123 456 7890

Ykkösen ennakkosuosikkeihin pelaajamateriaalinsa puolesta kuuluva FF Jaro, oli liian vahva kotihallissaan SJK Akatemialle. Vaikka SJK Akatemia onnistui pitämään Jaron lähes tunnin maaleitta, onnistui kotijoukkue tekemään lopulta kahdessa minuutissa kaksi osumaa ja niiden turvin myös voittamaan Ykköscupin lohkon. SJK Akatemian ainokaisen teki Samson Ebuka ottelun lisäajalla, kun Jaro oli ensin lisännyt johtoaan kolmannella osumalla. Jatkohaaveisiin tappio ei vaikuttanut, sillä SJK Akatemia oli varmistanut paikan puolivälieriin jo aiemmin. Jaro puolestaan tarvitsi jatkopaikkaan voiton ja se näkyi. Ykköscupin puolivälierä pelataan tulevana viikonloppuna, ja SJK Akatemia saa siinä vastaansa vieraskentällä TPS:n. Ykköscupin mahdollinen välierä olisi 12.3. ja siinä vastaan tulisi voittaja otteluparista EIF – KPV. Myös tuo olisi vierasottelu. Ykköscupin finaali pelataan 19.3. Ykkösen kausi alkaa 18.4.

FF Jaro – SJK Akatemia 3-1 (0-0)
1-0 58 min Severi Kähkönen
2-0 60 min Emile Paul Tendeng rp.
3-0 89 min Guillermo Sotelo
3-1 90+1 min Samson Ebuka

Jaro aloitti tuttuun tapaan Tellushallissa prässäämällä korkealta, mutta SJK Akatemia sai pelattua alkuminuuteilla sen ohi. SJK Akatemian ja ottelun ensimmäinen tilanne tuli, kun Berat Akdogan lähetti pitkän pallon pystyyn oikealta laidalta, ja se tuli linjaan Oliver Günesille. Jaron Frankline Okoye joutui kaatamaan Günesin päätyviivalla, reilun metrin päässä rangaistusalueen rajasta. SJK Akatemia sai siitä vapaapotkun, mutta Jaro sai kuitenkin purettua tilanteen. Hetkeä myöhemmin Jim Myrevik pääsi koittamaan vetoa toisessa päädyssä, mutta se meni noin metrin SJK Akatemian maalin yli. Tähän otteluun mukaan hälytetty maalivahti William Rosenlöf oli myös mukana tilanteessa, eikä siitä syntynyt suurempaa vaaraa.

Pelin hallinta oli Jarolla, se piti palloa ja sai kokoajan puolittaisia tilanteita. Varsinkin entinen Haka-pelaaja Jacob Bushue oli liian vahva keskikentällä. Kotijoukkueen paras tilanne ensimmäisellä jaksolla syntyi reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Joni Remesaho prässäsi pallon SJK Akatemian puoliskolla, ja antoi sen laitaan Myrevikille. Keskitys haki Alex Ramseyta takatolpalta, mutta pallo tuli kuitenkin liian taakse ja kulma jäi sen verran pieneksi, että Ramsey heilutteli vain sivuverkkoa.

Vaikka Jaro hallitsikin kenttätapahtumia, ei kumpikaan joukkue saanut yhtään kunnollista vetoa kohti maalia, ja molemmat puolustivat tiukasti. Siten tauolle mentiin vielä 0-0 tilanteessa.

Toisen puoliajan alkuun Jaro sai pari kulmapotkua, ja ensimmäisen jälkitilanteesta Myrevik pääsi puskemaan kohti alakulmaa Emile Paul Tendengin keskityksestä. SJK Akatemian puolustuksessa näyttöjä antamassa ollut 2001-syntynyt ghanalainen Terry Yegbe kuitenkin blokkasi puskun. Jälkimmäinen kulma tuli suoraan SJK Akatemian maalivahti Rosenlöfin näppeihin. Heti perään Tendeng syötti Remesaholle kuudentoista kulmalle, ja tämän veto tuli pienen maskin takaa kohti alakulmaa, mutta jälleen Rosenlöf torjui.

