123 456 7890

SJK Akatemia voitti Oulussa AC Oulun reservijoukkue OLS:n ja etenee Suomen Cupin neljännelle kierrokselle. Vaikka SJK Akatemia hallitsi peliä alusta loppuun, joutui se ensin tappiolle tunnin pelin jälkeen. Lopulta SJK Akatemia nousi takaa ohi, ja ratkaisumaalin teki vaihdosta sisään tullut Borry Sabally. Suomen Cupin neljäs kierros pelataan 30.4.–8.5. välisenä aikana. Ykkösen kausi alkaa viikon päästä 2.pääsiäispäivänä, maanantaina 18.4. klo 16:00. Silloin SJK Akatemia matkustaa Paraisille PIF:n vieraaksi. Löydät SJK Akatemian tulevat pelit SJK:n nettisivujen ottelut-kohdasta.

OLS / AC Oulu 2 – SJK Akatemia 1-2 (0-0)
1-0 60 min Kuutti Matila
1-1 65 min Oskar Pihlaja
1-2 88 min Borry Sabally

SJK Akatemia piti palloa selvästi enemmän ensimmäisen puoliajan alussa, mutta ei saanut vetoja kohti maalia, vaikka painetta oululaisten puoliskolla olikin. Lisäksi SJK Akatemia voitti pallon nopeasti takaisin keskialueella, jos se siellä menetettiin. OLS puolestaan piti välillä palloa omalla puoliskolla pidempään, mutta ei päässyt tuomaan peliä kunnolla keskiviivan yli tai luomaan vaaraa SJK Akatemian päätyyn.

SJK Akatemia sai ensimmäisen vedon kohti maalia, kun Oliver Günes koitti rangaistusalueen rajalta. Veto jäi kuitenkin hieman kevyeksi, ja OLS:n maalilla Nuutti Kaikkonen selvisi säikähdyksellä.

Tunteet kuumenivat hieman noin puolen tunnin kohdalla, kun OLS:n Joona Mattila tuli vauhdilla ja jalka ylhäällä päin Kaarlo Rintamäkeä. Kengän pohja näytti osuvan Rintamäen mahaan, ja Rintamäki kaatui iskusta kentän pintaan. Molemmat joukkueet tulivat mukaan torikokoukseen, ja osa SJK Akatemian pelaajista auttamaan Rintamäkeä. Tönimisen laannuttua, erotuomari Tatu Korkalainen antoi Mattilalle vain keltaisen, vaikka punainenkaan ei mikään suuri vääryys olisi ollut. Rintamäki pystyi pienen puhaltelun jälkeen jatkamaan peliä.

Toiselle puoliajalla OLS tuli korkeammalla prässillä, ja se avasi peliä selvästi. Ensimmäinen tilanne tuli SJK Akatemialle heti puoliajan alussa, kun ensin puolustus pelasi prässin ohi, ja pallo tuli OLS:n puolustusmuodon sisään Günesille. Tämä jatkoi sen hienosti linjan taakse boksiin Oskar Pihlajalle, ja Pihlaja yritti hakea etukulmaa. Veto meni kuitenkin yli ja ohi.

58.minuutilla SJK Akatemia pelasi jälleen hyvin syötöillä ohi OLS:n prässin, ja pallo pelattiin vasempaan laitaan Sami Sipolalle. Sipola leikkasi sisään ja veti kohti takakulmaa, mutta harmillisesti muuten hyvä veto osui vain pystypuuhun ja peli jatkui maalittomana vielä hetken.

Tunnin kohdalla OLS:n Juuso Kemppainen näki oikealla laidalla vapaana odottavan Kuutti Matilan. Entinen SJK Akatemian pelaaja pääsi täysin vapaaksi ja täyteen vauhtiin. Matila tuli laidasta sisään ja laukoi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Viisi minuuttia myöhemmin Günes jatkoi pallon laitaan Rintamäelle, jonka erinomainen keskitys tuli takatolpalle Pihlajalle ja Pihlaja tasoitti ottelun.

75.minuutilla Tuomas Koivisto nousi puolustuksesta mukana laitaan ja pelasi seinän Rintamäen kanssa. Koivisto antoi pallon aivan päätyviivalta boksiin Günesille. Tämä yritti tuikata pallon sisään, mutta OLS-maalivahti ehti torjumaan. Vain minuutti tuosta, pallo pelattiin jälleen boksiin Günesille, joka sai kontaktia jaloilleen ja kaatui, mutta peli vain jatkui. Günes myös loukkasi hieman itseään ja hänet vaihdettiin Borry Saballyyn. Hetkeä myöhemmin Tuukka Pahkala nosti hienosti pallon Pihlajalle boksiin ja veto lähti taas heti, mutta ohi.

Sabally kaadettiin 82. minuutilla boksissa, ja siitä SJK Akatemia sai rangaistuspotkun. Samson Ebuka yritti laittaa pilkulta vasempaan alakulmaan, mutta OLS:n Nuutti Kaikkonen torjui. Ebuka ehti vielä irtopalloon, mutta sai miestä sen verran kovaa selkään, että ei onnistunut jatkamaan palloa kuin sivuverkkoon. Tilanteesta olisi voinut kenties antaa toisenkin pilkun.

SJK Akatemian 1-2 voittomaali oli komea. Pallo pelattiin ensin Tuukka Pahkalalle ja hän antoi sen heti pystyyn linjan taakse Borry Saballylle. Sabally sijoitti pallon komeasti takayläkulmaan, kun peliä oli pelattu 88 minuuttia. SJK Akatemia jatkoi painetta loppuun saakka, mutta lisämaaleja ei nähty. SJK Akatemia voittoon ja sitä myöden Suomen Cupin 4.kierrokselle.

Hyvä peli meiltä tänään. Tuloksella ei niin väliä, sillä tarkoitus oli päästä vain jatkoon. Mutta me dominoimme ottelua, ja loimme monia paikkoja. Jos olisimme käyttäneet niitä tehokkaammin, olisi peli mennyt meille selkeämmin luvuin. Olen erittäin ylpeä joukkueesta, kun se nousi vielä tappioasemasta takaa ohi, ja jatkoi pelaamista kuten me haluamme pelata. Emme menneet paniikkiin, vaan pysyimme rauhallisina, dominoimme peliä ja teimme ne maalit, jotka me mielestäni myös ansaitsimme, sanoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Erittäin tyytyväinen olen peliin. Ja siihen, että voitimme ja menimme jatkoon cupissa. Nyt meillä on yksi viikko ja pääsemme aloittamaan Ykkösen kauden. Lisäksi saamme jälleen ainakin yhden hyvän ottelun lisää, Page päätti.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Tuomas Koivisto, Noa Lehtonen, Berat Akdogan, Kaarlo Rintamäki, Sami Sipola, Valentín Gasc, Denis Cukici (63’ Tuukka Pahkala), Oliver Günes (77’ Borry Sabally), Oskar Pihlaja ja Samson Ebuka.