123 456 7890

SJK Akatemia uudistuu ja sen valmennusjohto vahvistuu Jani Uotisen, Rauno Ojasen ja Jari Kujalan myötä. Toni Lehtinen jatkaa Akatemiassa päättyneen kauden tapaan ja Akatemian fyysisestä valmennuksesta vastaa edustusjoukkueen valmennusryhmään kuuluva Stefan Strömborg. Akatemian alaisuudessa aloittaa uutena joukkueena U17-ikäryhmä ja syksyllä 2018 starttaa jalkapallolukio yhteistyössä Kuortaneen urheilulukion kanssa. Aiesopimus Kuortaneen urheiluopiston alueelle nousevasta jalkapallohallista on tarkoitus allekirjoittaa joulukuussa. Akatemian edustusjoukkue pelaa kaudella 2018 Kakkosen C-lohkossa, U20- ja U17-joukkueet pelaavat talvella SM-karsintaa. Akatemian uusi valmennusryhmä toimii osana seuran päävalmentaja Tommi Kautosen johtamaa valmennusryhmää. Jokaisella valmentajalla on oma vastuualueensa, mutta kaikki toimivat toistensa apuna tilanteen mukaan.

Nyt tapahtuvalla uudistuksella on tarkoitus ottaa lopullinen askel kohti seuran pitkäjänteisessä suunnitelmassa olevaa ammattimaista akatemiakokonaisuutta. SJK Akatemia tarjoaa kansainväliseen malliin nuorille pelaajille parhaan paikan kehittyä ja pelata huippuolosuhteissa ja -valmennuksessa, opiskelua unohtamatta. OmaSp Stadion ja vieressä sijaitseva harjoituskeskus Wallsport Areena sekä Kuortaneelle nouseva jalkapallohalli takaavat, että SJK Akatemia pystyy tarjoamaan nuorille ja heidän valmentajilleen huippuolosuhteet, joita muilla seuroilla ei tällä hetkellä Suomessa ole. Seuran oma kokki ja omat asunnot nostavat olosuhteiden puolesta kokonaisuutta entistä suurempaan arvoon.

Valmennukseen panostetaan nyt kolmella uudella täysipäiväisellä valmentajalla, joilla kaikilla on pitkä kokemus nuorisovalmennuksesta ja valmennuksesta eri organisaatioissa. Koko seuran valmennusryhmä tukee akatemiatoiminnan valmennusta ja luo siten pelaajille entistä paremman mahdollisuuden edetä aina Veikkausliigajoukkueeseen ja kansainväliselle tasolle. Kaikkiaan seuran palveluksessa on nyt kahdeksan päätoimista jalkapallovalmentajaa, joilla kaikilla on omat vastuualueensa seuran kehittämisessä. Nuorempien ikäluokkien junioritoiminnasta vastaa jatkossakin SJK-juniorit, joka on Suomen Palloliiton seuraluokituksessa yksi korkeimman tason junioriseuroista.

Haluamme nyt lunastaa niitä lupauksia, joita olemme antaneet jo vuosia sitten, että haluamme satsata Akatemiaan ja nuoriin pelaajiin. Mutta meillä on ollut muutamia taloudellisesti tiukkoja vuosia, kun olemme rakentaneet omaa stadionia. Nyt meillä on resursseja satsata tähän akatemiatoimintaan ja meillä on nyt olosuhteet huippuluokkaa. Olemme aina tienneet että koulun ja huippu-urheilun yhdistäminen on vaikeaa ja nyt sekin on ratkaistu, kun ensi syksynä alkaa Kuortaneen Urheilulukion kanssa yhteistyönä jalkapallolukio. Suomessa on toki jalkapallolukioita muitakin, mutta tämä on ensimmäinen joka on seuravetoinen, kertoo SJK:n urheilutoimenjohtaja Janne Kotamäki.

Meillä on nyt kasassa erittäin hyvä valmennustiimi, johon saatiin kolme uutta päätoimista valmentajaa ja jokaisella ikäryhmällä on oma päätoiminen valmentajansa. He ovat kaikki osoittaneet että heillä on ammattitaitoa ja tulokset puhuvat puolestaan. Olemme todella ylpeitä koko valmennusryhmästämme, jatkaa Kotamäki.

Paljon on nyt tekijöitä mukana ja paljon osaamista. On mahtava olla mukana tälläisessä ainutlaatuisessa jutussa, kommentoi Jani Uotinen, joka on toiminut aiemmin muun muassa FC Jazzin ja VPS-junioreiden junioripäällikkönä, FC Jazzin päävalmentajana sekä päättyneellä kaudella TPS:n talenttivalmentajana.

