123 456 7890

SJK Akatemia jatkaa Kakkosen C-lohkon kärjessä ilman pistemetyksiä, kun JBK kaatui kärkikamppailussa 3-0 luvuin OmaSp Stadionilla. Yleisöäkin oli löytänyt katsomoon mukavasti. Hieman paremmalla viimeistelyllä, numerot olisivat voineet olla paljon suuremmatkin ja SJK Akatemia otti lopussa jo jalkaa pois kaasulta. Joonas Lepistö viimeisteli ottelussa jo kauden kahdeksannen osumansa. Kentällä nähtiin avauksessa myös ensimmäistä kertaa koskaan virallisessa ottelussa molemmat Malolon veljekset, Obed ja Robbie. SJK Akatemian meno on ollut alkukaudesta komea, sillä se on voittanut kaikki pelaamansa kuusi ottelua ja maaliero on nyt 20-2. Ero toisena olevaan GBK:hon on 8 pistettä, tosin GBK:lla on yksi peli vähemmän pelattuna. SJK Akatemia jää nyt parin viikon maajoukkuetauolle ja seuraava ottelu on sunnuntaina 16.6. OmaSp Stadionilla klo 18:30 pelattava kärkikamppailu SJK Akatemia – GBK.

SJK Akatemia – JBK 3-0 (2-0)
1-0 13 min Obed Malolo
2-0 34 min Joonas Lepistö
3-0 46 min Jeremiah Streng

SJK Akatemia aloitti maalinteon Obed Malolon todella komealla vapaapotkulla kuudentoista kulmalta, aivan maalin etuyläkulmaan. Maalia edelsi erikoinen tilanne, sillä vastustajan maalivahti Konstantin Sorokin pelasi palloa reilusti alueen ulkopuolella molemmin käsin. Jostain syystä erotuomari ei nähnyt tilannetta kuitenkaan kuin keltaisen arvoiseksi ja antoi vapaapotkun noin kahden metrin päästä alueen ulkopuolelta.

Akatemian toisen maalin viimeisteli kovassa maalivireessä oleva Joonas Lepistö. Hän kiersi pallon kanssa laidalta sisään ja ampui pallon maata pitkin etualakulmaan. Heti toisen jakson alussa, JBK:n puolustaja tiputti pallon taaksepäin maalivahdille ja Jeremiah Streng oli ensimmäisenä paikalla. Kun JBK:n maalivahti koitti harhauttaa pallon kanssa Strengiä, nappasi Streng pallon ja tappoi pelin siihen.

Lisää maalipaikkoja tuli useampia ja kertaalleen Streng-Lepistö kaksikko oli yksin maalivahtia vastaan läpiajossa. Strengin sijoitus meni kuitenkin harmillisesti ohi tolpan väärältä puolelta. Myös Daniel Håkans oli vasemmalla laidalla melko vaikea pideltävä ja hän meni ohitse JBK-puolustajista moneen kertaan.

Loppua kohden SJK Akatemia nosti jalkaa jo hieman liikaakin kaasulta ja päästi JBK:n hakemaan kavennusosumaa. Pallo pyöri muutamaan kertaan vaarallisen näköisesti SJK:n alueella, vaikka ennen tätä ei JBK ollut saanut pahemmin paikkoja luotua SJK:n maalille. Nolla kuitenkin pysyi Severi Ikäheimon takana ja kärkikamppailu päättyi selvin luvuin SJK Akatemian eduksi.

Siinä oli meillä muutama tilanne vielä, läpiajoja ja semmoisia, mistä olisi pitänyt kenties laittaa lisää maaleja. Mutta 3-0 tulos kuitenkin, niin se oli siinä ja eipä heillä niitä vaaranpaikkoja ollut sitten siinä lopussakaan kuitenkaan hirveästi. Eli tyytyväinen olen tulokseen ja tyytyväinen olen näihin kuuteen ensimmäiseen kierrokseen, sanoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Jani Uotinen pelin jälkeen.

Oikein hyvä puolustuspeli ja nollapeli. Tehtiin tarvittavat maalit ja siitä on hyvä jatkaa, toteaa Uotinen vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Severi Ikäheimo MV, Ville Pajula, Veeti Mustonen, Sami Sipola, Arttu Aromaa, Obed Malolo (46’ Maximo Tolonen), Robbie Malolo, Iiro Hautala (65’ Kuutti Matila), Daniel Håkans, Jeremiah Streng (79’ Nicolas Kotamäki) ja Joonas Lepistö.

Kaikki SJK Akatemian maalit ottelusta: