123 456 7890

Iiro Hautala ja Ville Pajula Kajaanissa pelin jälkeen. Kuva Mika Palomäki / SJK Akatemia

SJK Akatemia haki Kajaanista 5-0 voiton ja vankisti samalla johtoaan Kakkosen C-lohkossa. Kajaanissa maalihanat kuitenkin aukesi vasta toisella puoliajalla, noin tunnin pelin jälkeen. SJK iski noin kymmeneen minuuttiin kolme maalia ja kaunisteli lukemia viimeisen kymmenen minuutin aikana. Kakkosen maalipörssiä johtava Joonas Lepistö teki jo kauden seitsemännen osumansa ja Jeremiah Streng sai tililleen kaksi maalia. Avausmaalin, ja samalla ottelun voittamaalin, iski Iiro Hautala, joka oli avauksessa ensimmäistä kertaa. Vaihdosta sisään tullut Kuutti Matila teki puolestaan jo uransa toisen Kakkosen maalinsa. Seuraava ottelu on ensi viikolla helatorstaina, kun SJK Akatemia isännöi Pohjanmaan derbyssa Pietarsaaren JBK:ta OmaSp Stadionilla. Ottelu alkaa klo 17:00 ja liput ovelta 5€.

KajHa – SJK Akatemia 0-5 (0-0)
0-1 57 min Iiro Hautala
0-2 62 min Joonas Lepistö
0-3 69 min Jeremiah Streng
0-4 80 min Kuutti Matila
0-5 87 min Jeremiah Streng

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli maaliton, vaikka SJK Akatemia hallitsikin ottelun tapahtumia. Lähellä oli myös pariin kertaan avausmaali, kun SJK sai hyviä erikoistilanteita. Vastustaja väsyi jo ensimmäisen jakson lopulla ja loput mehut SJK Akatemia vei isänniltä toisen jakson alussa. Tilanteita vyöryi jatkuvalla syötöllä ja oli vain ajankysymys, koska maalihanat aukeaa.

Avausmaalin ja samalla ottelun voittomaalin, puski ensimmäistä kertaa avauksessa ollut 18-vuotias Iiro Hautala kulmapotkusta. Joonas Lepistö teki vain viiden minuutin päästä kauden seitsemäntensä, murtautuen sisään vasemmalta laidalta. Jeremiah Streng osui hänkin kulmapotkusta ja vaihdosta sisään tullut Kuutti Matila maalin edustan ruuhkasta. Streng teki vielä loppuluvut oikelta laidalta etukulmaan. Kapteeni Ville Pajula palkittiin SJK Akatemian parhaana pelaajana ottelun jälkeen ja hänen kulmapotkuistaan tuli kaksi maalia.

SJK Akatemia on voittanut kaikki pelaamansa viisi ottelua ja maaliero on murskaava 17-2. Pisteitä on kasassa 15. Seuraavaksi vastaan tuleva JBK on toisena ja viisi pistettä SJK:n takana. Heillä on kuitenkin peli vähemmän pelattuna. Siten helatorstaina nähdään OmaSp Stadionilla jälleen kärkikamppailu.

Vähän aikaa siinä meni ennen kuin saatiin maali, mutta sitten kun saatiin niin oltiin ansaittu se. Ihan hyvä esitys. Nollapeli ja laajalla rintamalla onnistumisia. Neljä eri maalintekijää. Iiro Hautala teki ensimmäisen maalinsa meidän paidassa sarjamatsissa. Kutilalle tuli jo toinen. Vaihdosta sisään ja heti maali, se on hyvä hyökkääjälle. Lepistö jatkoi maaliputkea sekä Streng sai kaksi, mikä vain parantaa heidän itseluottamusta entisestään. Pajulalta myös hyvä matsi tänään, järjesteli useamman paikan ja veti vaparista ristikkoon. Useampikin maali olisi voinut tänään hänen keskityksistään tulla. Kyllä hän oli hyvällä pelipäällä tänään, sanoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Jani Uotinen.

Katseet seuraavaan otteluun. Vastustaja on siinä jälleen hyvää luokkaa ja saadaan hyvä tapahtuma siitä ennen taukoa. Tänään matkustellaan takaisin, palautellaan ja valmistaudutaan keskiviikkona torstain peliin. Ei tässä oikeastaan sen ihmeellisempää. Hyvä voitto tänään, hyvät pisteet ja torstaina uutta yritystä sitten taas, päätti Uotinen.

SJK Akatemia: Severi Ikäheimo MV, Ville Pajula (83’ Nicolas Kotamäki), Joona Lautamaja, Sami Sipola, Veeti Mustonen, Robbie Malolo, Arttu Aromaa, Iiro Hautala (72’ Kuutti Matila), Jeremiah Streng, Jyri Kiuru ja Joonas Lepistö (80’ Juuso Takanen).