123 456 7890

Respect Suomen Cup uudistui ja vuoden 2017 cupin alkukierrokset pelataan ja tämän kauden aikana. SJK Akatemia aloittaa 2. kierrokselta Kakkosessa pelaavaa Närpes Kraftia vastaan. Ottelu pelataan keskiviikkona 27.7. klo19 OmaSp Stadionilla. Pääsylippu otteluun maksaa viisi euroa, SJK:n kausikortilla pääsee ilmaiseksi.

Lohkovaihe pelataan tammi-maaliskuussa ja siihen osallistuu 30 joukkuetta. Lohkovaiheessa pelaavat kauden 2016 Veikkausliigajoukkueet (12), Ykkösen joukkueet (10), Ykkösen nousukarsintajoukkueet (4) ja cupin alkukierroksilta neljä (4) joukkuetta, eli yhteensä 30 joukkuetta. Cupin alkukierroksilla on mukana 70 joukkuetta. Lohkovaiheeseen päästäkseen SJK Akatemian tulisi voittaa neljä cup-ottelua.

Tutkimme Kraftin pelaamista, mutta keskitymme kuitenkin jälleen omaan tekemiseemme. Ottelu on meille hieno haaste. Joukkueessa on hyvä henki ja olemme hyvässä vireessä. Olemme innoissamme pelistä ja lähdemme otteluun luottavaisina. Olemme tarpeeksi hyviä mennäksemme jatkoon, sanoi SJK Akatemian päävalmentaja Brian Page.

Alkukierroksilla pelaaja voi edustaa esimerkiksi SJK Akatemiaa, menettämättä oikeuttaan pelata SJK:n edustusjoukkueessa lohkovaiheessa. Lohkovaiheesta lähtien pelaaja voi pelata cupia vain yhdessä joukkueessa.

SJK Akatemia loistoiskussa

SJK Akatemian kausi Kolmosessa alkoi heikosti, kun neljästä ensimmäisestä ottelusta tuli vain neljä pistettä. Sen jälkeen on tullut 10 perättäistä voittoa maalierolla 41-5.

Meillä oli neljän ottelun jälkeen neljä pistettä, mutta sanoin, ettei kannata panikoida. Sanoin, että meidän täytyy vain jatkaa työntekoa ja kehittää yksityiskohtia. Ja niin olemme myös tehneet, sanoi Page.

Joukkue taistelee noususta Kakkoseen, tällä hetkellä ero sarjaa johtavaan JBK:hon on yksi piste. Vain voittaja nousee Kakkoseen. Jäljellä on vielä 12 ottelua.

Suurin osa SJK Akatemian pelaajista on syntynyt vuosina 1995-1998. Sen lisäksi joukkueessa on muutama kokeneempi pelaaja, kuten Ville Kukkanen, Miika Asunmaa, Ville Pajula ja Juho Pajula. Joukkue tekee yhteistyötä SJK:n edustusjoukkueen ja B-junioreiden kanssa. Edustusjoukkueesta on ollut mukana muutamissa otteluissa nuoria pelaajia, kuten Jesse Sarajärvi, Aleksis Lehtonen, Elias Ahde. Sen lisäksi esimerkiksi Richard Dorman, Elhadji Kane, Jere Koponen ja Toni Lehtinen ovat hakeneet pelituntumaa muutamissa otteluissa.

B-junioreista mukana ovat olleet Oskari Aunula, Onni Valakari ja viime ottelussa myös Emil Pannula. Pannula edusti Suomea kesäkuun lopulla alle 17-vuotiaiden maajoukkueturnauksessa.

Kraftilla vaikeaa Kakkosessa

Närpes Kraft on Kakkosen C-lohkossa yhdeksäntenä. Lohkossa on 12 joukkuetta, joista kolme viimeistä putoavat Kolmoseen. Kraft on viime vuosina sijoittunut Kakkosen lohkossaan sijoille 3-6, mutta tällä hetkellä närpiöläiset ovat siis vasta yhdeksäntenä. Kraft on tunnettu vahvana kotijoukkueena, mutta tällä kaudella se on voittanut viidestä kotiottelustaan vain yhden.

Kraftin maalivahti on seuran oma kasvatti Karl-Filip Eriksson. Eriksson on pelannut poikien maajoukkueissa ja Veikkausliigaa VPS:ssä. Loukkaantumiset ovat kuitenkin hidastaneet 22-vuotiaan Erikssonin kehitystä.

Kraftilla on kova maalintekijäkaksikko Jonas GranforsKim Böling. Molemmat ovat nopeita ja isokokoisia omia kasvatteja. Granfors on tehnyt Kraftille kaudesta 2011 lähtien peräti 70 maalia. Tällä kaudella on syntynyt 7 maalia. Böling on tehnyt tällä kaudella viisi maalia. Böling pelasi kausina 2010-2012 VPS:n paidassa 46 Veikkausliigaotteluna, tosin lähinnä viime hetkien vaihtomiehenä. Aiemmin hyökkääjänä pelannut Böling on nyt pelannut keskikentällä.

Joukkueen päävalmentaja on Peter Sundlin, joka tuli joukkueen peräsimeen kaudella 2010, kun joukkue oli pudonnut Kolmoseen. Sundlinin johdolla Kraft nousi välittömästi Kakkoseen ja joukkue on myös siitä lähtien pysynyt Kakkosessa.