123 456 7890

SJK Akatemia sai tehdä OmaSp Stadionilla täyden päivätyön GBK:n kanssa Kakkosen C-lohkon ottelussa, mutta onnistui ottamaan kauden 7. voittonsa putkeen. GBK meni ottelussa ensin johtoon, SJK:n pienen nukahduksen jälkeen, mutta Jyri Kiuru tasoitti uransa ensimmäisellä SJK-maalilla. Toisella jaksolla Joonas Lepistö upotti kauniin vapaapotkumaalin ja kasvatti maalimääränsä jo yhdeksään. Peli kenties kauden viihdyttävin Kakkosen ottelu OmaSp Stadionilla ja katsojia olikin saapunut mukavasti paikalle siitä nauttimaan. SJK Akatemia on voittanut nyt kaikki pelaamansa 7 ottelua ja joukkue johtaa Kakkosen C-lohkoa neljän pisteen erolla, vaikka sillä on peli vähemmän pelattuna. Seuraava ottelu on vielä ennen Juhannusta, ensi torstaina 20.6. klo 18:30. Silloin OmaSp Stadionille saapuu Vasa IFK.

SJK Akatemia – GBK 2-1 (1-1)
0-1 20 min Lawrence Smith
1-1 33 min Jyri Kiuru
2-1 84 min Joonas Lepistö

On meillä tällä kaudella muutama muukin kova peli ollut, mutta tämä oli erilainen. Fyysinen vääntö. Toki tiedettiin, että sellainen on tulossa. Mielestäni vastasimme tänään siihen fyysisyyteen tosi hyvin. En tiedä tilastoja, miten kaksinkamppailut meni, mutta ei me niitä nyt varmaan sen enempää hävitty kuin kaverikaan. Tosi tiukka matsi. Saatiin painaa duunia kyllä oikein kunnolla. Ja kaikki teki hyvin töitä, kiitteli SJK Akatemian vastuuvalmentaja Jani Uotinen pelin jälkeen.

SJK joutui ottelussa alakynteen 20 minuutin jälkeen, kun GBK pääsi yllättämään sivurajaheiton jälkitilanteesta. Lawrence Smith oli jäänyt yksin maalin edustalle ja sai laittaa pallon läheltä sisään. Ennen sitä SJK oli saanut pallon pariin otteeseen maaliverkkoon, mutta avustava liputti maalit paitsioiksi.

Oikeastaan pelin ensimmäiset 20 minuuttia oli sellaista, että he pitivät vähän enemmän palloa. Eikä me lähdetty kauhean ylhäältä heitä prässäämään. Se oli kuitenkin vähän semmoista näennäistä, eikä he luoneet sillä ainakaan maalipaikkoja. Sitten tuli meille meille pieni nukahdus puolustussuuntaan mistä he pääsivät tekemään sen maalin. Toivuttiin siitä kuitenkin hyvin ja olihan meillä siinä ennen sitä pari paitsiomaalia ja paikkaa. Ehkä vähän vaikutti siinä maalissa, Uotinen arveli.

Jyri Kiuru toi uransa ensimmäisellä SJK-maalilla pelin tasoihin, kun hän pääsi nostamaan pallon tsipillä yli vastaan tulleen GBK-maalivahdin. Pallo näytti liikkuvan kohti maalia kuin hidastetussa filmissä, mutta ehti lopulta ylittää maaliviivan, ennenkuin GBK-puolustaja ehti väliin. Kiuru esiintyi muutenkin ottelussa hyvin.

SJK Akatemian johtomaalin teki Joonas Lepistö vapaapotkusta ja maali oli komea veto yli muurin ja yläkulmaan. Johtomaalin jälkeen SJK joutui vielä puolustuskannalle, kun GBK nosti kaikki miehet maalivahtia myöden SJK:n maalille.

Siinä tuli isoa palloa boksiin ja se oli semmoista oikein kunnon vääntöä. Mutta hyvä että kolmen pisteen voimin voidaan jatkaa tästä torstaita kohti. Viime vuonna nämä pelit päättyi tasan, mutta nyt ollaan kolme pistettä rikkaampia, joten siinä mielessä ollaan menty eteenpäin, Uotinen sanoi.

Nyt ei muuta kuin palautellaan. Torstaina peli, Juhannus, ja sitten on taas heti tiistaina jälleen peli. Ollaan tässä vähän niinkuin otteluruuhkassa. Tänään oli myös kova keli ja meillä on ollut aika pitkä tauko, joten sekin saattoi siinä alussa vähän näkyä. Mutta ihan ehjä esitys, päättää Uotinen.

SJK Akatemia: Severi Ikäheimo MV, Joona Lautamaja, Ville Pajula, Daniel Håkans (61’ Nicolas Kotamäki), Jyri Kiuru, Joonas Lepistö, Robbie Malolo, Arttu Aromaa (90+2’ Kuutti Matila), Veeti Mustonen, Jeremiah Streng (72’ Iiro Hautala) ja Sami Sipola.