123 456 7890

SJK Akatemia nousi OmaSp Stadionilla tappiolta 1-1 tasapeliin ja varmisti sarjanousun. Nouseminen nuorella akatemiaryhmällä Ykköseen, on todella merkittävä ja harvinainen saavutus. Nousun jälkeen SJK:lla on ensi kaudella joukkueet Suomen kahdella ylimmällä sarjatasolla ja seura pystyy tarjoamaan nuorille lupauksille peliaikaa vähintään Ykkösestä ammattimaisessa valmennuksessa. Yhdessä SJK:n jalkapallolukion, oman harjoituskeskuksen ja -stadionin kanssa, tämä saavutus naulaa SJK:n pitkäjänteisen tavoitteen seurana, olla paras mahdollinen paikka nuorille pelaajille pelata ja harjoitella. SJK tulee palkitsemaan SJK Akatemian pelaajat ja taustaryhmän 19.10. pidettävässä SJK Family Night -tapahtumassa OmaSp Stadionilla.

SJK Akatemia – KuFu98 1-1 (0-0)
0-1 57 min Joonas Hiltunen
1-1 78 min Robbie Malolo

KuPS:n reservijoukkue KuFu98 oli tullut otteluun kovalla ryhmällä ja pelistä saatiin todella hyvätasoinen Kakkosen kamppailu. Molemmilla oli omat paikansa jo ensimmäisellä puoliskolla, mutta vasta toisella nähtiin maaleja. KuFu98 onnistui kulmapotkusta ja alkoi näyttää pahasti, että nousu karkaa. SJK Akatemia kuitenkin painoi pelin täysin vierailijan päätyyn ja palkinto tuli lopulta reilu kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Robbie Malolo iski komean osuman kuudentoista rajalta. Ottelu päättyi nousujuhliin kentällä.

Aivan huikea fiilis. Huikea joukkue ja ajatukset pyörii päässä. Nuoria jätkiä, keski-ikä on kahden kympin pinnassa ja mä siinä ainoa kehäraakki. Arttu Aromaa on kakkosena kaksnelosena ja siinäkin meillä seitsemän vuotta ikäeroa. Huikeasti on jätkät kasvanut joulu-tammikuusta, kun aloitettiin. Ei voi kuin ihmetellä. Joukkuehengellä ja hyvällä valmennuksella ollaan menty, vaikka tässä on valmentajat vaihtunutkin välillä ja muutoksia tullut. Me ollaan uskottu kuitenkin tekemiseen ja tässä on lopputulos, sanoo joukkueen kapteeni ja ikäpresidentti Ville Pajula.

Aivan lopussa olen kyllä nyt. Kaikkeni annoin. Se oli tämän peli lähtökohta muutenkin. Sanoin jätkille ennen peliä muutenkin, että tehdään hommat niin, että pelin jälkeen ei tarvi sanoa, että olisinpa tehnyt jonkun asian toisin, että olisi tullut eri tulos. Jokainen jätkä antoi kaikkensa. Siellä neljällä jätkällä kramppasi jalat. Minä mukaan lukien. Niin vaan sieltä pelattiin ja tultiin väsyneillä jaloilla takaisin. Aivan huikea maali Robbie Malolta tuohon vielä, Pajula jatkaa.

Oli se aika hieno fiilis kun pilli soi ja se oli siinä sitten lopullisesti. Kukaan ei saa enää edes matemaattisesti kiinni meitä näissä lopuissa peleissä. En tiedä vielä, että pelaanko vielä näissä lopuissa peleissä. Pitää jutella Dunnen kanssa, että annetaanko nuorempien pelata. Mutta ei mietitä sitä vielä. Nautitaan nyt tästä hetkestä, Pajula päättää.

SJK Akatemian tehoista on suurelta osin vastannut kauden aikana Joonas Lepistö, joka voitti Kakkosen maalikuninkuuden.

Pieni antikliimaksi tavallaan itselle, että jouduin katsomaan pelin sivusta, mutta tietenkin hieno katsoa kun ratkeaa nousu. Ja kaikki on nyt juhlafiiliksillä, sanoi kentältä ottelun jälkeen tavoitettu Kakkosen maalikuningas Joonas Lepistö.

21-vuotias Lepistö on ollut viimeiset kaksi viikkoa SJK edustusjoukkueen mukana ja pelasi uransa ensimmäisen Veikkausliigapelin viikko sitten.

Nyt sitten itse voisin tehdä debyyttimaalin Veikkausliigassa ensi viikonloppuna. Se kruunaisi kauden ja antaisi eväät jatkaa siitä ensi kaudelle, sanoo SJK:n oma kasvatti Joonas Lepistö lopuksi.

Myös vastuuvalmentaja Thomas Dunne oli äärimmäisen tyytyväinen ottelun jälkeen.

Kausi on ollut täynnä muutoksia, valmentajia ja pelaajia on vaihtunut, mutta tässä on ollut todella hyvin tehdyt pohjatyöt ja sille on ollut helppo rakentaa. Kauden alusta alkaen joukkue on ollut vahva ja pelitapa on ollut selkeä. Olemme pitäneet joukkueen kokoajan samoilla hyvillä raiteilla. Loppua kohden mukaan on tullut enemmän ja enemmän nuoria pelaajia. Nuoret pelaajat ovatkin tehneet todella hyvää työtä ja tämä on erinomainen asia tälle seuralle. On mahtava asia saada seuran kakkosjoukkue myös toiseksi korkeimmalle tasolle. Se auttaa meitä pitkässä juoksussa, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentajana loppukauden ollut Thomas Dunne.

