123 456 7890

SJK Akatemia otti erittäin maukkaan 2-0 voiton naapuriseura KPV:sta OmaSp Stadionilla. Vaikka vierailija hallitsi palloa ja loi tilanteita, SJK Akatemia puolusti hienosti ja iski kaksi tarvittavaa maalia. Jeremiah Streng teki avausosuman ja jo kauden seitsemännen maalinsa sekä syötti Robbie Malolon toisen osuman. SJK Akatemia nousi voiton myötä pois jumbosijalta ja piste-ero säilymisviivan yläpuolelle kaventui seitsemään pisteeseen. Ykkönen jatkuu jo tulevana sunnuntaina, kun SJK Akatemia matkustaa Mikkeliin MP:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu on tiistaina 17.10. klo 18:30 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu Pietarsaaren FF Jaro. Liput ennakkoon SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

 

SJK Akatemia – KPV 2-0 (0-0)
1-0 59 min Jeremiah Streng
2-0 63 min Robbie Malolo

SJK Akatemia sai ensimmäisen tilanteen noin viiden minuutin kohdalla, kun Omar Adawi pääsi karkuun oikealta laidalta ja keskittämään maalille. Pilkun kohdilla oli odottamassa Jeremiah Streng, mutta Strengin pusku suuntautui ylös ja yli maalin.

Tuon jälkeen KPV otti pelin hallintaansa ja painoi sen SJK Akatemian päätyyn, eikä SJK Akatemia saanut hyökkäyspeliään millään käyntiin.

17.peliminuutin kohdalla kuitenkin SJK Akatemia sai tilaisuuden sivuvapaapotkusta. Aatu Kujanpää antoi siitä ovelan pallon maata pitkin boksiin ja kohti päätyviivaa, mistä Streng koitti kääntää pallon maalin edustalle tai etukulmaan, mutta jäi liian pieneen kulmaan ja pallo meni yli päätyrajasta.

KPV jatkoi hallintaansa taukoon saakka, mutta mitään kovin vaarallisia tilanteita se ei saanut aikaan. SJK Akatemia puolusti hyvin ja vedot jäivät joko pelaajien jalkoihin tai Mehdi El Moutacimin näppeihin.

Toiselle puoliajalle jatkettiin samalla käsikirjoituksella, mutta nyt ensimmäinen tilanne tuli nyt KPV:lle. Aleksi Pahkasalo pääsi ohjaamaan keskityksen heti alkuminuuteilla yläputkeen. SJK Akatemia sai taas oman ensimmäisen tilanteensa viiden minuutin jälkeen. Nyt se syntyi kulmapotkusta, mistä Robbie Malolo pääsi puskemaan takatolpalta. Pusku suuntautui kuitenkin yli.

Jeremiah Streng iski kauden seitsemännen ja ottelun avausmaalin, kun lähes tunti oli pelattuna. Omar Adawi käynnisti hyökkäyksen ristipallolla oikeaan laitaan ja sieltä Jyri Kiuru laukoi kohti maalia. KPV-maalivahti torjui sen eteensä ja Streng ehti siihen ensimmäisenä, laittaen karat sisään. 1-0 SJK Akatemialle.

SJK Akatemia sai maalista rutkasti itseluottamusta ja alkoi painaa hyökkäyksiä vierailijan päätyyn. Ensin tuli vapaapotku hyvältä etäisyydeltä oikealta laidalta, mistä Valtteri Olsbo antoi keskityksen maalin eteen. KPV siivosi sen keskialueelle. Hetkeä myöhemmin pallo tuli jälleen oikeaan kulmaukseen, ja sieltä Streng toi sen boksiin päätyviivaa pitkin. Streng syötti maalin eteen ja siellä Robbie Malolo pääsi ampumaan sen läheltä verkkoon. 2-0 SJK Akatemialle.

2-0 osuman jälkeen KPV tuli hurjasti päälle ja se painoi pelin täysin SJK Akatemian päätyyn. Välillä SJK Akatemia sai vastahyökkäyksiä ja muutamia erikoistilanteitakin, mutta enimmäkseen pallo pyöri oman rangaistusalueen liepeillä. Välillä KPV sai pallon aivan maaliviivallekin, mutta SJK Akatemia kesti loppuun asti ja peli päättyi tärkeääkin tärkeämpään voittoon. Ero säilymisviivan yläpuolelle on nyt seitsemän pistettä, kun viisi peliä on vielä pelaamatta.

Aivan loistavat fiilikset. Tämä oli meiltä erinomainen voitto. Voittaa KPV derby-ottelussa. Tuntuu tosi hyvältä. Jos me jatketaan näin, niin säilyminen on mahdollista, iloitsi kauden seitsemännen maalinsa ja Malolon maalin syöttänyt Jeremiah Streng ottelun jälkeen.

Myös vastuuvalmentaja oli yhtä hymyä pelin jälkeen.

Tämä oli mielestäni fantastinen esitys meidän joukkueelta. Se halu, millä pelaajat taisteli ja pyrki voittamaan ottelun, oli jälleen mahtava. Sitä haluan korostaa, että se ei ole puuttunut kertaakaan tällä kaudella. Mutta nyt joukkue alkaa olla pikkuisen kokeneempi sekä he alkavat tietää entistä enemmän pelaamisesta tällä tasolla, sanoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne pelin jälkeen.

Tottakai kun pelaat tämän tasoista joukkuetta vastaan, jolla on paljon Veikkausliigakokemusta, se näkyy hetkittäisinä heikkoina hetkinä. Mutta kokonaisuutena me pelasimme hyvin, ja jokainen pelaaja joukkueessa teki työnsä erinomaisesti.

Se myös auttaa, kun saamme sen tasoisia pelaajia mukaan, kuin Matias Vainionpää, jolla on jo kokemusta ylempää. Samalla Jere Streng tulee päivä päivältä vahvemmaksi, samoin Jyri Kiuru. Nämä kaikki pelaajat kehittyvät kaiken aikaa vahvemmiksi ja paremmiksi pelaajiksi. Se on fantastista.

En osaa sanoa, riittääkö se säilymiseen, mutta sen voin taata, että jokainen näistä pelaajista on seuraavien kuukausien aikana entistä valmiimpi hyppäämään mukaan edustusjoukkueeseen. Ja se on juuri se mitä me haluamme. Se on meidän työmme, päätti Dunne.

SJK Akatemia: Mehdi El Moutacim MV, Joona Lautamaja, Matias Vainionpää (46’ Kaarlo Rintamäki), Onni Heinonen, Valtteri Olsbo, Sami Sipola, Robbie Malolo (81’ Oskar Pihlaja), Aatu Kujanpää (81’ Kuutti Matila), Jyri Kiuru, Omar Adawi ja Jeremiah Streng.