123 456 7890

Ykköseen viime kauden päätteeksi noussut SJK Akatemia kohtaa sunnuntaina 7.6. klo 15:00 GBK:n harjoitusottelussa. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla. Pelistä on myös maksullinen livestriimi, jonka voi ostaa 4,90€ hintaan tästä linkistä, katsominen vaatii rekisteröitymisen. Lähetyksessä ei ole selostusta.

Pelin osalta noudatetaan yleisön suhteen samoja tarkkoja ohjeita ja määräyksiä, kuin lauantaina SJK:n edustusjoukkueen harjoitusottelussa. Käytössä on kuitenkin vain Pääkatsomo ja paikat täytetään saapumisjärjestyksen mukaan. Sisäänkäynti on OmaSp Stadionin pääportilta. Liput otteluun ostetaan ennakkoon Lippu.fi kanavista, hintaan 10€ + Lippupisteen palvelumaksu. Portilla ei ole lipunmyyntiä, mutta SJK Shop palvelee poikkeuksellisesti sunnuntaina klo 13-15 ja sieltä voi ostaa lipun. Myös verkkolipun voi ostaa vielä ottelun jo alettuakin. SJK Akatemian kausikorttilaisille on toimitettu lippulinkki, josta liput on voinut ostaa ennakkoon puoleen hintaan. Kaikista ottelutapahtuman järjestelyistä, turvallisuusohjeista sekä muista käytännöistä, on tietoa tarkemmin tämän otteluennakon loppuosassa olevassa osiossa.

SJK Akatemia saa vastaansa Kakkosen kärkipään joukkueisiin kuuluvan GBK:n joka oli yksi kovimpia vastuksia viime kaudella. SJK Akatemia voitti molemmat viime kauden kohtaamiset Kakkosessa, mutta vain maalin marginaaleilla, vieraissa 0-1 ja kotona 2-1. Molemmat ottelut olivat kenties yksiä kauden kovatasoisimpia. Tänä talvena SJK Akatemia pelasi Ykkösen Cupia varsin nuorella joukkueella, mutta onnistui siitä huolimatta kaatamaan siinä VPS:n ja pelaamaan tasan FF Jaron kanssa. AC Oulu ja KPV osoittautui vielä liian vahvoiksi.

Ykkösen kausi alkaa jo kesäkuun lopulla, 27.6. ja silloin SJK Akatemia isännöi kotiottelussa OmaSp Stadionilla EIF:a. Ennen sitä pelataan kaksi harjoitusottelua ja tämän sunnuntain ottelu on ainakin toistaiseksi ainoa kotikentällä pelattava ennen sarjan alkua. Toinen harjoitusottelu pelataan Kokkolassa KPV:n vieraana ensi viikolla. SJK Akatemian päävalmentaja Tommy Dunne näkee ottelun tärkeänä valmistavana harjoituksena, kun joukkue alkaa ottamaan askeleita kohti Ykkösen avausottelua.

Me pääsimme maanantaina ensimmäistä kertaa harjoittelemaan koko joukkueella, kun sitä aiemmin olemme harjoitelleet pienryhmillä, mutta se on toki sama muillekin. Siksi uskon, että tässä ottelussa tärkeintä on saada taas pelituntumaa joukkueelle, ja jalkoja auki sekä nähdä mahdollisimman paljon pelaajia, sanoo vastuuvalmentaja Dunne.

Pelaajien pitää alkaa muuttamaan ajatuksia siihen suuntaan, että kohta pelaamme Ykköstä ja meidän tulee olla silloin valmiina.

Meillä on hyvä ryhmä kasassa. Aika pitkälti sama ryhmä millä lopetimme viime kauden, muutama pelaaja edustuksen ryhmästä tulee mukaan sunnuntaina ja joitain meidän pelaajiamme pelaa lauantaina edustuksen mukana, mutta on todennäköisesti mukana myös meidän kanssaan. Lisäksi mukana on muutama nuori pelaaja lähialueen seuroista antamassa meille näyttöjä, Dunne kertoo.

GBK on jo pelannut yhden harjoitusottelua, kun se ensin kohtasi paikallisvastustajansa KPV:n ja hävisi ottelun 4-1 luvuin. Ottelussa KPV hallitsi ensimmäisen puoliskon ja tauolla tilanne oli jo 3-0, mutta toinen oli tasaisempi. GBK:n maalin teki Jim Hackspick vapaapotkusta.

GBK on siinä mielessä hieman ehkä edellä kauteen valmistautumisessa, että heidän kautensa alkaa jo 13.6. ja he ovat pelanneet jo yhden harjoitusottelunkin. Viime vuonna heitä vastaan saimme hyvät pelit aikaan ja uskon, että tästäkin tulee tiukka matsi, Dunne arvelee, lopuksi.

SJK Akatemia – GBK sunnuntaina 7.6. klo 15:00 OmaSp Stadionilla. Livelähetys ottelusta klo 14.55 alkaen, tästä linkistä.

Ottelutapahtuman järjestelyt OmaSp Stadionilla

SJK Akatemia – GBK harjoitusottelu alkaa OmaSp Stadionilla sunnutnaina 7.6. klo 15:00. Portit sekä palvelut aukeavat klo 14:30. Ottelun livelähetys netissä alkaa klo 14:55.

Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä ottelutapahtuman järjestämisestä. Korona-epidemian ollessa voimassa, määräykset ja ohjeet koskevat kaikkia kesäkuussa järjestettäviä tapahtumia. Voit lukea Valtion ohjeistuksen tästä ja Palloliiton ohjeistuksen tästä.

Ottelutapahtumaan saa ottaa ihmisiä enintään 500 henkeä poikkeusjärjestelyin. SJK Akatemian ottelutapahtumassa OmaSp Stadionilla (kapasiteetti 5817 katsojaa), lippuja myydään rajoitusten ollessa voimassa enintään 450 kappaletta ja loput kiintiöstä on tapahtuman välttämätöntä henkilökuntaa. Rajoitus koskee aluehallintoviraston linjauksen mukaisesti myös stadionilla olevia erillisiä ravintolatiloja, ja siten myös niissä oleva väki lasketaan mukaan kiintiöön.

Kaikki tässä mainitut rajoitukset koskevat kesäkuun harjoitusotteluita ja 27.6. alkavasta Ykkösestä tulee myöhemmin oma ohjeistuksensa. Rajoitusten sekä ohjeiden noudattamisella saattaa olla vaikutusta myös rajoitusten myöhempään purkamiseen tai tiukentamiseen. SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana.

LIPUT
Liput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi -kanavissa ennakkoon. SJK Shop palvelee poikkeuksellisesti sunnuntaina klo 13-15 ja sieltä voi ostaa lipun peliin. Liput voi ostaa myös verkkopalvelusta vielä ottelun aikanakin. Portilla ei ole lipunmyyntiä. Kaikki liput ovat numeroimattomia ja käyvät OmaSp Stadionin Pääkatsomoon. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoituttua tapahtumassa vieretysten.

Yleisessä myynnissä olevan lipun hinta on 10€ + Lippu.fi palvelumaksu. Kausikorttilaisille on toimitettu linkki erikseen sähköpostitse. Jos olet kausikorttilainen, mutta et ole saanut linkkiä, ota yhteyttä osoitteeseen info@sjk.fi. Muissa lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT
Ottelutapahtumaan on yleisölle vain yksi sisäänkäynti. Joukkueet ja toimihenkilöt tulevat sisään kolmesta eri sisäänkäynnistä ja medialle on vielä oma kulkuväylänsä.

Käytössä on vain Pääkatsomo. Katsomossa on käytössä vain parittomat rivit ja jokaisen katsojan välissä tulee olla kaksi tyhjää penkkiä. Eli rivien väliin jää yksi tyhjä rivi ja samalla rivillä olevien väliin aina kaksi tyhjää penkkiä molemmin puolin. Perheet sekä samassa taloudessa asuvat, voivat sijoittua vieretysten, mutta heidän ja seuraavan välissä tulee olla kaksi penkkiä tyhjää. Katsomossa olevat järjestyksenvalvojat ohjeistavat katsojia tarvittaessa.

Käynti Pääkatsomoon, on normaalista pääportista, Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta. Portilla voidaan tehdä turvatarkastukset tarvittaessa ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä sekä noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta sekä käsien desinfioinnista. Portilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Katsomoissa ja niiden alla olevilla käytävillä pyydetään välttämään turhaa kulkemista ja noudattamaan turvavälejä. Katsomolohkon takaa löytyy WC-tilat samoin Carlsberg Sports Barista, Pääkatsomon takana.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT
Ottelutapahtumassa on käytössä Carlsberg Sports Bar, jossa on kioskipalveluiden lisäksi myös anniskelu. Tässä ottelussa ei ole erillisiä katsomoanniskelualueita. Myös ravintolatilassa noudatetaan Suomen valtion ohjeistuksia. Ravintolat ja anniskelut aukeaa porttien auetessa klo 14:30 ja ne sulkeutuvat pelin päätyttyä.

LIVESTREAM
SJK tulee järjestämään myös ottelusta maksullisen nettilähetyksen. Lähetyksen voi ostaa 4,90€ hintaan tästä linkistä. Maksun jälkeen saat oikeuden katsoa lähestystä. Lähetys alkaa viisi minuuttia ennen avauspotkua ja päättyy ottelun jälkeen.

Striimin ostaminen tapahtuu ostosivulla olevasta Watch-painikkeesta. Sen jälkeen vaatii rekisteröitymisen, jonka voi tehdä esimerkiksi Google-tilillä. Tämän jälkeen annetaan maksukortin tiedot ja painetaan uudelleen Watch-nappia. Lähetyksessä ei ole selostusta. Ongelmatilanteissa yhteys: info@spiideo.com

MEDIA JA TIEDOTUS
Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään sunnuntaina 7.6. klo 12:00 mennessä. Mediahuone ei ole käytössä tässä ottelussa. Toimittajien paikat ottelun aikana on Pääkatsomossa, sen itäpuoleisen laidan yläkatsomossa. Siellä on pöydät ja virtalähteet. Kuvaajat kulkevat kenttätasolle Eteläkatsomon ja Itäpäädyn puoleisesta kulmasta, ulkokautta. Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Väliaikainen mixed zone, jossa tehdään haastattelut pelin jälkeen, on mediahuoneen ulkopuolella, ulkotilassa ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median toiveiden mukaan, kenttäalueen kautta. Varsinasta lehdistötilaisuutta ei ole harjoitusotteluissa.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN
OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Stadionin edessä oleva tapahtumatori on suljettu autoliikenteeltä, ja vain pelaajat sekä toimihenkilöt pääsevät autolla alueelle. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.