123 456 7890

Jeremiah Streng tasoitti ottelun OmaSp Stadionilla, kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa. AC Oulu oli mennyt johtoon noin vartti ennen loppua, mutta SJK Akatemia ei luovuttanut, ja pakotti sarjaa ylivoimaisesti johtavan AC Oulun tasapeliin. Ensi viikolla SJK Akatemia matkustaa Poriin MuSa:n vieraaksi keskiviikkona ja pelaa kotipeli sunnuntaina. Se onkin kauden kohokohta, sillä ottelu on Pohjanmaan derby. SJK Akatemia – VPS sunnuntaina 20.9. klo 15:00. Liput SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

SJK Akatemia – AC Oulu 1-1 (0-0)
0-1 72 min Daniel Rantanen
1-1 90+2 min Jeremiah Streng

Pelin ensimmäisellä puolijalla tempo ei noussut kovin kovaksi, kun SJK Akatemia pelasi fiksusti AC Oulun peliä jäädyttäen. Ja vierailija myös meni siihen mukaan. AC Oulu toki piti hieman enemmän palloa ja sai muutamia tilanteita, mutta joko maalissa Teppo Marttinen pysäytti pallot tai SJK Akatemian puolustus hoiti tilanteet mallikkaasti.

Kertaalleen AC Oulu sai pallon maaliin kulmatilanteesta, mutta se liputettiin paitsioksi. Myös SJK Akatemia sai muutaman hyvän hyökkäyksen, mutta ei todellista vaaraa vastustajan maalille, muutamaa kaukolaukausta lukuunottamatta.

Peli jatkui tasaisena ja maalittomana lähes viimeiselle vartille asti, kunnes AC Oulu sai viimein tulosta aikaiseksi. Maali syntyi vapaapotkusta. Daniel Rantanen veti noin 20 metristä huikean pommin etuyläkulmaan, eikä Marttinen voinut mitään maalissaan.

SJK Akatemia ei kuitenkaan luovuttanut ja tasoitus osuma oli komea. Keskitys lähti kaukaa vasemmalta, omalta puoliskolta ja tuli kuudentoista kaarelle Jyri Kiurulle. Kiuru voitti kaksinkamppailun ja antoi jalalla viereen Jeremiah Strengille. Streng veti suoraan syötöstä, aivan kuudentoista viivalta, ja pallo upposi taka-alakulmaan. Peliä oli pelattu jo kaksi minuuttia erotuomarin antamaa lisäaikaa. Siten 1-1 jäi myös loppuluvuiksi.

Erinomainen nousu Akatemialta tasapeliin ja tästä on hyvä jatkaa ensi viikon kahteen otteluun.

SJK Akatemia: Teppo Marttinen MV, Dárvin Chávez, Joona Lautamaja, Onni Heinonen (78’ Arttu Aromaa), Sami Sipola, Valtteri Olsbo, Robbie Malolo, Billy Ions (82’ Georg Westerlund), Jyri Kiuru, Kuutti Matila (87’ Aatu Kujanpää) ja Jeremiah Streng.

Ottelun maalit videolla:

Daniel Rantanen 0-1 72 min

Jeremiah Streng 1-1 90+2 min