123 456 7890

SJK Akatemian kausi Kolmosessa jatkuu lauantaina vappuaattona 30.4. klo14. Vastassa on paikallisvastustaja Sisu-Pallo. Ottelu pelataan Jouppilanvuoren tekonurmella.

SJK Akatemia aloitti kauden viime viikonloppuna 8-0-voitolla HBK:ta vastaan. Tuossa ottelussa maalitykkinä kunnostautui Joonas Lepistö, joka teki peräti neljä maalia. Elias Ahde onnistui kahdesti, muista maaleista vastasivat Patrik Pihamaa ja Aleksis Lehtonen.

SJK Akatemian maalivahtikaksikko on Paavo Valakari – William Gäddnäs. Valakari on ollut SJK Akatemiassa, ja sen edeltäjässä Kerho 07:ssa jo vuodesta 2013 lähtien. Avausottelussa 8-0-voitossa HBK:ta vastaan Valakari pelasi ensimmäisen tunnin.

Maalivahdille vaikea, jos koko pelissä ei tule tilanteita, sitten tulee se yksi, jossa pitää olla hereillä. Maalivahtipeli on kuitenkin muutakin kuin torjumista, sitten pitää keskittyä esimerkiksi pelin ohjaamisen ja jalalla pelaamiseen, sanoi SJK Akatemian maalilla aloittanut Paavo Valakari.

Gäddnäs liittyi joukkueeseen FF Jaron B-junioreista täksi kaudeksi. Hän pelasi avausottelussa viimeisen puolituntisen. Alku Seinäjoella on sujunut hyvin.

Homma on lähtenyt mukavasti käyntiin, täällä on paljon hyviä tyyppejä. Jori Särkkä on hyvä valmentaja ja sitä kautta yritän kehittyä ja päästä juniorimaajoukkuetasolle. Ehdottomasti nousua haetaan. Meillä on paljon lahjakkaita nuoria ja kokeneempia pelaajia, hyvä kombinaatio, sanoi William Gäddnäs.

SJK:n valmennukseen liittyi uusi nimi, kun Oriol Mohedano tuli mukaan ryhmään. Mohedano kuuluu Simo Valakarin valmennustiimiin ja pääpaino on nuorten pelaajien kehittämisessä ja Akatemiassa Brian Pagen kanssa. Mohedano on aiemmin toiminut muun muassa sveitsiläisessä Servette FC:ssä ja Suomessa FC Legirus Interissä.

Avausottelussa loukkaantunut Jaakko Vihanta ei pelaa Sisu-Palloa vastaan. Pahimmalta kuitenkin onneksi selvittiin ja hän pystyy harjoittelemaan jo ensi viikolla.

Vastassa paljon tuttuja

SJK Akatemian tavoin myös Sisu-Pallo aloitti kauden voitolla, kun joukkue kaatoi Sporting Kristinan Joupiskalla 4-1-lukemin. Sisu-Pallo voitti Nelosen lohkonsa kaudella 2014 ja nousi Kolmoseen kaudeksi 2015. Sisu-Pallo sijoittui viime kaudella 11 joukkueen lohkossa seitsemänneksi. Joukkue on vahvistunut tälle kaudelle. Maalivahti Luis Fernando liittyi joukkueeseen Apollosta ja Sami Viljanen sekä Antti Palomäki Kerho 07 Akatemiasta.

Sisu-Pallossa pelaa lukuisia entisiä SJK-pelaajia. Sisu-Pallon pelaajista SJK:n edustusjoukkueessa ovat esiintyneet Luis Fernando, Toni Kujala, Sami Viljanen, Petri Huttu ja Jukka Yli-Renko. Lisäksi Sisu-Pallosta löytyy Kerho 07:ssa ja SJK:n a-nuorissa pelanneita pelaajia. Antti Viita pelasi Kerho 07:ssa kaudella 2014 ja toimi a-nuorten kapteenina kaudella 2013.

Eetu Takala, Roope Takala, Henri Huilla, Joonas Kuivalainen, Tuomas Kallionpää ja Erno Ruismäki olivat SJK:n A-nuorten SM-pronssijoukkueessa kaudella 2011. Myös Matti Rajala, Toni Koivusaari ja Ville Luomapuro ovat pelannut SJK:n A-junnuissa SM-sarjaa.

Odotan innolla ottelua. Sisu-Pallossa on paljon tuttuja, paljon sellaisia joiden kanssa olen pelannut. Heillä on hyvä ja fyysinen joukkue. Sisu-Pallossa on maalissa Luis Fernando, joka oli SJK:n ykkösmaalivahti, kun tulin Seinäjoelle. �Luffe� on fantastinen maalivahti, olisi siistiä pelata häntä vastaan, sanoi Paavo Valakari.

Pelasin Pietarsaaressa aika paljon paikalliskamppailuja ja tiedän, kuinka kiihkeitä ne ovat ja, mikä panos niissä on, sanoi William Gäddnäs.

SJK:n kausikortilla vapaa sisäänpääsy. Liput portilta 5 euroa. Lapset alle 6 vuotta, sotaveteraanit ja -lotat ilmaiseksi. Kioskista kahvit ja makkarat käteisellä. Tervetuloa!

Parkkipaikat ainoastaan Wallsport Areenan pihassa ja sisään kulku otteluun Joupiskan kentän keskiportista, kuuluttamon vierestä. Alueelle kulku jäähallin viereisestä portista, tenniskenttien läpi.


SJK Akatemian maalivahtikaksikko Paavo Valakari ja William Gäddnäs