Kaikkien tässä mukana olleiden työmoraali on ollut todella korkea. Olen valtavan tyytyväinen ihmisiin joukkueen taustalla. He ovat tehneet valtavasti töitä. Ja pelaajille haluan sanoa, että sarjojen ja mestaruuksien voittaminen, sarjanousut sekä menestyminen – se kaikki luo jatkoa tulevalle menestykselle. Tämä mitä me nyt teimme, on aivan mahtava opetus kaikille heille tulevaisuuteen. Se miten kamppailimme kauden loppuun saakka. Kaudessa tulee aina muutoksia, mutta nämä pelaajat hoitivat ne mahtavasti. Meilä on ollut iso pelaajaryhmä ja kaikki eivät pelanneet tänään. Mutta tämä on meidän kaikkien yhteinen asia, ihan kaikkien, ja jokainen on ollut tärkeä tässä nousussa, Dunne kiittää.

Ja koko seuralle tämä on mahtava asia. Edustukselle kausi on ollut pettymys, mutta kokonaisuutena seura on mennyt eteenpäin ja tämä nousu on merkki siitä, sanoo Dunne vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Severi Ikäheimo MV, Ville Pajula (89’ Oskar Pihlaja), Joona Lautamaja, Sami Sipola, Arttu Aromaa, Matias Vainionpää, Kaarlo Rintamäki (59’ Valtteri Olsbo), Robbie Malolo, Juuso Takanen (58’ Nicolas Kivimäki), Jyri Kiuru ja Kuutti Matila.

Nousun varmistumisesta huolimatta, Kakkosen nousukarsintasarja jatkuu vielä kahdella pelillä. Ensi viikolla SJK Akatemia matkaa JBK:n vieraaksi Pietarsaareen ja kausi päättyy kotiottelulla 26.10. klo 14:00, kun SJK Akatemia isännöi RoPS II:sta OmaSp Stadionilla. Nousun varmistuminen jo ennen noita otteluita, antaa mahdollisuuden peliaikaan monelle uudelle debytantille ja entistä nuoremmalle pelaajalle kauden kahdessa viimeisessä ottelussa.

Tähän mennessä SJK Akatemia on käyttänyt kauden aikana 33 pelaajaa, kun mukaan lasketaan varamaalivahdit. Taustoissa on ollut kolme eri vastuuvalmentaa, Jani Uotinen, Brian Page ja Thomas Dunne. Uotinen siirtyi KPV:n päävalmentajaksi Veikkausliigaan ja Brian Page SJK:n päävalmentajaksi. Thomas Dunne nostettiin vastuuvalmentajaksi SJK U20-joukkueesta. Joukkueen kapteeni Ville Pajula oli kauden aikana esiintyneistä pelaajista toisiksi vanhin, kun häntä vielä pari vuotta vanhempi Jarkko Hurme kävi hakemassa pelituntumaa loukkaantumisensa jälkeen yhdessä ottelussa. Kokonaisuutena joukkueen keski-ikä ei päässyt kuitenkaan nousemaan edes 21-ikävuoteen asti.

Nuorimmat kentällä käyneet pelaajat ovat olleet 16-vuotiaita. Kaarlo Rintamäki ja Veeti Mustonen, joista Veeti on jo täyttänyt 17 vuotaa tänä vuonna ja Kaarlo täyttää vasta marraskuussa. Varamaalivahti Topi Säilynoja täytti 16 vuotta tänä vuonna, mutta hän ei vielä saanut minuutteja. 17-vuotiaita pelaajia on Sami Sipola, Topias Uusi-Autti ja SJK:n edustuksessakin pelaava Jeremiah Streng. Tänään mukana kokokoonpanossa oli ensimmäistä kertaa Tuukka Pahkala ja Onni Heinonen, jotka ovat vielä B-junioreita.

Kaudella SJK nosti myös useampia SJK Akatemian pelaajia Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueeseen. Debyytit liigassa on jo tehnyt Jeremiah Streng, Daniel Håkans, Jyri Kiuru ja Kakkosen maalikuninkuuden 23-maalilla voittanut Joonas Lepistö. Lisäksi muutama muu pelaaja on ollut haistelemassa tunnelmaa vaihtopenkillä sekä useampi edustuksen harjoituksissa. Viimeisimpänä laitapuolustaja Sami Sipola joka oli Rovaniemellä pelatussa RoPS – SJK ottelussa vaihtopenkillä.


SJK Akatemian pelaajat ja taustat kaudella 2019:

Maalivahdit:
Severi Ikäheimo
Aleksi Luoma
Niilo Peräaho
Topi Säilynoja
Jesse Öst

Kenttäpelaajat:
Ville Pajula
Arttu Aromaa
Joona Lautamaja
Sami Sipola
Veeti Mustonen
Robbie Malolo
Joonas Lepistö
Jyri Kiuru
Matias Vainionpää
Leevi Oksanen
Valtteri Olsbo
Kuutti Matila
Kaarlo Rintamäki
Topias Uusi-Autti
Juuso Takanen
Nicolas Kotamäki
Iiro Hautala
Nicolas Kivimäki
Oskar Pihlaja
Daniel Häkans
Ville Tikkanen
Jeremiah Streng
Joonas Sundman
Joel Mero
Obed Malolo
Jarkko Hurme
Maximo Tolonen
Samba Benga
Matheus Batista

Vastuuvalmentajat: Thomas Dunne, Brian Page ja Jani Uotinen.
Valmentajat: Luis Fernando, Toni Lehtinen ja Jyri Hietaharju.
Huoltajat: Raimo Koskinen, Ezzeldien Radwan ja Kari Viemerö.
Joukkueenjohtaja: Mika Palomäki.
Videointi ja tekninen neuvonantaja: Jarkko Pihlaja