123 456 7890

Ykkösliigassa ja Kakkosessa tulevalla kaudella pelaavat SJK Akatemian joukkueet vahvistuvat kahdella uudella pelaajalla. Puolustuspään pelaajat, nigerialainen Nathaniel Tahmbi ja Suomen poikamaajoukkuepelaaja Ronal Malik ovat tehneet sopimukset Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa.

Vuonna 2007 syntynyt HJK:n junioreista tuleva Ronal Malik aloittaa myös SJK:n jalkapallolukiossa Kuortaneella. 17-vuotias Malik on LePa- ja ToTe -kasvatti. HJK:ssa hän on pelannut U17-joukkueessa, sekä ollut mukana HJK:n UEFA Youth League-ryhmässä viime kaudella.

Vuonna 2003 syntynyt keskuspuolustaja Nathaniel Tahmbi on jo ehtinyt pelata SJK Akatemian riveissä talvella harjoitusotteluissa sekä yhdessä Ykkösliigacupin pelissä. Nyt syntynyt sopimus kattaa kauden 2024 ja siinä on optiot tulevista vuosista.

–HJK:n junioreista tullut Ronal on vielä B-juniori-ikäinen, ja hän on ollut tässä enemmän mukana Kuortaneen urheiluopistolla olevan Akatemia kakkosen mukana. Se mitä olen itse häntä nähnyt, niin todella tavoitteellinen ja motivoitunut pelaaja on kyseessä, sanoo SJK Akatemian valmentaja Arttu Aromaa.

Selvästi hänen tavoitteena on päästä koko ajan korkeammalle tasolle ja eteenpäin uralla. Oikean puolen puolustajana hän on myös sellainen pelaaja, joka meiltä vähän joukkueesta puuttuu, joten on todella kiva nähdä poikaa harjoituksissa. Hän tekee ainakin todella kovasti hommia, jatkaa Aromaa Ronal Malikin kuvailua.

Ronal Malik

–Nathaniel Tahmbi taas on isokoinen pelaaja, joka on huipputasoa kestävyysominaisuuksiltaan. Hän pystyy puolustamaan isoja tiloja kentällä, ja siten tuo selvästi fyysistä preesensiä. Tietysti vaatii vielä aikaa sopeutua ja tottua uuteen maahan, sekä uuteen joukkueeseen, mutta mitä enemmän jaksaa tehdä hommia päivittäin ja mahdollisimman hyvällä tasolla, niin varmasti hän ottaa vielä hyviä askeleita eteenpäin, sanoo Aromaa.

Nathaniel Tahmbi

SJK Akatemia eteni Ykkösliigacupissa komeasti lauantaina 6.4. klo 13:00 alkavaan finaaliin, jossa se kohtaa Pietarsaaren FF Jaron Tellushallissa. Ykkösliigan kausi alkaa lauantaina 13.4. kun Järvenpään Palloseura saapuu OmaSp Stadionille. Kakkosessa pelaava SJK Akatemia 2 puolestaan aloittaa kautensa samana päivänä JPS:a vastaan, ja tuo ottelu pelataan Ykkösliigan ottelun perään OmaSp Stadionilla. Löydät kaikki molempien joukkueiden tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

Kaikkiin SJK Akatemian otteluihin pääsee tällä kaudella samalla SJK:n kausikorteilla. Kausikortit ja otteluliput ovat myynnissä osoitteessa Ticketmaster.fi. Tervetuloa mukaan kaudelle 2024!