123 456 7890

Vaikka lukemat olivat jälleen tylyt SJK Akatemian kannalta Ykkösen ottelussa, oli joukkueen esitys parempi kuin kauden avauksessa. Harmillisesti vastassa oli kuitenkin kivikova FC KTP. Luonnollisesti kokeneempi vierailija oli pelissä pidemmät jaksot hallinnassa ja loi useammin tilanteita, mutta myös SJK Akatemialla oli omat hetkensä. Avausmaali Ykkösessä jää kuitenkin odottamaan tulevaisuuteen. Ottelu oli samalla Sami Sipolan ja vaihdosta sisään tulleelle Oskar Pihlajalle debyytti Ykkösessä. Helppo ei ole kyllä SJK Akatemian aloitusohjelma Ykkösessä, sillä seuraavaksi joukkue matkustaa AC Oulun vieraaksi viikon päästä lauantaina. Seuraava kotiottelu on lauantaina 18.7. klo 15:00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu MuSa. Liput myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa.

SJK Akatemia – FC KTP 0-3 (0-2)
0-1 25 min Tuomas Ollila
0-2 45+3 Antti Mäkijärvi
0-3 63 min Rober Ruxi Bonet

SJK Akatemia joutui tekemään heti ottelun alussa ensimmäisen vaihdon, kun Juuso Takanen loukkaantui ja hänen tilalleen tuli Arjanit Krasniqi. Myös FC KTP joutui suorittamaan ennenaikaisen vaihdon noin vartin pelin jälkeen, kun kapteeni David Ramadingaye loukkaantui ja joutui tulemaan sivuun.

18 minuutin kohdalla SJK Akatemia sai erinomaisen tilanteen, missä Valtteri Olsbo lähetti Aatu Kujanpään vauhtiin vasemmalle laidalle. Kujanpää keskitti boksissa kaikkien taakse hiipineelle Sami Sipolalle. Sipolan laukaus kuitenkin epäonnistui. Kakkospallon sai Krasniqi ja hän laukoi kaukaa, mutta FC KTP:n Anton Lepola torjui. Vähän tuon jälkeen tuli ensimmäinen hyvä tilanne FC KTP:lle vasemmalta laidalta. Mehdi El Moutacim ehti kuitenkin sen verran vedon eteen, että pallo kolahti takatolppaan. Siitä KTP sai vielä jatkovedon, mutta se meni yli maalin.

FC KTP:n avausmaali tuli 25 minuutin kohdalla. Tuomas Ollila aloitti hyökkäyksen vasemmalta laidalta ja pelasi pallon päätyyn. Sieltä pallo toimitettiin aivan maalin eteen Antti Mäkijärvelle. SJK Akatemian puolustus ehti vähän väliin mutta pallo tuli Ollilalle. Ollila veti ja vaikka El Moutacim sai vähän käsiä eteen, upposi veto siitä sisään.

Vierailijat jatkoivat maalin jälkeen väkevästi ja Aapo Kuivila joutui kaatamaan aivan boksin rajalla, oikealla puolella. Entinen SJK-pelaaja Zakaria Beglarishvili yritti vapaapotkuta suoraa osumaa takakulmaan, mutta pallo osui vain ylärimaan. SJK Akatemia oli tasoittaa ottelun 43. minuutilla vastahyökkäyksestä. Olsbo pääsi nousemaan vapaasti boksiin asti, ja kun hyökkääjät olivat pidettyinä maalinedustalla, mies veti kohti etuyläkulmaa. Lepola joutui venymään pallon kulmaksi.

FC KTP teki pelin toisen osuman ensimmäisen puoliajan yliajalla. Pallo pelattiin ristiin oikeaan kulmaan ja sieltä tuli keskitys maalin eteen. Tilanne näytti hieman paitsiolta, mutta hidastuksien perusteella se ei sitä ollut. Antti Mäkijärvi juoksi juuri oikea-aikaisesti takatolpalle maalintekijäksi. Harmillinen takaisku jälleen juuri ennen taukoa.

