123 456 7890

SJK Akatemia ja Hercules iskivät yhteensä yhdeksän maalia pelissä, jossa myös tunteet kuumenivat. SJK Akatemia kuitenkin voitti 5-4 ja vankisti asemaansa Kakkosen C-lohkon kärkipaikalla. Ennen ottelua joukkueet olivat kärjessä tasapisteissä, mutta SJK Akatemia edellä paremman maalieron turvin. SJK Akatemia pelasi hyvin ja taisteli koko joukkueen voimin, ja ansaitsi voittonsa. Pelin lopulla tunteet alkoivat kuumenemaan, ja molemmat joukkueet saivat keltaisia sekä rangaistuspotkun. Ottelun lisäajalla Hercules joutui vielä alivoimalle suoran punaisen seurauksena, mutta ottelu päättyi lähes samantien tuon jälkeen. Myös loppuvihellyksen jälkeen nähtiin kentällä jonkinmoinen yhteenotto. SJK Akatemian seuraava ottelu on ensi maanantaina, kun joukkue matkustaa Rovaniemelle, RoPS:n reservijoukkue Rovaniemi Football Academyn vieraaksi. Seuraava kotiottelu on 18. heinäkuuta, ja samalla alkaa Kakkosen toinen kierros.

5-4 88 min Kristian Heinolainen

Ottelu ehti vanheta vasta toiselle peliminuutille, kun SJK Akatemia sai pallon tolppaan. Georg Westerlund sai tilanteessa hyvän pystysyötön ja pallo meni maalivahdin käsien kautta etutolppaan ja kulmaksi. Avausmaalissa oli asialla sama mies, mutta nyt todella kaukaa, keskiympyrän kaarelta. Herculeksen maalivahti oli hieman ulkona maalistaan ja Westerlundin nosto yllätti hänet. 12 minuutin kohdalla Robbie Malolo pääsi vetämään alueen ulkopuolelta, mutta nyt Herculeksen vahti torjui.

Vartin pelin jälkeen Hercules alkoi ottaa otetta pelistä ja pallohallintaa, mutta vetoja he eivät saaneet. Muutamia vaarallisia erikoistilanteita, jotka kuitenkin kilpistyi hyvään puolustukseen.

Puolen tunnin kohdilla SJK Akatemia iski kahdesti. Ensimmäisesssä tilanteen käynnisti Oskar Pihlaja ja Oliver Günes kuudentoista kaaren tuntumassa. Pallo laitaan Valtteri Olsbolle, ja sieltä matala sekä kova keskitys löysi Pihlajan maalin edestä. Pallo varmasti maaliin. Seuraavassa maalissa Günes antoi seinän Robbie Malololle, joka pökkäsi pallon eteenpäin boksiin. Günes itse ehti siihen, hänen tarkka veto upposi takatolpan juureen ja siitä maaliin.

Joko SJK Akatemialle alkoi hiipiä kolmen maalin johdosta hyvänolon tunnetta, tai sitten Hercules siisuuntui. Pelin suunta kääntyi melko selvästi vierailijan hyväksi ja heti 34. peliminuutilla tuli 3-1 kavennus. Maalin teki Aleksi Isomäki, nostamalla pallon yli Senghoren ja parin SJK Akatemia puolustajan. Hercules oli tehdä vielä toisenkin juuri ennen taukoa, mutta SJK Akatemian onneksi pallo meni hieman maalikehikon ulkopuolelta ohi.

Tauon jälkeen Hercules tuli edelleen kovaa, ja onnistui kaventamaan ottelun 3-2:een. Pallo pelattiin ensin vasemmalle laidalle, mistä vapaana ollut mies pääsi vetämään. Senghore torjui, mutta pallo tippui takatolpalle ja siellä Onni Heikkinen ehti tuikkaamaan pallon lähes viivalta sisään.

Tunnin pelin jälkeen SJK Akatemia otti sähäkän Kingsley Oforin kentälle, ja käänsi pelin suunnan taas vierailijan päätyyn. Vain kolmen minuutin päästä vaihdosta, SJK Akatemia sai kulman, jonka jälkitilanteesta juuri Ofori pääsi vetämään. Pallo pomppasi puolustajasta Matias Vainionpäälle, ja hän sijoitti pallon läheltä maalin kattoon.

SJK Akatemia jatkoi paineistusta ja sai useammankin erikoistilanteen, kunnes 70. minuutin jälkeen Westerlund kaadettiin boksissa, ja mies itse meni pallon taakse. Maalivahti aavisti väärään kulmaan ja Westerlund sijoitti pallon toiseen. Lukemat 5-2.

80 minuutilla Westerlund puolestaan joutui kaatamaan Herculeksen pelaajan aivan kuudentoista rajalla. Erotuomari Petri Viljanen näytti pilkkua ja siitä Sami Karjalainen teki vierailijan kolmannen. Tämän jälkeen peli kuumeni ja pienen ajan sisään nähtiin parikin pientä nokkapokkaa, joista tulksena keltaisia molempien joukkueiden pelaajille.

Pari minuuttia ennen loppua, Hercules nousi jo maalin päähän, kun Kristian Heinolainen sai tuikattua pallon Senghoren ali läheltä maalia. Jälleentilanteen jälkeen oli pientä tönimistä, ja keltaiset molemmille osapuolille. Hercules oli tasoittaa välittömästi, mutta nyt Senghore torjui komeasti ja tuloksena vain kulma.

Kun pelattiin jo toista lisäajan minuuttia, potkaisi Herculeksen Oskari Haanpää SJK Akatemian Valentín Gascia sääreen, ja tuomari nosti samantien punaisen kortin. Peli päättyi kuitenkin SJK Akatemian voittoon, mutta vielä loppuvihellyksen jälkeen nähtiin lisää draamaa. SJK Akatemian maalivahti kuumeni Hercules pelaajan huutelusta, ja kentälle saatiin melkein joukkotappelu aikaan. Joka tapauksessa, SJK Akatemia vankisti voitolla paikkaansa Kakkosen C-lohkon sarjakärjessä.

SJK Akatemia: Salifu Senghore MV, Joonas Sundman, Matias Vainionpää, Tero Mäntylä, Valtteri Olsbo, Kaarlo Rintamäki, Robbie Malolo, Tuukka Pahkala (74’ Valentín Gasc), Oskar Pihlaja (86’ Omar Adawi), Georg Westerlund (86’ Topias Uusi-Autti) ja Oliver Günes (58’ Kingsley Ofori)