123 456 7890

Ykkönen alkoi SJK Akatemia osalta 2-0 vierasvoitolla Paraisilla. Ensimmäinen jakso oli tasainen, mutta toisella peliä vei SJK Akatemia. Sami Sipola ja Nooa Laine olivat maalintekijöinä, Tuomas Pöyhönen piti nollan omassa päässä muutamasta kotijoukkueen vaarallisesta vedosta huolimatta. Myös vastustajan maalivahti Olli Hakanpäällä oli hyvä päivä, ja hän torjui pari kertaa SJK Akatemian vaaralliset lisämaaliyritykset. Ykkösen kausi jatkuu SJK Akatemian osalta vasta sunnuntaina 8.5. MP:n vieraana. Parin viikon tauko johtuu kahdesta siirretystä ottelusta. Sitä ennen se pelaa harjoitusottelun Jaroa vastaan ja Suomen Cupin 4.kierroksen ottelun. Otteluohjelma löytyy SJK:n nettisivuilta.

PIF – SJK Akatemia 0-2 (0-0)
0-1 57 min Sami Sipola
0-2 65 min Nooa Laine

Ensimmäinen maalipaikka tuli PIF:lle vapaapotkusta, noin 25 metristä reilun vartin jälkeen, kun Matias Vainionpää joutui rikkomaan. Vaparista kotijoukkueen kapteeni Gezim Voca antoi vaparin ja pallo kiersi muurin kohti etualakulmaa. Tuomas Pöyhönen kuitenkin torjui hienosti kulmaksi. Kulman jälkeen Voca pääsi yrittämään uudelleen kaukolaukausta kohti alakulmaa, mutta jälleen Pöyhönen oli hereillä. SJK Akatemia sai tuon jälkeen erinomaisen vastahyökkäyksen, missä Kingsley Ofori antoi pallon vapaaksi päässeelle Samson Ebukalle. PIF:n maalivahti Olli Hakanpää tuli kuitenkin hyvin vastaan ja katkaisi Ebukan sijoituksen

Reilun puolen tunnin kohdalla SJK Akatemia järjesti hyvän paikan parilla hyvällä syötöllä boksiin puolustuksen keskelle, mistä Oskar Pihlaja pääsi myös vetämään, mutta Hakanpää torjui. Samalla Hakanpää käynnisti vastahyökkäyksen nopeasti ja PIF sai puolestaan paikan SJK Akatemian maalille. Puolustus kuitenkin ehti blokkaamaan takatolpalle tulleen keskityspallon. Tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Toisen puoliajan ensimmäinen kunnon maalitilanne johti myös SJK Akatemian 0-1 maaliin, kun ensin Sami Sipola ja Kaarlo Rintamäki pelasi parilla syötöllä PIF:n puolustuksen rikki ja tilanteesta saalistettiin kulma. Sipola itse pääsi puskemaan pallon sisään kulmasta, jonka antoi erinomaisesti maalin eteen Valtteri Olsbo.

Tunnin pelin jälkeen PIF:n Voca pääsi jälleen vetämään vaarallisesti, mutta veto meni yli. Vähän tuon jälkeen SJK Akatemia lisäsi johtoaan, kun Nooa Laine tykitti kuudentoista kaarelta pallon alakulmaan Samson Ebukan matalasta keskityksestä oikealta laidalta. Pelikello näytti 65 minuuttia ja SJK Akatemia 0-2 johdossa.

70. min kohdalla Borry Sabally kaadettiin pari metriä rangaistusalueen rajan ulkopuolella. Olsbo ja Pihlaja menivät pallon taakse. Olsbo veti ensin, mutta pallo tuli muurista takaisin. Pihlaja veti siitä suoraan, ja nyt kotijoukkueen Matias Lahti osui vetoon kädellään. Siitä keltainen ja uusi vapari. Nyt vetäjänä oli Pihlaja ja veto meni vain vähän yli maalin. Viisi minuuttia tuosta, Ebuka prässäsi pallon maalivahti Hakanpäältä, ja syötti taakse Laineelle. Tämä jatkoi Pihlajalle, mutta hän oli päätynyt jo sen verran lähelle maalia, että sijoitus meni vain sivuverkkoon.

Kymmenisen minuuttia oli peliä jäljellä, kun Samson Ebuka oli lisätä SJK Akatemian johtoa, mutta kova veto kohti etukulmaa meni vähän yli riman. Ottelun viimeisellä minuutilla PIF:n Voca pääsi jälleen vetämään, ja kova veto tärähti ylähirteen. Myös Pöyhönen oli mukana tilanteessa hyvin. Sama mies pääsi vetämään vielä yliajallakin, mutta Pöyhönen torjui ja piti nollan omassa päädyssä. Kauden avausvoitto Ykkösessä heti avausottelussa SJK Akatemialle.

Ensimmäinen peli takana ja se oli erinomainen suoritus. Minusta tuntui jo ennen peliä, että olemme valmiita. Treeneissä tuntui hyvältä, ja pelaajilla oli hyvä henki sekä he valmistautuivat tähän hyvin. Se oli todella erinomaista. Ei pelkästään se, että voitimme, vaan myös esityksemme pelissä, sanoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Meidän täytyy jatkaa tästä, ja olla valmiita seuraavaan Mikkeli-peliin. Meidän tulee pystyä toistamaan siellä tämä esitys ja rakentaa sen päälle, että jatkamme kauden hyvää alkua. Isot kiitokset kaikille mukana olleille, tämä voitto oli täysin ansaittu, ja nyt voimme nauttia kotimatkasta, Page jatkoi.

– Tosi tärkeät kolme pistettä, ja saatiin kausi heti hyvin liikkeelle. Oli ihan meidän matsi, ehkä vähän pientä hermostuneisuutta, ja huomasi, että kauden eka peli oli kyseessä. Mutta ihan meidän matsi oli. Me pystyttiin tekemään juuri niitä asioita mitä ollaan harjoiteltukin. Tärkeät kolme pistettä ja nolla omissa, niin ei voi paljon paremmin kausi startata, SJK Akatemian puolustaja Sami Sipola kommentoi ottelun jälkeen.

– Maalissa Valtsu (Olsbo) laittoi hyvän pallon, ja kerrankin mun päähän. Siitä pääsin puskemaan etutolpan edestä etukulmaan. Loppu on sitten historiaa ja tällä kertaa meni sisään, virnisteli uransa toisen Ykkösen maalin tehnyt Sipola

Lähdetään hakemaan seuraavastakin pelistä kolmea pistettä, ihan niin kuin kaikista muistakin. Vielä vähän pitää parantaa, varsinkin omaa pallollista tekemistä. Sanoisin, että jos pidetään tää sama taistelutahto ja vähän parannetaan pallollista tekemistä, niin me voidaan voittaa ihan mikä vaan jengi tässä sarjassa, Sipola päätti.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Berat Akdogan, Matias Vainionpää, Sami Sipola, Kaarlo Rintamäki (90’ Tuomas Koivisto), Valtteri Olsbo, Nooa Laine, Valentín Gasc (79’ Tuukka Pahkala), Oskar Pihlaja, Kingsley Ofori (65’ Borry Sabally) ja Samson Ebuka.