123 456 7890

SJK Akatemia pelasi ottelun ensimmäisen puoliajan hienosti ja olisi voinut johtaa ottelua, mutta kaatui lopulta heikkoon toiseen puoliaikaan ja kahteen rangaistuspotkumaaliin. SJK Akatemia pelasi myös ottelun viimeisen vartin vajaalla, Sami Sipolan saatua toisen keltaisen ja aikaisen suihkukomennuksen. Harmillisesti SJK Akatemian peli on parantunut peli peliltä, mutta palkintoa ei ole vain tullut maalien tai pisteiden muodossa. Tappio oli nuoren akatemiajoukkueen neljäs perättäinen miesten Ykkösessä. Seuraava yritys saada pisteitä on ensi viikon perjantaina Pohjanmaan derbyssa Vaasassa, kun SJK Akatemia matkustaa VPS:n vieraaksi. Ottelu alkaa perjantaina 24.7. klo 18:30. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 2.8. ja silloin Seinäjoelle saapuu Gnistan.

SJK Akatemia – MuSa 0-2 (0-1)
0-1 23 min Juuso Aalto rp.
0-2 57 min Juuso Aalto rp.

SJK Akatemia aloitti pelin hyvin ja oli selkästi vahvempi ottelussa. Tilanteet kuitenkin päätyivät maalipuiden välin sijasta päädystä ulos ja tuloksena tukku kulmapotkuja. SJK Akatemia kuitenkin pelasi hyvää peliä ja näytti siltä, että maali olisi vain ajan kysymys.

MuSa sai kuitenkin 20 minuutin pelin jälkeen puolittaisen tilanteen ja siinä SJK Akatemian keskikenttäpelaaja Robbie Malolo koitti blokata keskitystä boksissa. Pallo osui hänen käteensä ja erotuomari Jani Laaksonen osoitti pilkkua. Entinen SJK-pelaaja Juuso Aalto onnistui ohittamaan hyvin rankkarissa mukana olleen Mehdi El Moutacimin. Maalin jälkeenkin SJK Akatemia painoi pelin toiseen päätyyn ja hallitsi tilanteita, mutta ei onnistunut maalinteossa ja tauolle mentiin vierailijan johdossa.

Toiselle jaksolle MuSa vaihtoi useammankin pelaajan pelipaikkaa ja myös pelaajia. Sen myötä peli hieman tasoittui, vaikka SJK Akatemia palloa hieman enemmän pitikin. MuSa sai pari vaarallista erikoistilannetta sivuvapareista, mutta ei vetoja maalia kohti.

Ennen tunnin täyttymistä, tuli jälleen kylmää vettä kotijoukkueen niskaan pilkun muodossa. MuSa-hyökkääjä Fareed Sadat juoksi boksiin ja törmäsi siellä Robbie Maloloon. Erotuomari Jani Laaksonen osoitti jälleen kohti täplää. Juuso Aalto meni jälleen antamaan ja pisti pallon varmasti yläkulmaan. Mehdi El Moutacim oli jälleen hyvin mukana, mutta ei voinut Aallon tarkalle vedolle mitään.

Toisen maalin jälkeen MuSa otti pelin hallinnan lähes täysin ja SJK Akatemian pelaajilla tuntui hieman pää painuvan pettymyksestä. MuSa alkoi saamaan myös lisää erikoistilanteita kohti SJK Akatemian maalia. Puolustus kuitenkin kesti tämän rynnistyksen.

Reilun 70 minuutin pelin jälkeen Sami Sipola sai toisen keltaisen, taklattuaan MuSa-pelaajaa keskialueella ja joutui aikaiseen suihkuun. Sipolan ulosajon jälkeen MuSa pelasi ottelun lopun järkevästi, ilman uhkarohkeitta hyökkäyksiä ja piti SJK Akatemian poissa maalipaikoilta. Lähempänä oli lisämaali vierailijalle, kuin SJK Akatemian kavennusosuma. Vielä hyvältä ensimmäisellä jaksolla näyttänyt ottelu päättyi siten vierailijan voittoon.

SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne oli pettynyt mies pelin jälkeen.

Me pelasimme hetkittäin hyvin, ja se on juuri meidän ongelma, että se on aina vain hetkittäin. Me olimme vahvempia kuin vierailija ensimmäisellä puoliajalla ja sitten saimme yllätysiskun omiin rangaistuspotkun muodossa. Jatkoimme hallintaa, mutta emme käyttäneet meidän mahdollisuuksiamme ja tilanteita. Sitten toiselle puoliajalle emme olleet enää ollenkaan mukana. He alkoivat voittaa kaikki kaksinkamppailut ja kakkospallot, emmekä me tehneet mitään. Sitten tuli toinen rangaistuspotku ja peli oli siinä, sanoi Dunne.

Tämä on ongelma. Jos emme kasva joukkueena ja pelaajina nopeasti, pelaamme vain kunnossa pysymisen vuoksi. Se ei riitä tällä tasolla. Jalkapallo-ottelu kestää 90-minuuttia ja se ei riitä että olet hyvä yhden puoliajan. Jos emme opi tätä nopeasti, niin emme ole edes oikeasti kisassa mukana, Dunne jatkoi.

Tietenkin tänään tuloksellisesti rangaistuspotkut olivat ne jotka ratkaisivat. En syytä Robbie Maloloa niistä, sillä jos se ei olisi ollut hän, se olisi ollut joku muu pelaaja hänen sijastaan. Eikä niiden tuomioiden spekuloiminen vie meitä muutenkaan yhtään minnekään. Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla paikkamme, emmekä käyttäneet niitä. Sitten toiselle puoliajalle emme enää tulleet peliin mukaan samalla tavalla. Se oli se mikä tänään ratkaisi. Ja olen siitä äärimmäisen pettynyt, Dunne päätti.

SJK Akatemia: Mehdi El Moutacim MV, Joona Lautamaja, Joel Laitinen, Sami Sipola (79’ kentältä poisto 2. varoituksesta), Valtteri Olsbo, Robbie Malolo (63’ Arttu Aromaa), Jude Arthur, Omar Adawi (68’ Oskar Pihlaja), Jyri Kiuru (84’ Juuso Takanen), Kuutti Matila (84’ Aatu Kujanpää) ja Joonas Lepistö.