123 456 7890

4-0 voitto nosti SJK Akatemia Ykkösessä toiseksi, kun se kaatoi kärjessä olleen Gnistanin. TPS onnistui voittamaan oman ottelunsa Pietarsaaressa samaan aikaan, ja se nousi sen voiton turvin kärkeen. Gnistan tipahti kolmanneksi. TPS:lla on kuitenkin kaksikkoa yksi ottelu enemmän pelattuna. SJK AKatemian sankari oli kolme maalia tykittänyt Valentín Gasc. Kaikki miehen maalit tuli komeilla laukauksilla. Gascia säesti vaihdosta sisään tullut Kingsley Ofori, joka pommitti hurjan vedon yläriman kautta sisään, ja loppuluvuiksi 4-0. Koko joukkueen esitys oli erinomainen, sillä puolustus teki hartiavoimin töitä ja maalivahti Tuomas Pöyhönen toimi viimeisenä lukkona. Ensi perjantaina SJK Akatemia matkustaa Järvenpäähän ja kohtaa sielä toisen sarjanousija JäPS:n. Seuraava kotipeli on siitä seuraavan viikon lauantaina 11.6. klo 17:00, kun OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi KTP.

SJK Akatemia – IF Gnistan 4-0 (2-0)
1-0 6 min Valentín Gasc
2-0 35 min Valentín Gasc
3-0 76 min Valentin Gasc
4-0 77 min Kingsley Ofori

Koko SJK Akatemian joukkue onnistui Gnistania vastaan.

SJK Akatemia teki heti ensimmäisestä tilanteestaan maalin, kun ensin Oskar Pihlaja sai pallon boksissa. Ennen sitä pallo kävi lähes jokaisella SJK Akatemian pelaajalla, kun tilanne rakennettiin alhaalta asti. Pihlaja joutui itse kuitenkin liian pieneen kulmaan, ja syötti pallon takaviistoon mukana olleelle Valentín Gascille pilkun kohdille. Gasc laukoi, ja maaliviivalla Gnistan pelaaja yritti vielä pelastaa, mutta pallo ehti viivan toiselle puolelle. SJK Akatemia sai hieman myöhemmin toisen paikan kulmatilanteesta, kun Valtteri Olsbo laittoi pallon etutolpan eteen, ja siellä Sami Sipola pääsi puskemaan. Pusku meni kuitenkin hieman yli maalin.

Vartin pelin jälkeen Gnistan alkoi painaa peliä SJK Akatemian päätyyn, ja sai myös painetta aivan boksiin asti. Kertaalleen Tuomas Pöyhönen joutui torjuntatöihin, sekä muutamaan kertaan nyrkkeilemään kulmapotkuja väljemmille vesille.

35. peliminuutilla Oskar Pihlaja voitti hienosti pallon keskialueella ja tuli nopea hyökkäys tilanteenvaihdosta. Mukaan hän sai Vertti Hännisen. Pihlaja syötti Hänniselle, joka koitti vetää, mutta puolustaja ehti blokkaamaan. Pallo tuli takaisin Hänniselle, ja hän syötti sen takaviistoon mukaan tulleelle Valentín Gascille. Gasc veti boksin ulkopuolelta ja pallo upposi verkkoon.

Vähän ennen taukoa, Gnistan pelasi pitkällä ristipallolla Rony Huhtalan vapaaksi vasemmalta laidalta, mutta Berat Akdogan ehti häiritsemään häntä sen verran, että veto lähti reippaasti yli maalin.

Tauon jälkeen SJK Akatemia tuli jälleen vahvasti, hankkien ensin kulman ja hieman sen jälkeen Samson Ebuka pääsi vetämään boksin rajalta. Veto meni kuitenkin reippaasti yli.

