123 456 7890

SJK Akatemia palasi nopeasti voittokantaan, kaatamalla Ykköscupin lohkovaiheen toisessa ottelussa MP:n Wallsport Areenalla lauantaina. Borry Sabally aloitti maalinteon toisen puoliajan alussa, ja sama mies syötti Samson Ebukan osuman. Sabally järkkäsi myös vapaapotkun, josta SJK Akatemia meni jo 3-0 johtoon. MP pääsi iskemään ainokaisen erikoistilanteen perään. Kaksi maalia tänään tehnyt Ebuka siirtyi Seinäjoelle juuri tämän päivän vastustaja MP:sta viime kauden päätteeksi. Mies ei tuuletellut osumiaan. SJK Akatemian Ykköscupin lohkovaiheen päätösottelu pelataan ensi lauantaina Pietarsaaressa FF Jaroa vastaan, joka kaatoi tänään omassa ottelussaan KPV:n. Siten jokaisella lohkon joukkueella on kolme pistettä, ennen päätöskierrosta. Ykkösen kausi alkaa 18.4. Löydät SJK Akatemian otteluohjelman tästä linkistä.

Borry Sabally teki yhden, syötti toisen ja hankki kolmanteen maaliin johtaneen vapaapotkun Wallsportissa.

SJK Akatemia – MP 3-1 (0-0)
1-0 52 min Borry Sabally
2-0 55 min Samson Ebuka
3-0 61 min Samson Ebuka
3-1 68 min Jarkko Heimonen

SJK Akatemia sai heti 6 minuutin pelin jälkeen pallon maaliin, ja asialla oli läheltä maalia entinen MP-hyökkääjä Samson Ebuka, mutta maali hylättiin paitsiona. Oskar Pihlaja pääsi vetämään, kun hän leikkasi laidasta sisään. Veto oli kova, mutta se meni toista metriä ohi maalin.

Vartin pelin jälkeen MP sai hieman painetta, kun varsinkin kokenut hyökkääjä Arjan Goljahanpoor ja Joona Hiltunen loivat yhdessä muutaman vaarallisen nousun laidalta. Vetoja maalia kohti MP ei kuitenkaan saanut aikaan.

Puolen tunnin kohdilla Nooa Laine riisti pallon hyvin keskialueella ja syötti Ebukan boksin kulmalle vapaaksi. Tämän sijoitus meni niukasti väärältä puolen ohi taka-alakulman. Maalivahti tuli myös hyvin tilanteessa vastaan ja Ebuka ajautui liian pieneen kulmaan. Hetkeä myöhemmin Ebuka, Kingsley Ofori ja Pihlaja pelasivat hienon syöttökombinaation, ja Pihlaja laittoi pallon maaliinkin, mutta avustava nosti lipun jälleen ylös paitsion merkiksi.

SJK Akatemia kuitenkin vyörytti hyökkäyksiä MP:n päähän jatkuvasti, ja sai myös vetoja. Varsinkin Laine järjesteli pelaajia paikkoihin useampaan kertaan. Kotijoukkue oli lähellä johto-osumaa, mutta kun maalia ei tullut, sai MP puoliajan lopussa vaarallisen vastahyökkäyksen. Siitä Goljanhanpoor veti kohti takayläkulmaa, mutta veto meni ohi ja yli maalin.

Tauolla SJK Akatemia teki peräti viisi vaihtoa, joista osa jo etukäteen sovittuja, jotta kaikki saavat mahdollisimman paljon peliaikaa talven otteluissa.

Kauaa ei peli ehtinyt toisella puoliskolla vanheta, kun vaihdosta sisään tullut Borry Sabally sai pallon näytillä olevalta HJK-kasvatti Denis Cukicilta laitaan. Sabally pujotteli parikin MP-pelaajaa tullessaan boksiin, ja laittoi pallon etukulmaan. Nuori VJS:n ja Käpylän Pallon kasvatti Sabally, oli tähtenä myös seuraavassa SJK Akatemian osumassa, kun hän syötti pallon laidasta matalana maalin eteen. Sinne ehti Samson Ebuka, joka laittoi pallon läheltä maalin kattoon.

