123 456 7890

SJK Akatemia johti vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen Jonathan Muzingan maalilla, mutta Ykkösen sarjakärki TPS tuli lopulta maalilla ohi. Ensimmäinen puoliaika meni lähes täysin SJK Akatemian suunnitelman mukaan, mutta toiselle TPS tuli vahvemmin. Tasoitusta saatiin kuitenkin odottaa viimeiselle vartille, ja se tuli kulmapotkusta. Vain reilu minuutti tasoituksesta, TPS onnistui saamaan maalitykki Simo Roihan linjan taakse vapaaksi, eikä tämä erehtynyt paikan saatuaan. Vaikka tappio tulikin, voi jälleen SJK Akatemia olla nuorena joukkueena tyytyväinen esityksestä. Vastustaja TPS oli tänään liian vahva. SJK Akatemia matkustaa seuraavaksi ensi viikolla Jaron vieraaksi ja seuraava kotiottelu on maanantaina 25.7. kun KPV saapuu OmaSp Stadionille.

TPS – SJK Akatemia 2-1 (0-1)
0-1 17 min Jonathan Muzinga
1-1 76 min Olli Jakonen
2-1 78 min Simo Roiha

SJK Akatemia aloitti ottelun pirteästi, ja meni nopeasti pelissä johtoon, kun ensin Samson Ebuka toi palloa oikealta laidalta, ja hän leikkasi sisään kohti kuudentoista kaarta. Ebuka syötti sivuun Oliver Günesille, joka pisti pallon pystyyn boksiin Jonathan Muzingalle. Muzinga sijoitti pallon takatolpan juureen, ohi Jere Koposen. Maali oli Muzingalle kauden kolmas.

Maalin jälkeen SJK Akatemia tiivisti linjat tiukaksi alakerrassa, ja antoi suosiolla pallonhallinnan kotijoukkueelle. TPS pitkin palloa selvästi enemmän, mutta ei saanut kunnolla vaaraa aikaan SJK Akatemian maalille. Kertaalleen Daniel Rantanen koitti kaukolaukauksella yllättää maalissa Saku Kankaanpäätä, mutta pallo meni hänen käsien kautta yläsrimaan. SJK Akatemia sai iskeä puolestaan vastaan TPS:n pallon menetyksistä.

Toiselle puoliajalle TPS tuli kuitenkin sisuuntuneena, ja sen kokoenut pelaajaryhmä, Demba Savage, Anthony Annan ja Kasper Hämäläinen jauhoi SJK Akatemian puolustusta rikki parhaansa mukaan. TPS sai erikoistilanteita, ja niistä Rantanen oli vaarallisimmillaan.

Peli vanheni kuitenkin aina 76. peliminuutille asti, kun TPS sai kulman, ja siitä Rantanen lähetti pallon jälleen vaaallisesti maalin eteen. Siellä siihen osui hieman päällään Olli Jakonen, jonka kautta pallo meni takatolpan juureen. Eikä peli ehtinyt vanhentua edes kahta minuuttia, kun Kasper Hämäläinen laittoi pystysyötön SJK Akatemian linjan taakse, ja sinne oli ehtinyt TPS:n maalitykki Simo Roiha. Roiha ei erehtynyt, ja laittoi pallon varmasti maaliin.

SJK Akatemia selvisi shokkimaaleista nopeasti, ja sai vielä pelin loppua kohden luotua itsekin paikkoja, mutta kokenut TPS ei niistä maaleja antanut. Siten SJK Akatemia joutui kotimatkalle ilman pisteitä.

Tätä tappiota on vaikea sulattaa, vaikka pelasimmekin erittäin hyvää TPS:n joukkuetta vastaan. Ensimmäisellä puoliajalla me toteutimme pelisuunnitelmaa erinomaisesti. Sitten he tekivät isoja muutoksia toiselle puolijalle. Me olimme siinä ehkä myös hieman onnekkaita, kun he osuivat tolppaan. Mutta olen ylpeä miten me taistelimme ja yritimme. Mielestäni me pakotimme heidät tekemään kovasti töitä, jotta he saavat kolme pistettä. Harmillisesti sitten emme pystyneet pitämään heitä nollilla loppuun asti, sanoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Mutta me voimme rakentaa taas tämän ottelun esityksen päälle. Kun näytämme tälläistä taistelutahtoa ja yhtenäisyyttä, olen varma, että pystymme ottamaan tarvittavia tuloksia, jotta pääsemme kuuden parhaan joukkoon. Se on tavoitteemme.

Mielestäni näytimme taas, että olemme hyvä nuori joukkue, jossa on paljon lahjakkuutta. Ja me tulemme taistelemaan joka pelissä loppuun saakka, Page jatkoi.

Eli rankka päivä, mutta menemme eteenpäin kohti seuraavaa ottelua, sanoi Page vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää, Terry Yegbe, Noa Lehtonen, Tuomas Koivisto, Kaarlo Rintamäki, Deni Silverio (82’ Valtteri Olsbo), Jude Arthur, Vertti Hänninen (83’ Denis Cukici), Oliver Günes (59’ Oskar Pihlaja), Jonathan Muzinga ja Samson Ebuka (65’ Mikael Anttila).

RUUDUN VIDEOKOOSTE OTTELUSTA