Tämä kaikki kuulostaa aivan älyttömän hienolta ja vihdoinkin Suomessa saadaan tälläistä aikaan. Se mitä tämä kaikki mahdollistaa, on minulle se kaikkein tärkein asia jalkapallossa. Että pääsen tekemään nuorten kanssa töitä, kertoo Rauno Ojanen, joka on toiminut AC Oulun päävalmentajana. ja sitä ennen palkittu
muun muassa Palloliiton vuoden nuorisovalmentajana.

Syksyllä 2018 alkava jalkapallolukio yhdessä Kuortaneen Urheilulukion kanssa, tarjoaa valmennus-ja synergiamahdollisuuksia myös muiden lajien huippuvalmentajien kanssa. Kuortaneen Urheiluopisto, ja sen yhteydessä toimiva Urheilulukio, on yksi maan johtavista urheiluvalmennuksen- ja koulutuksen keskuksista, jossa vierailee säännöllisesti useita maailman huippuvalmentajia eri lajeista. SJK Akatemia haluaa pelaajakehityksen lisäksi olla myös paikka tulevaisuuden huippuvalmentajille.

Kuortaneelle on tarkoitus nostaa samanlainen sisähalli kuin Wallsport Areena, uudella täysimittaisella tekonurmella. Hakuaika lukioon menee normaalin yhteishaun mukaan ja hakijoita siihen tulee varmasti ympäri Suomea. Jo nyt on tullut paljon yhteydenottoja asiasta, kertoo Kotamäki.

Se valmennusosaaminen mitä Kuortaneen urheilukio ja -opisto pystyy tarjoamaan muista lajeista ja joka on meidän käytettävissä, on iso voimavara myös meidän koko seuralle, kommentoi Uotinen.

Akatemian Kakkosessa pelaavan U23-joukkueen mukaan haetaan myös muutamia kokeneempia pelaajia tukemaan nuorten pelaajien kehitystä. Joukkueen tavoitteena on säilyttää sarjataso Kakkosessa ja tulevaisuudessa mahdollisesti nousta Ykköseen asti. Varsinainen vastuuvalmentaja U23-joukkueelle on Jani Uotinen, mutta koko Akatemian valmennusryhmä vastaa toiminnasta yhdessä ja kaikki Akatemian joukkueet myös harjoittelevat jonkin verran yhdessä. Jari Kujala vastaa maalivahtien valmennuksesta koko Akatemiassa ja fyysisestä valmennuksesta sekä vammojen ehkäisystä Akatemiassa vastaa Stefan Strömborg. Joukkueenjohtajana U23-joukkueessa jatkaa Jorma Tuohisaari.

U20- ja U17-joukkue pelaavat tänä talvena A- ja B-nuorten SM-karsintaa, tavoitteena kesällä pelattava SM-sarja. B-nuoret nousivat karsintasarjaan viime kauden menestyksellä Ykkösessä. A-nuoret pelasivat jo viime kesänä SM-sarjassa ja siten paikka SM-karsintaan aukeaa suoraan. Akatemian valmennusryhmä vastaa yhdessä joukkueiden toiminnasta, mutta U20-ryhmän vastuuvalmentajana toimii Rauno Ojanen ja U17-ryhmän Toni Lehtinen. Joukkueiden taustojen koordinoinnista vastaa SJK-junioreiden urheilutoimenjohtaja Kari Kiviluoma. Joukkueiden hallinnollisista paperiasiosta vastaa Mika Palomäki. U20-joukkueen johtajana toimii Pasi Oksanen sekä huoltajana Ringo Lindgren. U17-joukkueen johtaja on Mika Ketola ja huoltajana toimii Kari Viemerö.

Pelaajapolku paranee nyt entisestään seurassa. Viime vuonna otimme Akatemian kanssa jo isoja askeleita eteenpäin ja nyt pääsemme jatkamaan sitä työtä. Meillä on koossa entistä hienompi tiimi tässä, kertoo Toni Lehtinen, joka jo viime kaudella valmensi yhdessä Brian Pagen kanssa Akatemiassa ja vastuujoukkueena oli silloin U20-ryhmä. Page ja Lehtinen kuuluvat myös Kautosen edustusjoukkueen valmennusryhmään.

Pitkään seurassa olleena, on mahtava päästä tämän ryhmän kanssa työskentelemään päivittäin. Uskon että nyt olemme nousseet Akatemian osalta sille seuraavalle levelille, kommentoi Jari Kujala, joka nyt aloittaa päätoimisena maalivahtivalmentajana Akatemiassa.