Toisen jakson ensimmäisen hyvän tilanteen sai SJK Akatemia. Jälleen Valtteri Olsbo pääsi nousemaan ja koitti hakea keskityksellä Jeremiah Strengiä boksista. KTP-puolustus ehti kuitenkin siivoamaan.

SJK Akatemia oli selvästi vahvempi toisella jaksolla ja sai tunnin kohdalla maukkaan paikan, mutta Jyri Kiurun yritys meni kulmaksi. Myös kulmasta SJK Akatemia sai vaarallisen tilanteen ja pallo pomppi FC KTP:n maalin edustalla. Lopulta se kuitekin saatiin siivottua sieltä. FC KTP sai kuitenkin kulman vähän myöhemmin ja siitä myös maalin. Pallo pelattiin kulmalta taka-alaviistoon, mistä lähti kaunis keskitys maalineteen. Siellä Roger Ruxi Bonet pääsi puskemaan pallon sisään. Mehdi El Moutacim oli myös tässä maalitilanteessa mukana hyvin, mutta ei voinut puskulle mitään.

Lisää oli tulla 74. minuutilla, kun Beglarishvili antoi pallon Tuukka Kurjelle linjan taakse. Kurjen jatko meni kuitenkin takatolpan väärältä puolen ohitse. SJK Akatemiakin loi muutaman hyvän tilanteen, mutta todellisia vetopaikkoja ei saatu ja vierailijoiden maalilla Lepola pääsi siinä mielessä helpolla. Omassa päässä puolestaan Mehdi El Moutacim sekä puolustus onnistui pitämään KTP:n ulkona lisämaaleista. Ottelu päättyi vierailijan voittoon 0-3 luvuin.

Mielestäni meidän esitys oli paljon parempi kuin avausottelussa. Meillä oli enemmän oikeanlaista kovuutta ja pystyimme hieman haastamaan kovaa vastustajaa. Toki vähän helpolla päästetyt maalit meidän täytyy saada jatkossa pois. Pystyimme luomaan pelissä tilanteita, joissa hieman paremmilla viimeisillä ratkaisuilla, olisimme voineet saada maalinkin aikaan. Pitää kuitenkin muistaa, että vastassa oli yksi sarjan kovimmista joukkueista, sanoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne pelin jälkeen.

Tulokseen en ole missään tapauksessa tyytyväinen, mutta esitys oli paljon positiivisempi kuin avausottelussa. Kopissa on tottakai pettyneitä pelaajia, kun hävitään kolmella maalilla, mutta minusta tuntuu, että olemme menossa oikeaan suuntaan. Esitys oli paljon parempi kuin aiemmin. Edelleen meidän täytyy pysyä paremmmin keskittyneenä koko pelin ajan, ettemme päästäisi helppoja maaleja, erityisesti juuri ennen taukoa. Mielestäni maalit olisi olleet estettävissä, joten siinä meidän tulee parantaa.

Meidän pelaajat ovat kuitenkin vielä nuoria ja he opettelevat vasta peliä. Silloin tehdään joskus virheitä. Meidän pitää kuitenkin ottaa näistä opiksi ja alkaa tulevaisuudessa pitämään oma maali puhtaana. Olemme menettäneet kuusi pistettä joita emme saa takaisin, mutta voimme ottaa niistä peleistä opiksi ja alkaa ottamaan pisteitä tulevista otteluista. Tämä on nimenomaan oppimisprosessi ja me pystymme parantamaan kauden aikana, vakuuttaa Dunne lopuksi.

SJK Akatemia: Mehdi El Moutacim MV, Aapo Kuivila, Joona Lautamaja, José Nadson (79’ Joel Laitinen), Sami Sipola, Juuso Takanen (3’ Arjanit Krasniqi), Valtteri Olsbo (67’ Oskar Pihlaja), Omar Adawi, Jyri Kiuru, Aatu Kujanpää (67’ Kuutti Matila) ja Jeremiah Streng.