Jaro rikkoi kuparisen 58. minuutilla, kun Markus Kronholm, Myrevik ja Guillermo Sotelo pelasivat syöttökombinaation jälkeen Severi Kähkösen maalipaikkaan ja Kähkönen vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Ja kun peliä jatkettiin, nousi Adam Vidjeskog keskialueen vaparissa ylös, ja Yegbe joutui kaatamaan hänet boksissa. Tendeng meni antamaan rangaistuspotkua, laittaen sen varmasti vasempaan alakulmaan ja tilanteeksi 2-0 parissa minuutissa.

Vaihdosta sisään tullut ja kapteeninnauhan ottanut Oskar Pihlaja sai parikin hyvää tilannetta aikaan vasemmalta laidalta, mutta edelleen SJK Akatemian vedot kohti maalia puuttuivat. Muutenkin maalien ja molempien joukkueiden useiden vaihtojen jälkeen, SJK Akatemia sai hieman paremmin peliä otteeseensa.

Kun SJK Akatemia haki maalia, sai Jaro tilanteita vastahyökkäyksillä. Kertaalleen pallo kävi lähes maaliviivalla, mutta SJK Akatemian puolustuksessa Matias Vainionpää pääsi siivoamaan sen takaisin keskialueelle. Vainionpää oli blokkaamassa myös ottelun loppupuolella Kähkösen yritystä, ja tuloksena oli vain kulmapotku.

89.minuutilla Jaro pääsi lopulta kaunistelemaan numeroita, kun Yegbe kaatoi Jaro-pelaajan aivan rangaistusalueen rajalla. Guillermo Sotelo laukoi suoraan vaparista pallon sisään, ja se meni maaliin melkoisesta ruuhkasta sekä pienestä kulmasta hieman onnekkaastikin.

SJK Akatemia sai vielä hieman lohtua, kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa. Oskar Pihlaja toi ensin pallon boksiin vasemmalta ja syötti sen maalin edessä olleelle Samson Ebukalle. Ebuka nosti pallon maalin kattoon etukulmasta. Ottelu päättyi 3-1 lukemiin ja molemmat joukkueet jatkaa Ykköscupin puolivälieriin.

Vaikea peli tänään. Jaro oli fyysinen ja hyvä. Ja jos olen täysin rehellinen, parempi joukkue voitti tänään. Emme pystyneet ehkä tänään saamaan parastamme ulos pelistämme. Sitä sattuu, ja pysymme tappiosta huolimatta positiivisina. Ottelussa oli useita hyviä hetkiä, ja pelaajat tekivät erittäin kovasti töitä taistellen joukkueen puolesta. Olen siitä ylpeä, sanoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Tulimme tänne vaikeassa koronatilanteessa, ja vaikeaan halliin vierailla. Myös maalivahtitilanne aiheutti meille huolta ennen ottelua. Onneksi saimme vähän ennen ottelua William Rosenlöfin mukaan ja auttamaan meitä.

Kuten sanoin, taistelimme kuitenkin kovasti, vaikka emme olleetkaan tänään parhaimmillamme. Katsomme kuitenkin jo eteenpäin kohti puolivälieriä. Siitä tulee taatusti hyvä peli, hyvää joukkuetta vastaan, joten odotamme sitä innolla, päätti Page.

SJK Akatemia: William Rosenlöf MV, Berat Akdogan, Tuomas Koivisto (46’ Deni Silverio), Matias Vainionpää, Terry Yegbe, Valtteri Olsbo (68’ Mikael Anttila), Denis Cukici (69’ Tuukka Pahkala), Nooa Laine (84’ Elias Machaal), Oliver Günes (68’ Borry Sabally), Kingsley Ofori (57’ Oskar Pihlaja) ja Samson Ebuka.