Ebuka teki päivän toisensa tunnin pelin kohdalla, kun ensin Sabally kaadettiin laidassa lähellä kulmalippua. Valentin Gasc nosti pallon vapaapotkusta kohti taka-alakulmaa, ja MP:n maalivahti Otto Huuhtanen torjui pallon eteensä. Paikalle ehti Ebuka, joka tuikkasi pallon jo toistamiseen entisen seuransa verkkoon.

67. minuutilla MP sai toisen puoliskon ensimmäisen tilanteensa, ja se tuli vapaapotkusta keskeltä, noin 25 metristä. Siitä pallo pelattiin laitaan ja kierrätettiin nopeasti toiselle laidalle oikealle. Laitapuolustaja Jarkko Heimonen nousi hyvin etutolpalle, ja onnistui laittamaan pallon läheltä sisään.

Gasc pelasi laitapakin paikalta boksiin nousseelle Sami Sipolalle hyvän paikan, mutta tämän sijoitus kohti takayläkulmaa meni yli maalin. Noin minuutti tuosta, ja Sabally pelasi pallon boksissa lyhyellä eteen Oliver Günesille ja tämä haki takatolpalta Ebukaa. Ebuka osuikin palloon, mutta pallo meni tolpan väärältä puolen ohi. Heti perään MP sai nopean hyökkäyksen, jossa Topi Säilynoja joutui torjuntahommiin. Tuloksena kulma ja kulmasta MP sai vielä paineen SJK Akatemian maalille, mutta ilman tulosta.

80. minuutilla Günes pääsi vetämään boksin rajalta, mutta MP:n Arttu Loukiainen ehti blokkaamaan. SJK Akatemia toi pelin lopussa palloa hyvin ylös Saballyn laidalta, ja sai kulmatilanteita sekä painetta MP-päätyyn, lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty. Peli päättyi SJK Akatemian 3-1 voittoon.

Sanoimme edellisen pelin jälkeen, jonka hävisimme Kokkolassa, että emme saa olla liian pettyneitä. Nyt voin sanoa, että ei saa innostua liikaa tästä voitosta. Meidän tulee katsoa sitä sellaisena kuin se on; me paransimme esitystämme niin joukkueena kuin yksilöinä siitä pelistä, ja siksi paransimme myös tulostamme. Me luotimme pelisuunnitelmaan ja itseemme, kuten teimme myös Kokkolassa, mutta joskus se menee niin, että kaikki vain loksahtaa kohdalleen, ja saamme toisenlaisen tuloksen, sanoi SJK Akatemian valmentaja ottelun jälkeen.

Esityksemme oli tänään kokonaisuutena todella hyvä ja voin olla kyllä tulokseen erittäin tyytyväinen, jatkoi Page.

Totta kai saan olla iloinen mun debyyttimaalista, mutta kausi on vasta alkanut, joten toivottavasti tulee vielä lisää, totesi SJK Akatemian paidassa ensimmäistä maaliaan tuuletellut Borry Sabally pelin jälkeen.

Saimme me paikkoja siinä jo ensimmäiselläkin puoliajalla, oli paitsiomaaleja sun muuta, mutta tokalla puoliajalla sitten onnistuimme, päätti Sabally.

Borry Saballyn ja SJK Akatemian valmentaja Brian Pagen kommentit SJK:n Instagram ja Facebook-tarinoissa kokonaisuudessan.

SJK Akatemia: Topi Säilynoja MV, Kaarlo Rintamäki, Noa Lehtonen (46’ Berat Akdogan), Tuomas Koivisto, Deni Silverio (64’ Lukas Eloranta), Sami Sipola, Tuukka Pahkala (46’ Denis Cukici) , Nooa Laine (46’ Valentín Gasc) , Oskar Pihlaja (46’ Borry Sabally), Samson Ebuka (78’ Mikael Anttila) ja Kingsley Ofori (46’ Oliver Günes).