SJK-juniorit pyörittää muuta junioritoimintaa Snadi-Kerhon 3-5-vuotiaiden parista aina U15-joukkueeseen asti. SJK-junioreilla on lisäksi erityisliikuntaryhmä Tiikerit ja seuraan kuuluu kaikkiaan noin 600 junioria. Junioreiden valmennuspäällikkönä toimii Jyri Hietaharju ja seuran urheilutoimenjohtajana Kari Kiviluoma. SJK Akatemian ja SJK:n edustuksen valmennusryhmät tukevat SJK-junioreiden toimintaa omalla panoksellaan. Stefan Strömborg opastaa myös seuran nuorempien junioreiden valmentajia fysiikkavalmennuksen ja vammojen ehkäisyn osalta. Talent-valmentajana toimii Tuomas Nikupeteri ja Fortum tutor-valmentajana Esa Haanpää.

Tällä hetkellä on varsin positiiviset tuulet meneillään myös SJK-junioreiden puolellakin. Olemme saaneet täysipäiväiseen valmennukseen vahvistusta myös siellä ja pelaajamäärät ovat kasvaneet entisestään, jopa sadan pelaajan kasvu viime vuoden aikana, mikä on erittäin hyvä kehityssuunta. Joten kyllä tässä tyytyväisin mielin voi tulevaisuuteen nyt katsoa, kertoo SJK-junioreiden urheilutoimenjohtaja Kari Kiviluoma.

Kaikkien uusina aloittavien valmentajien työt alkavat heti. A- ja B-nuorten SM-karsintasarja alkaa tammikuussa 2018 ja sitä ennen molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan muutaman harjoitusottelun. U23-joukkue aloittaa valmistautumisen kesällä pelattavaan Kakkoseen joulukuussa ja joukkue pelaa harjoitusotteluita talven aikana. Kaikki joukkueet pelaavat kotiotteluitaan OmaSp Stadionilla kesän aikana ja Wallsport Areenassa talvella. Löydät joukkueiden otteluohjelmat, sarjataulukot ja pelaajat taustoineen lähiaikoina heidän omista osiostaan SJK:n nettisivuilta. SJK Akatemialla on myös omat Facebook-sivut, joilla seurataan tarkemmin kauden aikana Akatemian tapahtumia. Jalkapallolukiosta tiedotetaan vielä lisää talven aikana ja haku lukioon alkaa helmikuussa 2018 ja se on osa normaalia yhteishakua.

SJK Akatemian uusi valmennusjohto ja uudet strategiat esiteltiin keskiviikkona 29.11. Seinäjoella pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Tilaisuus videoitiin ja kooste on tulossa SJK TV:n kanaville.

Myös SJK:n edustusjoukkue aloittaa valmistautumisen Veikkausliigaan joulukuun alussa. Ensimmänen harjoitusottelu pelataan torstaina 21.12. klo 18:00, kun Keith Armstrongin valmentama FC Haka tulee vieraaksi Seinäjoen Wallsport Areenalle. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa.

Jani Uotinen

Kuusankoskella syntynyt Jani Uotinen on 39-vuotias UEFA Pro-koulutuksen saanut jalkapallovalmentaja ja entinen ammattilaisjalkapalloilija.

Peliurallaan Uotinen pelasi keskikentällä Veikkausliigassa MyPa:n ja VPS:n riveissä sekä Skotlannissa Greenock Mortonissa. Hän on pelanut myös Suomen nuorisomaajoukkueissa ja Futsalissa Suomen A-maajoukkueessa. Valmennusuran hän aloitti kaudella 2009 ensin Palloliiton Vaasan Piirin piirijoukkueen valmentajana, josta hän siirtyi VPS-junioreiden päävalmentajaksi sekä seuran junioripäälliköksi. Kaudella 2011 hän toimi myös Veikkausliigassa pelanneen VPS:n apuvalmentajana.

Vuonna 2014 hänet nimitettiin FC Jazzin junioreiden valmennuspäälliköksi ja hän toimi myöhemmin samana vuotena seuran vastuuvalmentajana loppukauden ajan pitäen joukkueen Ykkösessä. Kymmenen ottelun mittaisen pestin jälkeen hän jatkoi tehtäviään seuran junioreiden valmennuspäällikkönä. Uotinen otti uudelleen seuran edustusjoukkueen vastuuvalmentajan ja pelastustehtävän kaudella 2016. Marraskuussa 2016 hän aloitti TPS:n junioritoiminnassa talenttivalmentajana. Sopimus päättyy marraskuussa 2017.

