123 456 7890

SJK Akatemia voitti U20 SM-karsinnassa JJK:n 0-1 ja hävisi Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa FC Jazzille 3-2.

SJK Akatemia oli vielä puoliajalla johdossa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa, kun se vieraili FC Jazzin kotihallissa lauantai-iltana. Lopulta FC Jazz onnistui nousemaan tasoihin ja iskemään voittomaalin, kun peliä oli enää pari minuuttia jäljellä. Harmillisesti SJK Akatemialla oli ennen 3-2 osumaa oma paikkansa mennä johtoon. Esitys oli tappiosta huolimatta hyvä, varsinkin kun ottaa huomioon että FC Jazz pelasi vielä viime kaudella Ykkösessä. Akatemia oli pelissä hallitsevampi osapuoli ja maalipaikkoja olisi ollut useampaankin lisämaaliin.

FC Jazz – SJK Akatemia 3-2 (1-2)
0-1 15 min Aatu Kujanpää
1-1 27 min Eero Lehtinen
1-2 39 min Sami Viljanen
2-2 77 min Ablade Terry
3-2 88 min Samu-Petteri Mäkelä

Todella hyvä peli meiltä ja mielestäni meidän olisi pitänyt voittaa. Me hallitsimme ottelua ja FC Jazz joutui pelaamaan vastaiskuilla. Me loimme ottelussa myös enemmän paikkoja, mutta heidän maalivahtinsa teki mahtavia torjuntoja, kertoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

Teimme kuitenkin pari pahaa henkilökohtaista virhettä ja FC Jazz rankaisi niistä. Meillä oli ainakin neljä tai viisi maalipaikkaa. Lisäksi teimme kaksi hienoa maalia, jotka tulivat molemmat juuri siten kuin olemme hyökkäyspeliämme harjoitelleet. Siinä mielessä olen esitykseen tyytyväinen. Olemme pettyneitä kuitenkin tappioon ja olen pettynyt pelaajien puolesta, jotka olisivat mielestäni ansainneet tänään enemmän, Page jatkaa.

Jos me kuitenkin pelaamme tähän tapaan omassa sarjassamme, voimme odottaa todella hyviä tuloksia, päättää Page.

SJK Akatemia: William Gäddnäs MV, Ville Kukkanen, Sami Viljanen, Joona Ala-Hukkala, Dominic McGiveron, Aatu Kujanpää, Joonas Kuivalainen, Joonas Lepistö, Jaakko Vihanta, Janne Tuohisaari ja Matti Lähde.

SJK Akatemian seuraava peli Suomen Cupin Lohkovaihessa, on kotiottelu Ykkösen FF Jaroa vastaan. Jaro tulee vieraaksi Seinäjoen Wallsport Areenalle ensi perjantaina 17.2. klo 19:15. Ottelun ennakkoliput tulevat myyntiin SJK:n verkkokauppaan. SJK:n kausikorteilla sisään ilmaiseksi.

SJK:n nuoret jatkavat Pohjoislohkon sarjakärjessä puhtaalla pelillä, voitettuaan jo kolmannen SM-karsintaottelun putkeen. Nyt kaatui kivikova JJK:n ryhmä, joka voitti SJK:n aiemmin harjoitusottelussa Seinäjoella. Tällä kertaa kuitenkin pelattiin pisteistä jaEmil Lidman teki voittomaalin toisen puoliskon alkuminuuteilla.

JJK U20 – SJK Akatemia U20 0-1 (0-0)
0-1 51 min Emil Lidman

Tuloksellisesti todella hyvä voitto. Kolme pistettä vieraista, ei ole koskaan helppoa. Meidän joukkue puolusti todella hyvin ja teki todella paljon töitä. Mutta pallollisesti peli ei ollut ihan yhtä hyvää kuin edellisessä KuPS-pelissä, kertoo SJK Akatemian U20-joukkueen vastuuvalmentajana tänään Jyväskylässä ollut Toni Lehtinen. Joukkueen varsinainen vastuuvalmentaja Brian Page, oli samaan aikaan SJK Akatemian Suomen Cup -ryhmän mukana Porissa.

Pystyimme kuitenkin luomaan paikkoja ja voittomaali oli todella hyvä. Siinä pojat toteutti juuri niitä asioita, mitä olemme heille koittaneet opettaa Brianin kanssa. Varsinkin kun se oli voittomaali, niin tuntuu hyvältä että se tuli tällä tavoin. Joka tapauksessa, meillä oli tänään hyvä asenne pelissä ja puolustimme hyvin. Tämä ei missään tapauksessa ollut helppo matsi, päättää Toni Lehtinen.

SJK Akatemia U20:Paavo Valakari MV, Johan Lamberg, Ville Viita, Juuso Lindgren, Oskari Aunula, Joona Mäkelä, Antti Palomäki, Aleksi Pöntinen, Emil Lidman, Joni Rintatalo (77’ Julius Kentala) ja Nicolas Kotamäki.

SJK Akatemia U20 jatkaa alle 20-vuotiaiden SM-karsintasarjaa ensi sunnuntaina 19.2. kun Seinäjoen Wallsportille tulee vieraaksi FC Lahden U20-nuoret. Ottelu alkaa klo 14:15.