55. minuutilla ensin Gnistanin Rony Huhtala pääsi hyökkäykseen, ja käytti palloa Luquinhasilla. Huhtalan vedon torjui hienosti Tuomas Pöyhönen, ja siitä tuli kulma. Kulman jälkeen SJK Akatemia pääsi nopeaan hyökkäykseen, ja Pihlaja yksin läpi. Nyt kuitenkin Gnistanin maalivahti Jiri Koski venyi tärkeään pelastukseen. Hetkeä myöhemmin, Huhtala tuli jälleen kovaa oikealta läpi, mutta Akdogan liukui hyvin ja esti maalintekoaikeet.

Gnistanin Ykkösen maalipörssiä johtava Douglas Caé pääsi kolme kertaa putkeen yrittämään maalintekoa. Ensimmäisessä veto lähti boksin rajalta kovaa kohti taka-alakulmaa, mutta Pöyhönen torjui hienosti. Seuraavalla kertaa Caé puski ylärimaan vitosen viivalta ja kolmannella kertaa pusku meni ohi maalin.

73.peliminuutilla Kingsley Ofori pääsi läpiajoon, ja Gnistanin Lasse Ikonen kaatoi hänet lähes kuudentoista alueen viivalla. Suora punainen Ikoselle ja vapari SJK:lle. Vaparista Noa Lehtonen veti, mutta se osui muurin ja meni kulmaksi. Parin minuutin päästä Oskar Pihlaja sai pallon vasemmalla laidalla, ja antoi pallon keskelle Sami Sipolalle. Sipola jatkoi vielä viereen Valentín Gascille, joka veti sekä teki päivän kolmannen maalinsa. Ja kun peliä jatkettiin, pääsi vielä Kingsley Oforikin vetämään, ja Oforin veto upposi komeasti yläriman kautta sisään. 4-0 SJK Akatemialle, ja Gnistan vaikutti lyödyltä. Ottelu päättyikin noihin numeroihin.

Pelkästään hymy naamallani kertoo, kuinka onnellinen olen tämän esityksen jälkeen. Jokainen pelaaja, oli tänään aivan uskomaton. Ja pitää muistaa, että Gnistan on todella hyvä joukkue. Siksi tämä tulos on niin uskomaton. Heidän liikkeensä ja pallohallinta on todella hyvää, ja Gnistanilla on teknisesti todella hyviä ja lahjakkaita pelaajia. Joten se ei ole ihme, että he ovat tähän asti olleet lyömättömiä koko kauden. Mutta me olimme tänään vahvoja puolustuksessamme, ja pystyimme löytämään tiloja heidän puolustuksestaan. Valmentajana en voisi olla tyytyväisempi, kuin olen tällä hetkellä, miten joukkueemme toteutti taktiikkaa. Ja sen lisäksi me onnistuimme vain siksi, että joukkue teki niin kovasti töitä. He juoksivat ja kamppailivat. Sillä tavoin he antoivat itselleen mahdollisuuden onnistua tässä pelissä – olla luovia ja tehdä maaleja, sanoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Me tiedämme, että meidän pitää nyt vain jatkaa työskentelyä, ja pitää vaatimustasomme edelleen korkeana. Jos teemme sen, voimme jatkaa menestystä. Se on haasteemme. Mutta nyt voimme nauttia tästä hetkestä. Huomenna palaamme palauttaviin harjoituksiin ja jatkamme työntekoa ensi perjantain JäPS-vieraspeliä varten.

Kiitos vielä kaikille teille, jotka tulitte tänään paikalle. Kiitän omasta ja pelaajien puolesta. Toivottavasti te kaikki nautitte voitosta, kiitteli Page vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Kaarlo Rintamäki (81’ Tuomas Koivisto), Valtteri Olsbo (70’ Terry Yegbe), Berat Akdogan, Noa Lehtonen, Sami Sipola, Valentín Gasc, Denis Cukici (81’ Tuukka Pahkala), Vertti Hänninen (67’ Kingsley Ofori), Oskar Pihlaja (81’ Oliver Günes) ja Samson Ebuka.

RUUDUN VIDEOKOOSTE SJK AKATEMIA – GNISTAN