peliaikaa miesten joukkueessa. Siinä on meidän tärkeimmät tehtävät tällä kaudella, unohtamatta tietenkään tuloksia. Tuloksesta pelataan aina, sanoo SJK Akatemian johtaja ja SJK U23 joukkueen vastuuvalmentaja Jani Uotinen.

Moni pelaaja tuleekin pelaamaan ikäistään vanhempien kanssa ja välillä taas oman ikäistensä kanssa. Parhailla pelaajilla on mahdollisuus nousta jopa mukaan Veikkausliigajoukkueeseen.

– Pelaajapolku on suunniteltu siten, että jokainen pelaaja pelaa omalla tasollaan, Uotinen toteaa.

Viime kaudella SJK Akatemia oli Kakkosessa kolmas, ja lähellä jopa päästä mukaan Ykkösen nousukarsintaotteluihin. Kausi oli siten menestyksekäs ja joukkue teki lohkossaan eniten maaleja. Tälle kaudelle ryhmä on nuorentunut taas merkittävästi, mutta Veikkausliigan uuden sarjauudistuksen myötä edustusjoukkueen pelaajat tarvitsevat entistä enemmän peliminuutteja omassa reservijoukkueessaan ja heitä taatusti nähdään viime kautta enemmän mukana Kakkosessa. SJK Akatemia ja SJK:n edustujoukkue ovat nykyään myös samaa seuraa ja tämä helpottaa pelaajien liikennettä joukkueiden välillä. Mukaan on noussut myös useita nuoria lupaavia pelaajia nuoremmista ikäluokista ja todennäköisesti juuri nuoret pelaajat muodostavat joukkueen rungon. Pelaajat, jotka olivat hommaamassa talvella SM-sarjapaikkaa A-nuorissa. Kakkonen pelataan kolmessa 12 joukkueen lohkossa.

Mielenkiintoinen kausi on tulossa. Varmasti niin meillä, kuin muillakin joukkueilla, jotka tässä ovat reservijoukkueita, kokoonpanot saattaa vaihdella pelistä toiseen aika paljon. Vähän aina sen edustusjoukkueen tarpeen mukaan. Eli siinä mielessä ei ole kauhean helppo valmistautua peleihin, kun joukkueissa on aika paljon muuttujia. Toisaalta se lisää mielenkiintoa, sanoo Jani Uotinen.

Talvikaudella pelasimme puolustuksellisti erittäin hyvin, neljä ensimmäistä peliä päästämättä maaliakaan. Mutta varmaan emme tehneet sitten maaleja ihan samaan tapaan, kun vertaa vaikka viime kauteen. Että hyökkäyspeliä pitää vielä terästää, kun kausi tässä pyörähtää käyntiin. Mutta kokonaisuutena, talvikausi meni aika ok. Ei siinä suuria yllätyksiä tullut, paljon kokeiltiin ja vaihdeltiin, kuten harjoituspelien luonteeseen kuuluu. Kun kausi alkaa, niin toivottavasti saadaan stabiloitua pelaajat omille paikoilleen, Uotinen jatkaa.

A-nuorten SM-sarjassa puolestaan SJK:n runkoa muodostaa hyvin pitkälti SJK:n jalkapallolukion pelaajat, joista suuri osa on vielä B-juniori-ikäisiä. SJK pelasi A-nuorten SM-sarjaa myös viime kaudella ja paikka tämän kauden SM-sarjaan hoidettiin komeasti talven karsinnoissa, käyttämättä ainoatakaan yli-ikäistä tai SJK:n edustuksen pelaajaa. A-nuorten SM-sarjasta ei voi tippua, mutta jokainen SM-sarjaa pelannut joukkue joutuu karsimaan paikastaan taas seuraavana talvena, yhdessä Ykkösen parhaiten sijoittuneiden joukkueiden kanssa.

B-nuoret pelaavat viime kauden tapaan Ykkösessä, joka kuitenkin tällä kaudella näyttää muodostuneen kovatasoisemmaksi kuin viime vuonna. Mukana on isojen organisaatioiden joukkueita ja siten SJK U17 saa hyviä pelejä myös nuorimmille akatemialaisille. Mukaan nousee myös useita vielä nuorempia pelaajia SJK-junioreista. Ykkösessä pelataan ensin kevätkierros, jossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen. Syyskierrokselle mukaan nousee joukkueita alempaa ja osa tippuu alemmas. Syyskierroksen jälkeen parhaat joukkueet pääsevät talven SM-sarjakarsintaan.

Pelasimme mielestäni ihan ok karsinnat. Olimme aika vahvoja loppua kohden, mutta ei sitten riittänyt ihan kuitenkaan SM-sarjaan. Pettymys siitä on käsitelty ja unohdettu. Ja nyt keskitytään uuteen sarjaan, sanoo SJK U17 valmentaja Toni Lehtinen.

Pelaajakehitys on tärkeintä ja siinä samalla halutaan pisteitä. Vähän samalla tapaa kuin viime kaudella. Meillä on akatemiassa kolme joukkuetta ja pelaajat liikkuvat niiden välillä. Katsomme aina viikoittain joukkueille oikeat kokoonpanot. Pelaajaliikennettä joukkueiden välillä tulee olemaan, kertoo Lehtinen vielä lopuksi.

SJK Akatemian edustusjoukkueen valmennusvastuun kantaa akatemian johtaja Jani Uotinen ja hänellä on apunaan irlantilainen Thomas Dunne. Koko seuran maalivahtivalmennuksesta vastaa Luis Fernando ja samoin Mikko Kujala vastaa pelaajien fysiikasta ja suorituskyvystä yhdessä Tiitus Lehtisen kanssa. Sama ryhmä vastaa myös A-nuorten valmennuksesta ja joukkueet harjoittelevat pääosin yhdessä. SJK U17 -joukkuetta valmentaa Toni Lehtinen ja hänellä on kaverinaan Jari Kujala, joka hoitaa myös nuorempien ikäluokkien maalivahtivalmennusta.

Joukkueiden pelaaja- ja taustaryhmät löytyvät SJK:n nettisivuilta, jokaisen joukkueen omista osioistaan ja sieltä löytyy myös jokaisen joukkueen omat otteluohjelmat kokonaisuudessaan.