123 456 7890

SJK Akatemian Valentin Gasc tasoitti kotiottelun 2-2:een Ykkösessä aivan viimeisillä hetkillä, ja aloitti hurjat maalijuhlat. Ensimmäisen puoliajan jälkeen SJK Akatemia oli 1-2 tappiolla kotikentällään toista sarjanousija PEPO:a vastaan, mutta onnistui nousemaan ottelun lisäajalla tasapeliin. Vierailija PEPO oli erittäin fyysinen ja suoraviivainen joukkue, joka teki pelistä vaikean. SJK Akatemia hallitsi täysin ottelun ensimmäistä varttia, ja menikin johtoon, mutta PEPO nousi tasoihin ja vielä ohi ennen taukoa. Pelissä oli välillä vauhtia paljon, ja paikalle tullut yleisö taatusti viihtyi. Varsinkin kotijoukkueen positiivisen lopetuksen ansiosta. SJK Akatemia pelaa seuraavan kerran kotona jo ensi viikon lauantaina, 2.7. klo 17:00, ja silloin on kyseessä Pohjanmaan derby FF Jaroa vastaan. Se on myös Provinssiviikonloppu, joten tervetuloa rokkien lomassa katsomaan Ykkösen ottelua OmaSp Stadionille. Nyt kuitenkin erittäin hyvää juhannusta kaikille!

SJK Akatemia – PEPO 2-2 (1-2)
1-0 15 min Kaarlo Rintamäki
1-1 18 min Juho Heikkinen
1-2 43 min Calvin Nsombo
2-2 90+8 min Valentín Gasc

Täysin SJK Akatemian komennossa mentiin ensi minuutit, kun pallo saatiin koko ajan PEPO:n boksiin tai sen rajoilla. Paras tilannekin tuli, kun pallo tuli boksista alaspäin kuudentoista rajalla odottaneelle Valentín Gascille. Hänen kova vetonsa meni kuitenkin yli maalin.

PEPO sai ensimmäisen hyökkäyksen 12 minuutin kohdalla, ja siitä heti kulman. Kulma tuli vaarallisesti maalin eteen, mutta Noa Lehtonen puski sen pois alueelta. Jatkotilanteesta PEPO:n laitapuolustaja Jeannot Esua pääsi vetämään vaarallisesti ruuhkan takaa ja kovaa. SJK Akatemian maalissa Topi Säilynoja venyi hyvin torjuntaan.

SJK Akatemia meni johtoon vartin pelin kohdalla. Ensin Oskar Pihjala käynnisti hyökkäyksen ulkosyrjäsyötöllä laidasta, ja Samson Ebuka pääsi laidasta läpi. Ebuka veti kovaa kohti taka-alakulmaa, ja Graig Hill torjui. Pallo tuli kuitenkin oikealta mukaan tulleelle Kaarlo Rintamäelle, ja tämä veti pallon sisään.

PEPO kuittasi vain muutaman minuutin jälkeen. Tilanne lähti rajaheitosta, josta palloa kierrätettiin alakautta. Se tuli hieman yllättäen vapaana taskussa olleelle Juho Heikkiselle. Hänellä oli tilaa ja veto lähti boksin ulkopuolelta takakulmaan. PEPO sai maalista virtaa, ja oli mennä heti johtoon, mutta Säilynoja torjui maalin edestä tulleen ohjauksen. PEPO kuitenkin jatkoi vyörytystä maalinsa jälkeen, ja SJK Akatemialla meinasi olla vaikeuksia avata peliä. Ja kun pallo saatiin ylös, sai PEPO nopean vastahyökkäyksen, pitkällä puolustuksesta lähteneellä syötöllä. Jesse Huhtala pääsi puolittain karkuun, ja kiersi vielä puolustajan, yrittäen tuikata pallon etu alakulmaan. Säilynoja kuitenkin torjui.

SJK Akatemia sai taas pelin juonesta kiinni ja pidemmän hyvän jakson. Puolen tunnin kohdalla Oliver Günes pelattiin linjan taakse vapaaksi, mutta Graig Hill tuli hyvin vastaan ja ehti palloon ensin.

PEPO pääsi johtoon hieman varkain, kun ensin Calvin Nsombo rikkoi omalla puoliskollaan, ja SJK Akatemia sai vapaapotkun. PEPO-puolustus katkaisi ja sai nopean vastahyökkäyksen. Sen seurauksena Nsombo sai pallon kuudentoista kaarelle, ja veti takayläkulmaan. Harmillinen takaisku juuri ennen taukoa.

SJK Akatemia sai 2.puoliajan alkuun pari tilannetta, kun ensin Samson Ebuka pelasi Kaarlo Rintamäen vapaaksi boksiin, mutta PEPO:n puolustaja ehti viime hetkellä blokkaamaan vedon. Sen jälkeen kotijoukkue sai vapaapotkun parista kymmenestä metristä, kuudentoista rajan kulman läheltä. Valtteri Olsbon vapari oli kova, tuli aivan maalin eteen, mutta jälleen PEPO sai purettua.

