123 456 7890

SJK Akatemia iski nopeasti kaksi maalia, ja taisteli uhrautuvasti täydet pisteet Ykkösessä. MP pääsi kaventamaan ottelun pilkusta, kun pelattiin jo ottelun kuudetta lisäajan minuuttia. Sitä ennen SJK Akatemia taisteli ja puolusti kurinalaisesti, pitäen vierailijat pois maalinteosta. Tärkeä voitto, joka nostaa SJK Akatemian takaisin kärkipään kintereille viidenneksi. SJK Akatemia pelaa seuraavan kerran jo ensi perjantaina, kun se matkustaa TPS:n vieraaksi Turkuun. Seuraava kotipeli on maanantaina 25.7. ja silloin OmaSp Stadionille saapuu KPV.

SJK Akatemia – MP 2-1 (2-0)
1-0  8 min Samson Ebuka
2-0 15 min Samson Ebuka
2-1 90+6 min Topi Keskinen rp.

SJK Akatemia otti heti pelissä pallonhallinnan itselleen. Hallinta tuotti myös nopeasti tulosta, kun vain 8 minuutin pelin jälkeen Oliver Günes antoi hyvän jatkon pystysyöttöön Samson Ebukalle keskialueella, ja Ebuka pääsi puolittain karkuun. Hän jätti varjostajansa taakse ja kiersi vielä vastaan tulleen maalivahti Otto Huuhtasen, sijoittaen pallon verkoon. Entisenä MP:n pelaajana, Ebuka ei tuulettanut maaliaan isommin, vaikka maali oli hänen kautensa ensimmäinen Ykkösessä.

Ebuka oli asialla toistamiseen 14 minuutin kohdalla, kun ensin Günes toi pallon boksiin ja antoi sen suoraan Ebukalle pilkun kohdalle, ja hän veti sen voimalla verkkoon.

24 minuutin kohdalla MP sai ensimmäisen vaarallisen paikkansa, ja se tuli vapaapotkusta keskeltä, noin 20 metrin päästä SJK Akatemian maalista. Joona Hiltunen veti kuitenkin suoraan päin muuria, ja hänen jatkonostonsa boksiin siivottiin hienosti Noa Lehtosen toimesta.

Puolen tunnin pelin jälkeen MP sai keskityksen maalin etutolpalle, ja siellä Juuso Liukkonen koitti jatkaa sen kohti maaliverkkoa, mutta Saku Kankaanpää ehti torjumaan kulmaksi. Kulmasta MP sai pallon uudelleen maalille, mutta se siivottiin ja Kankaanpää jyräsi samalla hieman omaa puolustusta alleen. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut ja peli jatkui.

39.minuutilla Topi Keskinen pääsi pallon kanssa SJK Akatemian puolustuslinjan taakse, ja onnistui jo kiertämään maalivahdinkin, mutta Kaarlo Rintamäki ehti liukumaan eteen aivan tolpan juureen, ja todennäköisesti esti maalin. Samalla Rintamäki törmäsi itse ikävän näköisesti samaan tolppaan, mutta pystyi jatkamaan peliä.

MP tuli toisen puoliajan alkuun lujaa, ja painoi pelin SJK Akatemian päätyyn. Se sai kulman viiden minuutin pelin jälkeen, ja kulmasta pallo pelattiin maalin eteen ruuhkaan. Pallo pomppasi ruuhkastaa pystypuuhun ja siitä yli päätyviivan, ja SJK Akatemia kesti ilman takaiskua. MP:n painostus kuitenkin vain jatkui, ja se sai parikin erikoistilannetta ja niistä vaaraa SJK Akatemian päätyyn. SJK Akatemia ei meinannut päästä omalta alueelta pois pallon kanssa.

70. peliminuutilla SJK Akatemia sai hyvän maalipaikan, kun ensin vaihdosta sisään tullut Jonathan Muzinga pelattiin boksin kulmalle vapaaksi. Muzinga näki vielä vasemmalla laidalla, takatolpalle juoksemassa olevan Pihlajan, ja antoi pallon sinne. Pihalan askeleet eivät ihan osuneet kohdilleen, ja pallo pomppi takatolpalta ohi maalin.

Loppua kohden MP jatkoi edelleen painostusta, mutta heidän yrityksensä meni huolimattomammiksi, ja SJK Akatemialla oli helpompi työ purkaa palloja pois omalta alueelta.

Kun pelattiin jo lisäajan kuudetta minuuttia, sai MP heppoisen pilkun. Siitä MP:n Topi Keskinen pääsi kaventamaan ottelun loppuluvuiksi 2-1.

He ryöstivät meiltä nollapelin lopussa, nauroi SJK Akatemian tyytyväinen valmentaja Brian Page.

Muutimme tähän peliin lähestymistämme, ja olimme arvioineet etukäteen, missä asioissa olemme olleet aiemmin hyviä. Meidän piti ehkä antaa heille hiukan tilaa kentällä, mutta me olimme dynaamisia ja aiheutimme heille vaikeuksia. Menimme johtoon, ja puolustimme. Siinä meillä on ollut kenties aiemmin hieman ongelmia, mutta me taistelimme ja pidimme muotomme. Ja maalissa nuori varamaalivahti, joka teki erinomaisesti töitä. Se oli fantastista, miten meidän pelajaat uhrautuivat. Samalla me pelasimme ajoittain erittäin kaunista jalkapalloa. Hyviä vastahyökkäyksiä.

Nyt nautimme hetken, ja perjantaina pääsemme TPS:a vastaan. Voimme mennä vain nauttimaan isolle kentälle, pelaamaan hyökkäävää futista heitä vastaan, päätti Page.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV, Berat Akdogan, Sami Sipola, Noa Lehtonen, Kaarlo Rintamäki (77’ Terry Yegbe), Deni Silverio (65’ Valtteri Olsbo), Tuukka Pahkala (65’ Jude Arthur), Denis Cukici, Oliver Günes (65’ Jonathan Muzinga), Oskar Pihlaja ja Samson Ebuka (81’ Mikael Anttila).