123 456 7890

SJK Akatemia otti 4-1 voiton Vasa IFK:sta Suomen cupin 4.kierroksen ottelussa Vaasan Fennia Areenalla. Samson Ebuka osui kahdesti ja Borry Sabally puolestaan oli mukana kahdessa maalissa, syöttämällä toisen ja hankkimalla pilkun. Muista SJK Akatemian maaleista vastasi Oskar Pihlaja ja Valentin Gasc. Seuraava ottelu Suomen cupissa on mielenkiintoinen, kun SJK Akatemia saa vastaansa SJK:n edustusjoukkueen 5.kierroksella. Joukkueet asetetaan suoraan vastakkain ilman arvontaa Suomen cupin sääntöjen mukaisesti, kun SJK aloittaa oman Suomen cupin taipaleensa ja molemmat ovat edelleen mukana kilpailussa. Suomen cupin ottelu SJK Akatemia – SJK tullaan siten tällä tietoa pelaamaan keskiviikkona 25.5. OmaSp Stadionilla. SJK Akatemian Ykkösen kausi jatkuu ensi sunnuntaina 8.5. kun SJK Akatemia matkustaa Mikkeliin MP:n vieraaksi.

VIFK – SJK Akatemia 1-4 (1-3)
0-1 6 min Oskar Pihlaja
0-2 35 min Samson Ebuka rp.
0-3 38 min Valentin Gasc
1-3 43 min Mikke Silvennoinen
1-4 55 min Samson Ebuka

SJK Akatemia avasi maalihanat, kun ensin Valtteri Olsbon keskitys tuli yläriman kautta Kaarlo Rintamäelle ja tämä jatkoi sen maalille Oskar Pihlajalle. Pihlaja puski pallon VIFK-maalivahti William Rosenlöfin käsien kautta sisään.

Lisämaaliin oli paikka vartin kohdilla, kun Borry Sabally tuli hyvin oikealta laidalta sisään, ja syötti kovaa maata pitkin maalinedessä olleelle Samson Ebukalle. Ebuka ei aivan ehtinyt palloon, ja tilanne kuivui kasaan. Puolen tunnin kohdalla SJK Akatemia sai vapaapotkun, kun Sabally kaadettiin aivan boksin rajalla. Siitä Olsbo lähetti keskityksen takatolpalle, ja Sabally oli itse puskemassa. Rosenlöf teki kuitenkin komean torjunnan ruuhkan takaa.

SJK Akatemian toinen osuma syntyi rangaistuspotkusta. Tilanne lähti Pihlajan hyvästä puolenvaihdosta, ja siitä Rintamäen antamasta pystysyötöstä Saballylle. Sabally koitti mennä läpi kolmen VIFK-pelaajan, joista lopulta yksi joutui kaatamaan Saballyn. Ebuka laittoi pilkun aivan tolpan juureen. Kolmas maali oli todella kaunis syöttökombinaatio. Ensin Sabally voitti pallon taskussa ja antoi sen alaspäin Valentin Gascille. Gasc nousi keskikentän pohjalta, ja antoi pallon pystyyn Ebukalle, jatkaen juoksua. Ebukai antoi eteenpäin laitaan Saballylle, hän jatkoi sen yhdellä kosketuksella Gascille. Gasc käytti vielä kerran seinällä pallon Saballylla ja sai laittaa pallon tyhjiin.

Vielä ennen taukoa, VIFK onnistui maalinteossa, kun ensin laitapuolustaja katkaisi kovalla puskulla SJK Akatemian maalipotkun ja pallo tuli suoraan maalinedustalle odottelemaan jääneelle Mikke Silvennoiselle, ja hän jatkoi pallon sisään.

Toisen puoliajan alku oli vauhdikasta, ja siinä mentiin päästä päähän. Ensimmäinen hyvä tilanne tuli, kun Pihlaja ja Ebuka pelasi parilla syötöllä Saballyn linjan taakse. Sabally antoi pallon maalin eteen Ebukalle, jonka yrityksen Rosenlöf kuitenkin maalillaan torjui. Seuraavasta paikastaan Ebuka onnistui. Ensin Gasc aloitti hyökkäyksen, antamalla pallon Pihlajalle. Pihlaja syötti eteen Ebukalle ja Ebuka kuljetti pallon aivan maalin edustalle ja ohitti maalivahdin.

VIFK pystyi toisella puoliajalla saamaan hieman painetta SJK Akatemian maalille kovalla prässillä, mutta ei saanut tilanteita niistä aikaan. SJK Akatemia taas sai useita erikoistilanteita toisella puoliajalla, ja Rosenlöf siivosi useampaan kertaan maalille tulleita keskityksiä. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, ja SJK Akatemia eteni 4-1 voitolla Suomen cupin 5.kierrokselle.

Se tulos saatiin mikä haluttiin, eli voitto. Vähän vaikea oli pelata pienessä hallissa. Ei saatu kunnolla omaa peliä leveydessä käyntiin. Omassa päässä olisi haluttu pitää nolla. Mutta hyvin me saatiin keskialueelta löydettyä tiloja ja paikkoja, kommentoi SJK Akatemian kapteeni Valtteri Olsbo Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Kaarlo Rintamäki (75’ Tuomas Koivisto), Valtteri Olsbo, Berat Akdogan (87’ Terry Yegbe), Sami Sipola, Noa Lehtonen, Denis Cukici (56’ Tuukka Pahkala), Valentin Gasc, Borry Sabally, Oskar Pihlaja (75’ Mikael Anttila) ja Samson Ebuka (56’ Jonathan Muzinga).