123 456 7890

SJK Akatemia kohtasi talven ensimmäisessä harjoitusottelussa Vasa IFK:n Wallsport Areenalla. Koska suuri osa Akatemian pelaajista treenaa tällä hetkellä SJK:n edustusjoukkueen mukana, oli joukkue matkassa todella nuorella ryhmällä ja B-nuoria oli mukana useita. Se ei näkynyt kuitenkaan kentällä millään tavoin negatiivisesti, vaan SJK Akatemia hallitsi ottelua ja loi kahden maalin lisäksi useamman maalipaikan. Harjoitusottelussa nähtiin myös vastustajan kapteenilta erikoinen kuumeneminen 50 minuutin kohdalla, ja Vasa IFK joutui pelaamaan vajaalla ottelun loppuun. SJK Akatemia päätti marraskuussa alkaneen harjoitusjakson otteluun ja lähtee joululomille. Joukkue palaa harjoituksiin joulun jälkeen ja aloittaa valmistautumisen tammikuussa alkavaan Ykkösen Cupiin.

SJK Akatemia – VIFK 2-0 (2-0)
1-0 22 min Oskar Pihlaja
2-0 42 min Samson Ebuka rp.

SJK AKatemia meni pelissä johtoon, kun Oskar Pihlaja karkasi vapaaksi vasemmalta laidalta ja hän veti pallon ristikkäiseen takakulmaan. Ensimmäisen puoliajan lopulla SJK Akatemia lisäsi johtoaan, kun vasemmalta boksiin noussut laitapuolustaja Mikael Vuorenmaa kaadettiin. Pallon taakse Samson Ebuka ja Vasa IFK:n maalissa pelannut SJK Akatemian maalivahti Saku Kankaanpää, ei voinut vedolle mitään. Kankaanpää pelasi koko ottelun kuitenkin vahvasti ja sai tehdä paljon töitä maalillaan.

Tauolla SJK Akatemia teki neljä vaihtoa, ja kaikki mukana olleet pelaajat saivat näin reilusti peliaikaa.

Ottelun 50.minuutilla nähtiin Vasa IFK:n kokeneelta ukrainalaiskapteeni Igor Indutnyilta varsin kyseenalainen tempaus. SJK Akatemia oli antamassa vaparia keskialueelta ja peli oli vihelletty poikki. Indutnyi juoksi tilanteeseen kauempaa, ja tuuppasi kovalla vartalotaklauksella SJK Akatemian pelaajan kumoon. Erotuomari seisoi vieressä, ja nosti keltaisen kortin. Välittömästi tämän jälkeen Induitnyi löi tai tuuppasi kovaa uudelleen SJK Akatemian pelaajaa, joka kaatui tuuppauksen voimasta. Ja erotuomari nosti heti toisen keltaisen. VIFK-pelaajat eivät meinanneet saada Induitnyita pois kentältä, kun tämä kävi edelleen kuumana ja töni SJK Akatemian pelaajia. Vasa IFK jatkoi pelin loppuun vajaamiehisenä.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV (Topi Säilynoja MV), Mikael Vuorenmaa, Berat Akdogan, Aapo Heikkilä, Kaarlo Rintamäki, Elias Machaal, Rasmus Kujala, Oliver Günes (46’ Eero Lamberg), Oskar Pihlaja (46’ Nico Rajala), Samson Ebuka (46’ Kaapo Kotila ja Kadri Berisha.

SJK Akatemian maalivahti Saku Kankaanpää pelasi koko ottelun VIFK:n maalissa.