SJK:ssa Uotinen aloittaa tammikuussa 2018 ja toimii Akatemian valmentajana yhdessä Rauno Ojasen ja Toni Lehtisen kanssa. Uotisen vastuujoukkue on U23. Akatemian valmentajat ovat osa seuran päävalmentaja Tommi Kautosen valmennusryhmää.

Rauno Ojanen

Helsingissä syntynyt, mutta Oulussa jo nuoruudestaan asunut Rauno Ojanen on 52-vuotias UEFA Pro-koulutuksen saanut jalkapallovalmentaja. Hän on toiminut Ykkösessä AC Oulun päävalmentajana kausina 2012 – 2017, oltuaan ensin kaudesta 2011 alkaen Juha Malisen apuvalmentajana. Malisen lähdettyä, hän otti päävalmentajan tehtävät kesken kauden 2012. Aluksi hän toimi tehtävässään osa-aikaisena, mutta vuonna 2014 hän jätti työnsä Oulun yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian osastonhoitajana ja perheterapeuttina.

Ojanen on entinen pelaaja, joka pelasi urallaan puolustajana Oulun Palloseurassa, RoLa:ssa ja muissa Pohjois-Suomen joukkueissa. Ura loppui polvivammaan. Vuonna 1999 hän aloitti nuorisovalmentajana ja hänet palkittiin toiminnastaan oululaisten kaupunkisarjajoukkueiden parisssa vuonna 2007, Suomen Palloliiton Kaikki pelaa -valmentajana sekä Pohjois-Suomen liikunta ry:n vuoden nuorisovetäjänä. Vuonna 2010 hänet palkittiin Palloliiton Vuoden Poikavalmentajana ja Pohjois-Suomen liikunta ry:n Vuoden Nuorisovalmentajana.

Nuorisovalmennus jäi kaudella 2011, hänen otettua vastaan AC Oulun apuvalmentajan tehtävän. AC Oulun aikana hän on tullut tunnetuksi kasvattamistaan nuorista pelaajista, joista suuri osa pelaa tänäkin päivänä Veikkausliigaa eri joukkkueissa. Sopimus AC Oulun kanssa päättyi kauteen 2017, eikä sitä yhteisymmärryksessä jatkettu.

SJK:ssa Ojanen aloittaa joulukuussa 2017 ja toimii Akatemian valmentajana yhdessä Jani Uotisen sekä Toni Lehtisen kanssa. Ojasen vastuujoukkue on U20. Akatemian valmentajat ovat osa seuran päävalmentaja Tommi Kautosen valmennusryhmää.

Toni Lehtinen

33-vuotias Toni Lehtinen on toiminut SJK Akatemian valmentajana ja edustusjoukkueen hyökkääjävalmentajana viime kaudesta alkaen. Hän on pelannut urallaan Seinäjoen seurojen lisäksi Englannissa, Kreikassa, Sveitsissä ja Veikkausliigassa FC Hakan ja IFK Mariehamnin paidassa.

Peliurallaan Lehtinen pelasi SJK:ssa hyökkääjänä viiden kauden ajan. Hän on yksi kaikkien aikojen kovimpia seinäjokisia jalkapalloilijoita ja SJK:n legenda, jolla on 4. eniten otteluita ja eniten maaleja. Hän on voittanut sekä Suomen mestaruuden että Suomen cupin kahdesti ja pelannut Suomen A-maajoukkueessa ja nuorisojoukkueissa.

Lehtinen aloitti valmennuksen jo peliuransa aikana pikkujunioreissa ja siirtyi kokonaan SJK Akatemian valmennukseen kauden 2016 päätteeksi. Viime kaudella hän toimi vastuuvalmentajana Akatemian U20-joukkueelle ja toimi apuna Brian Pagen kanssa koko Akatemian valmennuksessa. Lisäksi hän toimi SJK:n edustusjoukkueen hyökkääjävalmentajana. Loppukaudesta hän toimi yhdessä Pagen kanssa edustusjoukkueen vastuuvalmentajana Veikkausliigassa.

SJK:ssa Lehtinen jatkaa aiempaa pestiään edustusjoukkueen hyökkääjävalmentajana ja kuuluu seuran päävalmentaja Tommi Kautosen valmennusryhmään. Akatemiassa hän toimii valmentajana yhdessä Rauno Ojasen ja Jani Uotisen kanssa. Lehtisen vastuujoukkue on U17.

