123 456 7890

Tasapeli Järvenpäässä 1-1 tuloksella, riitti nostamaan SJK Akatemian Ykkösen sarjakärkeen. TPS on SJK Akatemian kanssa tasapisteissä, mutta heikommalla maalierolla. Molemmilla on nyt myös yhtä monta peliä pelattuna. SJK Akatemia meni johtoon ottelussa ensimmäisellä puoliajalla Kaarlo Rintamäen uran ensimmäisellä Ykkösen maalilla. Harmillisesti JäPS onnistui tasoittamaan viitisen minuuttia myöhemmin. Päivän suurin sankari oli maalivahti Tuomas Pöyhönen, joka otti monta komeaa torjuntaa ottelun aikana. Järvenpään Keskuskentän olosuhteet eivät mahdollistaneet mitään kaunista jalkapalloa, ja peli olikin alusta loppuun melkoista taistelua ja painia, missä kotijoukkue oli vaarallisempi erityisesti erikoistilanteista. SJK Akatemia pelaa seuraavan kerran ensi viikon lauantaina 11.6. klo 17:00 OmaSp Stadionilla, kun KTP saapuu vieraaksi.

JäPS – SJK Akatemia 1-1 (1-1)
0-1 19 min Kaarlo Rintamäki
1-1 25 Aleksi Ristola

3 minuutin jälkeen JäPS:n Antti Ulmanen pääsi vetämään sivurajaheiton jälkeen vaarallisesti, mutta Tuomas Pöyhönen torjui vedon komeasti. Heti perään JäPS sai kulman, ja sen jälkitilanteesta puolustaja Olli Valto sai puskettua pallon ylärimaan.

Alun parin erikoistilanteen jälkeen, JäPS vetäytyi koko joukkueella todella alas, ja SJK Akatemia sai rakentaa peliä aina rangaistusalueen rajalle asti. Tilaa ei kuitenkaan tahtonut löytyä, vaikka pallo hyvin liikkuikin. Lopulta 19.peliminuutilla, Samson Ebuka sai pallon hyvin vasemmalle boksiin ja hän nosti pallon toiselle tolpalle, ja siellä Kaarlo Rintamäelle. Rintamäki veti ristiin ja pallo meni JäPS-maalivahdin käsien välistä sisään. Vain pari minuuttia avausmaalista, SJK Akatemia oli lisätä johtoa, kun keskeltä tulleen vaparin jälkeen, pallo pomppasi muurista boksiin Terry Yegbelle. Yegben veto meni kuitenkin vain sivuverkkoon.

24. minuutin kohdalla JäPS sai rajaheiton, ja siitä Alieu Ceesay pääsi maalin edestä puskemaan, mutta Pöyhönen torjui jälkeen hyvin. Tilanteesta tuli sivurajaheitto toiselta puolelta, ja siitä Hassan Sesay laittoi pitkän heiton etutolpalle, ja Ceesay jatkoi sen päällään taakse. Takatolpalla oli valmiina Aleksi Ristola ja hän laittoi tasoituksen sisään.

SJK Akatemia sai koko ajan rakennettua varaa kotijoukkueen päätyyn, ja se pystyi pitämään palloa JäPS:n boksin rajoilla. Mutta kun JäPS puolusti koko joukkueen voimin matalalla blokilla, ei tilaa tahtonut löytyä. Ja pallon saadessaan JäPS laittoi pitkällä pallon toiseen päähän ja hankki erikoistilanteita. Juuri ennen taukoa, se sai hieman sivuvaparin, ja siitä pallo tuli parin pompun jälkeen boksissa yksin linjan taakse ehtineelle Ulmaselle. Pöyhönen tuli kuitenkin loistavasti vastaan ja torjui. Tauolle mentiin tasatilanteessa.

Toinen puolisko jatkui samanlaisena kuin ensimmäinen, kun SJK Akatemia piti palloa ja JäPS puolusti tiiviisti. Pelissä mentiin aina tunnin kohdille asti, kun alkoi taas tapahtumaan. JäPS sai kovan paineen SJK Akatemian boksiin, kun ensin pallo pelattiin Aleksi Ristolalle, jonka tila loppui. Pallo tuli boksin ulkopuolelta mukaan tulleelle Hassan Sesaylle, jonka vedon kuitenkin Valentin Gasc blokkasi sivurajasta yli. Rajaheiton jälkeen pallo tuli jällleen Ristolalle, mutta SJK Akatemia sai purettua tilanteen.

67. minuutin kohdalla JäPS sai kulman, ja siinä kotijoukkueen Alieu Ceesay tulee todella rajusti päin Kaarlo Rintamäkeä, ja kyynerpää näytti osuvan Rintamäen päähän. Huolto tuli kentälle, eikä Rintamäki enää tullut paikkailunkaan jälkeen takaisin.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua, SJK Akatemia sai kulmasta pallon maalin kattoon Sami Sipolan puskusta etutolpalta, mutta harmillisesti verkon väärälle puolelle. Heti perään JäPS-pelaaja koitti kalastella pilkkua toisessa päässä, mutta tuomari ei mennyt kalasteluun.

Aivan ottelun lopussa JäPS sai hyvän tilanteen, kun Hedi Khayat onnistui nappaamaan pallon SJK Akatemian puolustukselta, ja pääsi yksin karkuun. Pöyhönen tuli kuitenkin hyvin vastaan, mutta kaksikko törmäsi toisiinsa sen verran, että Pöyhönen loukkasi itseään. Hän pystyi kuitenkin vielä jatkamaan. Maaleja ei kuitenkaan enää nähty, ja pisteet tasattiin. Ottelun jälkeen selvisi myös, että Kaarlo Rintamäki ja Tuomas Pöyhönen selvisivät säikähdyksillä, eikä kumpikaan loukannut itseään lopulta enempää.

Tasapelillä SJK Akatemia nousi kuitenkin Ykkösessä sarjakärkeen, tasapisteissä TPS:n kanssa, mutta paremmalla maalierolla. Molemmilla on nyt myös yhtä monta peliä pelattuna.

– Tämä oli fantastinen tulos meiltä, kun ottaa huomioon kentän kunto, joka oli todella vaikea ja huonokuntoinen. Vastakkain kaksi joukkuetta, jotka taistelivat täysin vastakkaisilla pelityyleillä. Me koitimme pitää pallon alhaalla, kun he pelasivat pitkää suoraviivaisesti. Ja pitää sanoa, että molemmat joukkueet tekivät niin hyvin oman juttunsa kuin osaa. He pystyivät aiheuttamaan meille ongelmia, ja me koitimme luoda tilanteita niin paljon kuin se oli tänään mahdollista. Mielestäni me ansaitsimme tämän tuloksen ja meidän pelaajamme ansaitsevat olla nyt sarjakärjessä. Ja meidän pitää olla tähän peliin tyytyväisiä. Tämän on todella vaikea paikka vierailla ja he tulevat pistämään täällä kaikki koville, sanoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

– Mutta lyhyesti; hyvä tulos, hyvä peli, ja nyt olemme sarjan kärjessä. Olemme erittäin tyytyväisiä, Page päätti.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Kaarlo Rintamäki (71’ Tuomas Koivisto), Valtteri Olsbo, Terry Yegbe, Noa Lehtonen, Sami Sipola, Denis Cukici (86’ Tuukka Pahkala), Valentin Gasc, Oskar Pihlaja (68’ Oliver Günes), Kingsley Ofori (68’ Vertti Hänninen) ja Samson Ebuka.