123 456 7890

SJK Akatemia voitti FC Jazzin, Porin Karhuhallissa pelatussa Kotijoukkue-turnauksessa 2-1-lukemin. Elias Ahde vei SJK Akatemian 1-0-johtoon ja Tuco lisäsi johtoa Ahteen vapaapotkun paluupallosta. Toisella puoliajalla Jazz kavensi, mutta SJK Akatemian johto piti loppuun saakka.

FC Jazz – SJK Akatemia 1-2 (0-2)
10min 0-1 Elias Ahde
40min 0-2 Tuco
71min 1-2 Matias Koskinen

Jazz pääsi ottelun alussa hätyyttelemään Paavo Valakarin vartiomaa maalia lähietäisyydeltä, mutta Valakari torjui hienosti. 10. minuutilla Elias Ahde pääsi Jazzin harhasyötöstä läpiajoon, eikä viime kaudella Jazzia edustanut nuorukainen erehtynyt, vaan vei SJK Akatemian johtoon tarkalla viimeistelyllä.Ahde pääsi hetkeä myöhemmin uudestaan vetopaikkaan Jazzin harhasyötöstä, tällä kerralla puolustajia oli kuitenkin edessä, eikä Ellu onnistunut lisäämään johtoa.

Viime kaudella Kerho 07:ssa lainassa olleet Juho Kemppinen ja Joonas Rantala sen sijaan kohtasivat vanhoja joukkuekavereitaan FC Jazzin joukkueessa.

23. minuutilla Aleksi Pöntinen eteni vasenta laitaa, leikkasi sisään ja laukoi, mutta Lauri Pirhonen torjui. Pari minuuttia tämän jälkeen Joonas Lepistö keskitti oikealta ja Elias Ahde pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui maalin ohi. SJK Akatemia siirtyi kahden maalin johtoon 40. minuutilla. Sami Kirvesmäki kaatoi Oskari Aunulan vapaapotkun arvoisesti. Lahtea vastaan vaparista onnistunut Ahde laukoi tällä kerralla noin 20 metristä ylärimaan, ja Tuco puski paluupallon maaliin.

Ensimmäinen puoliaika oli SJK:n selvää hallintaa. Toisella jaksolla Jazz siirtyi kuskin paikalle, mutta maalipaikkoja se ei pystynyt kunnolla luomaan. Vajaan tunnin kohdalla Jazz-pelaajan laukaus otti kimmokkeen Joona Ala-Hukkalasta ja osui ylärimaan. Jazz kavensi 71. minuutilla, kun Matias Koskinen pääsi kääntymään boksissa ja laukoi pallon takakulmaan.

Onni Valakari pääsi hyvään maalipaikkaan vartti ennen loppua, mutta laukaus hiukan epäonnistui ja Pirhonen torjui. Pari minuuttia tämän jälkeen Aleksi Nurminen laukoi komeasti ulkosyrjällä, mutta kotijoukkueen harmiksi pallo viuhui hiukan maalin ohi. Lopussa Tuomas Rintamäki ja Onni Valakari pääsivät kokeilemaan, mutta Pirhonen torjui. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten SJK Akatemia voitti 2-1.

Tosi hyvä esitys meidän jätkiltä. Toisellakin jaksolla meillä oli paremmat paikat. Pallo liikkui hienosti ja puolustusmuoto pysyi. Joukkueen lähtökohta oli, etteivät kaikki tienneet edes toistensa nimiä, oli yksi harjoitus takana. Lahtea vastaan ensimmäinen puoliaika oli hakemista ja toiselle parannettiin. Tänään näytettiin joukkueelta. Päästiin pelaamaan linjojen läpi. Paljon onnistujia tänään, Tuco oli erinomainen, hän haki palloja alhaalta ja se onnistui hyvin. Hän oli hyvissä valeissä ja päästiin vastustajan puolustuksen eteen sen jälkeen. 1999 syntynyt Oskari Aunula oli tänään yksi kentän hahmoista. Kentällä oli paljon B-juniori-ikäisiä pelaajia. Tämä oli erittäin onnistunut reissu. Oli sopivat vastustajat. Eilen oli todella kova peli ja tänäänkin oli kova peli. Kasvettiin turnauksen aikana, sanoi SJK Akatemian päävalmentajana turnauksessa toiminut Jyri Hietaharju.

Elias Ahde pelasi viime kaudella erinomaisesti Ykkösessä lainalla FC Jazzin paidassa. Tänä viikonloppuna hän pelasi pitkästä aikaa SJK:n paidassa.

Pelattiin tällä joukkueella ekaa kertaa yhdessä. Ihan hyvin saatiin jutun juonesta kiinni ja pelattiinkin ihan hyvin. Oli ihan hauska pelata Jazzia vastaan, vaikkei se ihan viime kauden joukkue ollutkaan. Oli silti tuttuja naamoja vastassa, sanoi Elias Ahde, jonka varusmiespalvelus päättyy maaliskuussa.

Ahde onnistui Lahtea vastaan vapaapotkusta, Jazzia vastaan vapari kolahti ylärimaan, mutta Tuco puski pallon maaliin. Onko Ahteesta siis kehkeytynyt armeijan aikana vaparispesialisti?

No on tässä intin aikana jotain tehty. Ei ihan pelkkiä vapareita kuitenkaan. Onhan se hauska päästä kiskomaan 16-alueen rajalta. Katsotaan kuka kantaa vapaapotkuvastuun kauden aikana. Itselläni tavoitteena on lyödä läpi edustusjoukkueessa, Ahde sanoi.

SJK Akatemia: Paavo Valakari, Jaakko Vihanta (71› Tuomas Rintamäki), Marco Lukka, Joona Ala-Hukkala (63› Samir Radwan), Nicolas Kotamäki, Oskari Aunula, Arttu Aromaa (66› Aatu Kujanpää), Aleksi Pöntinen (86› Johan Lamberg), Tuco (77› Matti Lähde), Joonas Lepistö (63› Onni Valakari), Elias Ahde (45› Joni Rintatalo)