Jari Kujala

Aikoinaan TP-Seinäjoen maalivahtina pelannut 48-vuotias Jari Kujala, on A-tason koulutuksen saanut jalkapallovalmentaja ja toiminut urallaan lähes kaikissa muissa seuratehtävissä, paitsi huoltajana. Pelaajana hän on aloitti uransa TP-Seinäjoen junioreissa ja edusti myöhemmin TP-Seinäjoen lisäksi Lahden Kuusysiä, Nykarleby IK:ta ja Kauhajoen Karhua. TP-Seinäjoen edustusjoukkueen valmennuksessa hän aloitti kaudella 1994, toimien myöhemmin myös Lapuan Virkiän ja TP-Seinäjoen päävalmentajana. Kausilla 2005-2007 hän toimi VPS:n Ykkösessä ja Veikkausliigassa pelanneen joukkueen maalivahtivalmentajana.

SJK:ssa Kujala aloitti heti seuran perustamisesta alkaen, toimien kaudella 2008, tuolloisen päävalmentaja Thomas Dunnen apuvalmentajana. Ennen kauden loppua Kujala otti joukkueen päävalmentajan tehtävät. Lähes tippumiseen johtanut kausi päättyi Kujalan ansiosta hienosti ja jatkoa olisi ollut tehtävässä tarjolla. Kujala päätti kuitenkin keskittyä tuolloin siviilityöhönsä Postissa. Jalkapallo pysyi silti mukana C-junioreiden valmennushommissa.

Paluu SJK:n edustusjoukkueen valmennustiimiin tapahtui kaudella 2011 ja tuolloin Kujala otti päävastuun SJK-reservien nostamisesta Kakkoseen. Kujalan johdolla SJK Reservit saavutti kaksi perättäistä sarjanousua ja joukkue nousi Kakkoseen kaudeksi 2013. Seuraavan kauden aikana Kujala vastasi myös edustusjoukkueen maalivahtivalmennuksesta. Vuonna 2013 Jari Kujala siirtyi edustusjoukkueen päätoimiseksi maalivahtivalmentajaksi. Samalla hän toimi SJK-junioreiden puolella maalivahtivalmennuksen vastaavana. Ensimmäisellä Veikkausliigakaudella 2014, Kujala oli SJK:n joukkueenjohtajana, jatkaen samalla siviilityössään sekä junioripuolen maalivahtivalmennuksen kehittäjänä.

Kaudella 2015 ura jatkui SJK:n B-junioreiden valmentajana, yhdessä vastuuvalmentaja Jyri Hietaharjun kanssa sekä SJK-junioreiden maalivahtivalmennuksen vastaavana. Hän on ollut myös hyväntekeväisyysjoukkue Apollon valmentajana sekä aktiivina joukkueen perustamisesta lähtien.

Kujala jättää nyt siviilityönsä ja aloittaa SJK Akatemiassa maalivahtivalmentajana.

Stefan Strömborg

Paraisilta kotoisin oleva 49-vuotias Stefan Strömborg on UEFA Pro -koulutuksen saanut jalkapallovalmentaja, joka on erikoistunut fysiikkapuoleen. Strömborg on toiminut Suomen Palloliiton fysioterapian ja fyysiikkavalmennuksen kouluttajana. Hän on ollut muun muassa päävalmentajana Ykkösessä EIF:ssä ja Kakkosessa ÅIFK:ssa sekä apuvalmentajana Veikkausliigassa IFK Mariehamnissa, TPS:ssä ja juniorivalmennuksessa FC Interissä. Peliurallaan hän pelasi ammattilaisena Veikkausliigassa ja Ruotsissa GIF Sundsvallin paidassa.

SJK:ssa Strömborg ottaa vastuulleen erityisesti kunto- ja fysiikkavalmennuksen sekä osallistuu päivittäiseen valmennustyöhön edustusjoukkueen valmennusryhmän osana. Hän vastaa kunto- ja fysiikkavalmennuksesta myös SJK Akatemian osalta. Koulukunnaltaan hän edustaa kuuluisan hollantilaisvalmentaja Raymond Verheijenin näkemyksiä, joihin luottaa modernissa kuntovalmennuksessa ja loukkaantumisten ehkäisemisessä myös monet maailman suurseurat.

Strömborg aloittaa työt SJK:ssa ja SJK Akatamiassa joulukuussa ja hän on osa Tommi Kautosen edustusjoukkueen valmennusryhmää ja toimii fyysisen valmennuksen ja vammojen ehkäisyn vastaavana koko seurassa.