Toinen puolisko oli pitkään rikkonaisempi kuin ensimmäinen, ja molemmat joukkueet saivat vain puolittaisia tilanteita.

Kun vartti oli jäljellä, sai SJK Akatemia useamman kulman ja kovaa painetta vierailijan maalille. Välillä näytti, että Sami Sipola kaadettiin boksissa, mutta tilanteessa ei ollut rikettä. Yhden kulman jälkeen PEPO pelaaja jäi makoilemaan boksiin, ja SJK Akatemian hyvä rynnistys katkesi, kun peli pistettiin poikki. Pelaaja nousi kuitenkin sen jälkeen takaisin ylös ja pystyi jatkamaan normaalisti.

SJK Akatemia sai kulman 85. minuutilla, ja se annettiin nopeasti lyhyenä. Pallo pelattiin vetopaikkaan Tuukka Pahkalalle, mutta veto meni hiuksen hienosti yli. Hetki tuosta, Sami Sipola tuli boksiin oikealta, ja veti ruuhkan takaa kohti alakulmaa, mutta Hill ehti saada kätensä väliin. Myös Rintamäki pääsi linjan taakse tsippisyötön jälkeen, ja jälleen Hill torjui etuyläkulmaa kohti suuntautuneen vedon.

Kun pelattiin jo ottelun viimeistä minuuttia, Vertti Hänninen ja PEPO:n Rony Argueta törmäsivät PEPO:n rangaistusalueen rajalla, ja Hänninen sai tilanteesta keltaisen. Argueta myös harmillisesti loukkaantui tilanteessa, ja hänet jouduttiin kantamaan pois paareilla. Tilanteesta tuli paljon lisäaikaa, minkä SJK Akatemia sitten lopuksi käytti hyväkseen.

Lisäajan kahdeksannella minuutilla, SJK Akatemia sai pallon boksiin, ja se tuli maalin takatolpalle, missä Valentín Gas pamautti kauden viidennen maalinsa, ja tasoitti ottelun. Maalista alkoi hurjat juhlat OmaSp Stadionin kulmauksessa, kun Gasc ryntäsi juhlimaan vaihtopelaajien ja joukkuekaverien kanssa. Ottelu päättyi heti maalin jälkeen, ja SJK Akatemian pelaajat lyhistyivät kentän pintaan kaikkensa antaneena.

Sanon heti, että PEPO:n sijoitus sarjassa on tällä hetkellä täysin väärä, sillä he ovat todella hyvä joukkue. Kun analysoimme heidän peliään ennen tätä ottelua, huomasimme jo silloin, että he ovat vain olleet erittäin epäonnekkaita otteluissaan. Ja tänäänkin, he varmasti kokevat olleensa taas epäonnisia, päästettyään maalin niin lopussa. Mutta, mielestäni me loimme siinä niin paljon painetta, että se oli vain ajan kysymys, koska onnistumme. Ja se päättäväisyys sekä yhtenäisyys, mitä meidän joukkueellamme on, niin mielestäni heistä ei voi olla kuin ylpeitä. Olen sanonut tämän ennenkin, mutta seuramme voi olla heistä todella todella ylpeitä, sanoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Me dominoimme ottelun alkua. Siis todella dominoimme. Mutta sitten he pääsivät siihen mukaan, ja tekivät uskomattoman hienon ylänurkkamaalin. Ja vielä toisenkin samanlaisen, ennen taukoa. Siinä vaiheessa näytti, että tämä ei ole meidän päivämme. Mutta emme luovuttaneet, me jatkoimme pelaamista siten kuin me haluamme. Me syötimme nopeasti, liikuttelimme palloa ja painoimme peliä ylös. He saivat vaaraa vastahyökkäyksillä, mutta me jatkoimme ja saimme tasoituksen.

Nyt pääsemme juhannustauolle sarjatilanteessa, mitä moni ei meiltä odottanut. Emme ole hävinneet kuin kerran tässä kuussa, se ei todellakaan ole hullumpi suoritus. Nyt pelaajien pitää kuitenkin hetkeksi laittaa itsensä off-tilaan, rentoutua ja kun palaamme, aloitamme valmistautumisen ensi viikonlopun Jaro-peliin. Pojat ovat olleet mahtavia, ja voimme nautti juhannuksesta, päätti Page.

SJK Akatemia: Topi Säilynoja MV, Sami Sipola, Noa Lehtonen, Berat Akdogan (81’ Mikael Anttila), Kaarlo Rintamäki, Valtteri Olsbo, Valentín Gasc, Denis Cukici (81’ Tuukka Pahkala), Oliver Günes (59’ Jonathan Muzinga), Oskar Pihlaja ja Samson Ebuka (76’ Vertti Hänninen).