123 456 7890

SJK Akatemia taisteli hyvin ja piti pelin vähämaalisena, kun SJK voitti Suomen Cupin neljännesvälierän 0-3 luvuin. SJK jatkaa Suomen Cupissa puolivälieriin. SJK Akatemia pelaa myöhemmin syksyllä Kakkosen cupin loppuottelussa. Puolivälierien vastustaja on jo arvottu, ja niissä vastaan tulee FC Inter vieraskentällä. Alustavasti ottelu on merkitty pelattavaksi lauantaina 20.3. Veikkausliiga alkaa 10.4. kotiottelulla ja Kakkonen 17.4. SJK:n kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa.

SJK Akatemia – SJK 0-3 (0-1)
0-1 5 min Niko Markkula
0-2 48 min Tero Mäntylä
0-3 84 min Joonas Lepistö

SJK:n edustusjoukkue otti pelin alusta alkaen odotetusti kontrolliin ja ensimmäinen maali syntyi alkuminuuteilla. Denys Oliinyk syötti laidassa ovelasti kantapäällä Murilon pystyyn ja Murilon matalakeskitys löysi Niko Markkulan toiselta laidalta. Markkula viimeisteli toisen laitapakin syötöstä ristiin ja alakulmaan.

Puolen tunnin kohdalla SJK Akatemia sai ensimmäisen hyvän tilanteensa vapaapotkusta, noin kolmestakymmenestä metristä. Valtteri Olsbon keskitys kuitenkin purettiin. Sami Sipola pääsi vielä vetämään irtopallosta kuudentoista kaarelta, mutta veto blokattiin.

Vielä ennen taukoa, SJK oli lisätä johtoaan, kun ensin Daniel Håkans kaadettiin läpiajossa kuudentoista kaarella. Kaatajana oli hyvää peliä maalissa pelannut lainamies Joas Snellman. Snellman sai keltaisen, ja vaparista Oliinyk pamautti pallon pystypuuhun. Jaron nuorukainen Snellman, otti ensimmäisen puoliajan aikana useamman torjunnan tililleen muutenkin ja tauolle mentiin 0-1 lukemissa.

Toisen puoliajan alussa SJK pääsi tekemään toisen maalin kulman jälkitilanteesta. Murilo käynnisti tilanteen, syöttämällä pallon toiseen laitaan ja sieltä pallo keskitettiin maalin eteen. Paikalla oli Jake Jervis ja Tuco, mutta silti parin pompun jälkeen se tuli Tero Mäntylälle takatolpalle, ja tämä pökkäsi sen sisään. SJK Akatemian pelaaja koitti vielä siivota palloa viivalta, mutta pallo oli ehtinyt viivan toiselle puolen.

SJK:n kolmannen maalin teki vaihdosta sisään tullut Joonas Lepistö. Lepistö ehti olla kentällä vain pari minuuttia, kun pallo pelattiin hänelle maalin edustalle ja siitä hän puski sen sisään. Tilanteen käynnisti niin ikään vaihdosta sisään tullut Emmanuel Ledesma, joka antoi kolmannelle vaihtomiehell, Mehmet Hetmaj’lle ja tämä nosti pallon maalineteen Lepistölle. 0-3 jäi myös ottelun loppunumeroiksi.

SJK Akatemia: Joas Snellman MV, Kaarlo Rintamäki, Berat Akdogan, Robbie Malolo (60’ Tuukka Pahkala (69’ Mikael Anttila)), Daniel Säily (61’ Mika Salonen), Nooa Laine, Georg Westerlund, Sami Sipola, Joel Laitinen, Valtteri Olsbo ja Oliver Günes

SJK: Jesse Öst MV, Nikko Boxall, Matias Vainionpää, Tero Mäntylä C, Jude Arthur, Denys Oliinyk (72’ Gustaf Backaliden), Jake Jervis (71’ Joonas Lepistö), Niko Markkula, Murilo, Daniel Håkans ja Ariel Tuco Ngueukam (72’ Emmanuel Ledesma)