123 456 7890

SJK Akatemia pelasi erinomaisen kenraaliharjoituksen torstaina OmSp Stadionilla, kaataen Ykköseen valmistautuvan FF Jaron 2-1. Molemmat SJK Akatemian maaleista syntyi kapteeni Georg Westerlundin jalasta. Maukas voitti juuri kauden alle. SJK Akatemian kausi Kakkosessa oli tarkoitus alkaa ensi viikolla, mutta vielä ei ole varmuutta otteluohjelmasta. Uusittu otteluohjelma on tarkoitus julkistaa joko tulevana viikonloppuna tai heti alkuviikosta. Alustavasti SJK AKatemia valmistautuu aloittamaan kauden perjantaina 7.5. vierasottelulla JBK:ta vastaan.

SJK Akatemia – FF Jaro 2-1 (0-1)

0-1 26 min Samuel Haglund
1-1 66 min Georg Westerlund
2-1 83 min Georg Westerlund

Ottelun ensimmäisen 25 minuuttia peli oli melko tasainen, kun molemmilla oli omat paikkansa. Jarolla kenties hieman paremmat tilanteet, tai ne tuli lähempää maalia. Ensimmäinen maali tuli keskialueen tilanteenvaihdosta, kun Jaro katkaisi SJK Akatemian pelinrakentelun ja pelasi pallon boksiin. Siellä pieni siirto sivuun ja pallo verkkoon.

Maalin jälkeen Jarosta tuli entistä vaarallisempi, ja se painoi peliä SJK Akatemian päätyyn. Kertaalleen se sai pallon maalin, kun kaukoveto osui ensin pystypuuhun, ja siitä hyökkääjä jatkoi sen maaliin. Lippu oli kuitenkin jo laidassa ylhäällä.

Toisella jaksolla SJK Akatemia aloitti vahvasti ja sai pari kertaa hyvin tilanteen Jaron maalille, joista ensimmäisessä Daniel Säily puski maalin takarautaan, harmillisesti väärälle puolelle.

Jaro sai pallon jälleen maaliin toisella puoliajalla vapaapotkusta, kun pallo pelattiin takatolpalle ja sieltä kova pusku maaliin. Lippu oli kuitenkin taas ylhäällä paitsion merkkinä, eikä maalia hyväksytty.

SJK Akatemia tasoitti 66.minuutilla vastahyökkäyksestä. Kinsley Ofori pisti Oskar Pihlajan vauhtiin laidalta omalta puoliskolta, ja Pihlaja juoksi aina boksiin saakka, koittaen laittaa pallon matalana Jaro-maalivahdin vierestä sisään. Pallo otti pienen kimmokkeen maalivahdista ja Georg Westerlund pääsi ohjaamaan sisään lähes maaliviivalta. Hyvä vastahyökkäysmaali.

Molemmille osui maalintekotilanne hieman ennenkuin 80. peliminuutti tuli täyteen. Ensin Jaro oli päästä maalintekoon, mutta Topi Säilynoja ja SJK Akatemian puolustus tuli hyvin katkaisemaan. Siitä vastahyökkäys SJK Akatemialle, mistä Oskar Pihlaja pääsi kokeilemaan, mutta veto meni hieman yli. SJK Akatemia siirtyi kuitenkin johtoon vain pari minuuttia tuosta, kun Kingsley Ofori tuli aivan päätyviivalle asti Jaron boksiin ja syötti alaviistoon Westerlundille, joka täräytti päivän toisensa.

SJK Akatemia: Topi Säilynoja MV, Berat Akdogan, Joel Laitinen, Antti Takala (60’ Lukas Eloranta), Valtteri Olsbo, Hope Akpan, Nooa Laine, Oliver Günes (80′ Robbie Malolo), Daniel Säily (60’ Kingsley Ofori), Oskar Pihlaja (80′ Tuukka Pahkala) ja Georg Westerlund.