123 456 7890

SJK Akatemia ja KPV pelasivat 1-1 tasapelin OmaSp Stadionilla harjoitusottelussa. SJK Akatemia oli vahvempi ensimmäisellä puoliajalla, mutta ei saanut aikaan maalia. KPV iski heti toisen puoliskon alussa ja hallitsi tapahtumia aina ottelun loppuun saakka, kunnes SJK Akatemia painoi taas pelin vierailijan päätyyn ja tasoitti pelin viimeisellä minuutilla. Ykkösen kausi alkaa vieraspelillä 18.4. ja SJK Akatemia pelaa vielä ennen sitä harjoitusotteluita ja osallistuu Suomen Cupiin 3.kierrokselta. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivuilta. Kausikortit Ykkösen kaudelle 2022 myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa.

SJK Akatemia – KPV 1-1 (0-0)
0-1 49 min Roni Pietsalo
1-1 90 min Kaapo Kotila

SJK Akatemia sai ottelun ensimmäisen maalipaikan, kun Kingsley Ofori syötti laidalta boksiin, sinne juosseelle testipelaaja Adam Mekkille. 19-vuotias RoPS-kasvatti ei kuitenkaan saanut palloa kunnolla haltuun, ja KPV:n puolustus ehti siivoamaan sen kulmaksi. KPV-puolustus hoiti myös syntyneen kulman väljemmille vesille. Muutenkin SJK Akatemialla oli hyvä ote ensimmäisen vartin aikana pelistä.

Puolen tunnin kohdalla Mekki sai jälleen loistavan paikan viedä kotijoukkue johtoon, ja hyvin samoilta paikoilta kuin aiemmallakin kerralla. Nyt keskityksen tarjoili Kaarlo Rintamäki. Mekin sijoitus meni kuitenkin puolisen metriä ohi. Kymmenen minuutin päästä tuosta, pallo kävi ylärimassa, kun Ofori leikkasi oikealta sisään, ja koitti sijoittaa takayläkulmaan. Pallo kuitenkin vain pomppasi ylähirrestä takaisin peliin.

Puoliajan lopussa myös KPV:lla oli hyvä maalipaikka, mutta vaikka matala keskitys tuli hyvin oikealta aivan maalin eteen, ei kukaan vieraista ehtinyt siihen. Niinpä tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Tauolla SJK Akatemia teki viisi vaihtoa, ja kun vierailija jatkoi samoilla pelaajilla, oli kotijoukkue hieman sekaisin. KPV menikin heti johtoon, kun Roni Pietsalo leikkasi kuudentoista kaarelle ja ampui melko vapaasti pallon alakulmaan. KPV sai parin minuutin päästä avausmaalista jälleen tilanteen. Hollantilaispelaaja Marcello Beuker pääsi vastatusten Tuomas Pöyhösen kanssa, joka kuitenkin torjui yrityksen. KPV sai vielä jatkotilanteestakin pallon maalille, mutta Pöyhönen piti kotijoukkuetta toisella torjunnalla pystyssä.

Pöyhönen jatkoi hyviä torjuntoja, kun japanilainen Shun Maeta pelattiin yksin läpi. Pöyhönen tuli kuitenkin hyvin vastaan ja torjui läpiajon. Tunnin pelin jälkeen SJK Akatemiakin alkoi päästä taas mukaan peliin, ja sai ensin sivuvaparin, mistä tuloksena kulma. Vaaraa ei näistä kuitenkaan saatu aikaan.

80.minuutin kohdalla Oskar Pihlaja tuli hyvin sisään heti vaihdosta tultuaan, ja pelasi Sami Sipolan vapaaksi boksiin. Harmillisesti KPV:n maalivahti ehti katkaisemaan. Pallo irtosi vielä pelattavaksi, mutta puolustus siivosi pallon ennen kuin Sipola ehti siihen uudelleen.

Pari minuuttia ennen loppua, SJK Akatemia sai kulmatilanteen, ja siitä pienen ruuhkan KPV:n maalille, mutta lopulta tilanne kuivui kasaan.

Lopulta SJK Akatemia tasoitti, kun pelattiin jo viimeistä minuuttia. Ensin Sami Sipola laittoi ristipallon Elias Machaalille vasempaan laitaan ja hän keskitti maalin eteen Kaapo Kotilalle. Kotila puski pallon varmasti sisään ja lopputulokseksi 1-1.

Isot kiitokset KPV:lle, että saimme järjestettyä tämän ottelun nopeasti. Samalla saimme tärkeitä peliminuutteja kaikille, sanoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Ottelussa me dominoimme ensimmäistä puoliaikaa. Teimme heidän pelinsä vaikeaksi omalla puolustuspelillämme ja rakensimme hyvin tilanteita alhaalta asti. Emme kuitenkaan saaneet maalia, mutta muuten puoliaika oli erittäin positiivinen. Toisella puoliskolla teimme tauolla useita vaihtoja, peli meni kenties siksi hieman sekaisin ja he saivat pidettyä enemmän palloa. Tarvitsimme hieman aikaa, että uudet pelaajat pääsivät sisään peliin. Ja sitten loppupuolella, kun hekin alkoivat tehdä vahtoja, pääsimme taas peliin hyvin mukaan ja lopulta tasoitimme ottelun.

–  Sanoin pelaajille pelin jälkeen, että me pysyimme siinä rakenteessa ja pelisuunnitelmassa mitä halusimme pelissä toteuttaa, ja siten pelistä tulikin lopulta erittäin hyvä. Olen oikein tyytyväinen esitykseen, päätti Page.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Matias Vainionpää (46’ Lukas Eloranta), Noa Lehtonen, Terry Yegbe, Kaarlo Rintamäki (46’ Sami Sipola), Deni Silverio (75’ Elias Machaal), Denis Cukici (46’ Mikael Anttila), Valentin Gasc (46’ Tuukka Pahkala), Kingsley Ofori (55’ Kaapo Kotila), Adam Mekki (75’ Oskar Pihlaja) ja Samson Ebuka (46’ Eero Lamberg)