123 456 7890

SJK Akatemia kaatoi FC Vaajakosken selvin 4-0 luvuin kotihallissaan Wallsport Areenassa, ja eteni Kakkosen Cupin kolmannelle kierrokselle. Kolmannella kierroksella vastaan tulee OLS ja peli pelataan ensi viikon aikana Seinäjoella. Päivän ottelussa ei ollut missään vaiheessa epäselvää, kumpi joukkue pelissä oli niskan päällä. Johto- ja samalla myös voittomaali syntyi ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana.

SJK Akatemia – FC Vaajakoski 4-0 (2-0)
1-0 9 min Georg Westerlund
2-0 31 min Oskar Pihlaja
3-0 65 min Topias Uusi-Autti
4-0 90 min Mika Salonen

SJK Akatemia aloitti pelin melkoisella pyörityksellä ja meni johtoon 9 minuutin pelin jälkeen. Maalissa Topias Uusi-Autti toi pallon laidasta ylös ja keskityksen jälkeen pallo jäi pomppimaan maalin eteen. Ensimmäisellä paikalle Georg Westarlund, joka tykitti voimalla pallon verkkoon. Maalin jälkeen FC Vaajakosken maalivahti Ville Viljala sai esittää unelma torjuntoja, pitääkseen lisämaalit poissa.

FC Vaajakoski sai ensimmäisen vaarallisen tilanteen reilun 20 minuutin pelin jälkeen vaparista, joka laitettiin kaukaa takapystypuuhun. Pallo pomppasi pelattavaksi, mutta SJK Akatemia sai sen siivottua pois.

2-0 maali pelattiin hienosti alakerrasta nopeana. Maalivahti William Rosenlöf antoi ensin laitaan Valtteri Olsbolle, joka jatkoi heti ykkösellä pallon pystyyn Oskar Pihlajalle. Pihlaja otti nopean spurtin ja laittoi pallon vastaan tulleen Viljalan längistä sisään.

Toisen puoliajan alussa Nooa Laine järjesteli hyvän tilanteen, voittamalla ensin kaksinkamppailun keskialueella, ja pienellä spurtilla siitä pallo ensin Westerlundille ja tämän keskitys löysi tyhjän maalin edestä Uusi-Auttin. Hänen vetonsa vain meni karvan verran yli.

Uusi-Autti pääsi kuitenkin 65.minuutilla maalintekoon, kun ensin Pihlaja kikkaili pallon kulmalipulta alaspäin ja Olsbo antoi erinomaisen keskityksen takatolpalle. Topias Uusi-Autti pisti pallon syöksypuskulla sisään ja lukemiksi 3-0.

Vaihdosta sisään tullut Sami Grönberg oli lisätä johtoa vielä lopussa, päästessään vetämään boksista. Viljala kuitenkin nollasi yrityksen. Toinen vaihtomies, Mika Salonen kuitenkin onnistui ottelun lisäajalla, kun hän voitti pallon rangaistusalueen rajalla ja pääsi ohittamaan vastaan tulleen Viljalan. 4-0 jäi myös ottelun loppunumeroiksi.

SJK Akatemia: William Rosenlöf MV, Kaarlo Rintamäki, Berat Akdogan, Oskar Pihlaja (81’ Mikael Anttila), Robbie Malolo (74’ Mika Salonen), Nooa Laine (81’ Sami Grönberg), Georg Westerlund (74’ Tuukka Pahkala), Joel Laitinen, Topias Uusi-Autti, Valtteri Olsbo ja Oliver Günes (81’ Henri Kallio)