123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa lauantaina 30.1. Poriin ja kohtaa siellä klo 13:15 alkavassa Kakkosen cupin ottelussa FC Jazzin. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta se näkyy suorana ja selostettuna Satakunnan Kansa -sanomalehden toteuttamana livestreamina. Lähetyksen pääsee katsomaan kuukauden koetilauksen hinnalla, yhdellä eurolla (1€) tästä linkistä.

Lauantain ottelu on mielenkiintoinen, sillä peli on osa Suomen cupin karsintaa ja vain voittaja etenee jatkoon. Molemmat joukkueet haluavat myös jatkoon, joten kentällä nähtäneen parhaat mahdolliset miehistöt.

Siitä tulee monella tavalla mielenkiintoista. On kiva mennä Poriin ja nähdä Jani Uotinen, ja mitä hän on saanut aikaan joukkueen kanssa, toteaa SJK Akatemian johtaja Brian Page.

Tiedämme siis ainakin varmuudella, että vastustaja on hyvin valmennettu joukkue, kun hän on nyt siellä. He ovat varmasti hyvin organisoitu ja kurinalainen joukkue. Siksi meidän ehdottomasti pitää pystyä vastaamaan siihen.

Moni meidän nuorista on ollut viime viikot edustusjoukkueen mukana, missä he ovat pelanneet ja treenanneet. Se on ollut erittäin hyvä meille ja erittäin hyvä kokemus heille. Samalla olen itse ollut mukana näkemässä heidät siellä. Mielestäni he pärjäsivät siellä hyvin ja esiintyivät edukseen. He näyttivät, että ovat myös valmiita edustusjoukkueen ympäristöön, kehuu Page omiaan.

Haasteena meille on tietenkin pelaaminen joukkueena. Olen varma, että pelaajat ovat kunnossa, varsinkin pelaajat, jotka ovat olleet mukana edustusjoukkueen tempossa. Nyt meidän pitää kuitenkin näyttää, että joukkue on organisoitu ja pystymme pelaamaan hyvin yhteen myös joukkueena. Ja miten pärjäämme hyvin organisoitua joukkuetta vastaan, kuten FC Jazz varmasti on.

Joukkue on kuitenkin hyvin terveenä ja varmuudella ainoastaan Sami Sipola tulee missaamaan ottelun. Hän on ollut sivussa joulusta lähtien ja vasta tällä viikolla palasi harjoituksiin. Lauantain ottelu tulee hänelle liian aikaisin. Muuten kaikki ovat kovassa kunnossa ja odottaa ottelua innoissaan. Se on kuitenkin aina täysin eri asia pelata kunnon kilpailullista ottelua harjoituspelien sijasta. Niissä on todella mahdollisuus näyttää mihin itsestä on, muistuttaa Page

SJK Akatemia kohtasi viime viikonloppuna harjoitusottelussa FF Jaron Pietarsaaressa, ja vaikka ottelu päättyi isäntien 2-0 voittoon, oli todella nuorella ryhmällä matkassa olleen SJK Akatemian esitys hyvä. Varsinkin kun FF Jaro pelaa sarjapykälää ylempänä.

Voin rehellisesti sanoa, että olen todella tyytyväinen siihen otteluun. Se valmisti meitä hyvin tähän peliin. Jaro on mielestäni hyvin samanlainen joukkue kuin FC Jazz siinä mielessä, että myös se on hyvin valmennettu. Heillä on hyvä valmentaja Jimmy Wargh, ja joukkue oli kurinalainen sekä organisoitu. Lisäksi Pietarsaaren Tellushallissa pelit ovat aina vaikeita. Silti me mielestäni esiinnyimme hyvin molemmilla puoliajoilla, Page sanoo.

Meidän joukkue siellä oli todella nuori, mutta silti jokainen matkassa ollut esiintyi hyvin, ja ne olivat todella tärkeitä minuutteja kaikille mukana olleille. Sen perusteella olemme hyvin valmiina lauantain cup-peliin, päättää Page.

Lauantain ottelun voittaja saa kotikentälleen vastaansa seuraavalla kierroksella FC Vaajakosken. Seuraavan kierroksen ottelu tulisi pelata heti seuraavalla viikolla tai viikonloppuna.

Jani Uotisen FC Jazz vastassa lauantaina

Lauantaina vastaan tuleva FC Jazz on Jani Uotisen valmennuksessa. Aiemmin myös SJK Akatemian valmennuksesta vastannut Uotinen sai kaverikseen kokeneen Jari Pyykölän, joka on pitkällä urallaan valmentanut FC Jazzin myös Suomen mestariksi. Lauantain ottelu on samalla FC Jazzille kauden ensimmäinen sekä ensimmäinen Uotisen ja Pyykölän komennossa.

FC Jazzin joukkue on melko nuori, keski-ikä hieman yli 22 vuotta. Joukkueen kokenein pelaaja on 28-vuotias hyökkääjä Juho Lehtonen, jolle alkava kausi on FC Jazzissa jo kuudes. Lehtonen omaa myös Veikkausliigakokemusta TPS:n paidasta.

Viime kaudella kaudella FC Jazz sijoittui Kakkosen B-lohkossa seitsemänneksi. Joukkueen paras maalintekijä oli loppukaudeksi joukkueeseen Ykkösen Gnistanista liittynyt Aleksander Akbar, joka teki kuudessa ottelussa seitsemän maalia. Akbar on vielä ilman sopimusta, eikä ole mukana FC Jazzin riveissä. Myös viime kauden toiseksi tehokkain maalintekijä, eli kokenut Jussi Aalto, ei ole enää mukana. Aallon tapaan viisi maalia FC Jazzille tehnyt Waltteri Riihimäki sen sijaan jatkaa joukkueessa.